Folkswagen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Folkswagen
Tiedot
Toiminnassa 2000–
Tyylilaji folkrock
Kotipaikka Suomi
Laulukieli suomi
venäjä
karjala
Jäsenet

Timo Munne
Joonas Ojajärvi
Jari Lappalainen

Entiset jäsenet

Suonna Kononen

Levy-yhtiö

Pilfink Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

Folkswagen on joensuulainen folkrock-yhtye, jonka musiikissa on elementtejä myös laulelmasta, folkista, venäläisestä bardimusiikista, laulaja-lauluntekijä -genren musiikista ja country & westernistä. Folkswagenin musiikkia sitoo yhteen laulujen aihepiiri, joka käsittelee Venäjää, Karjalaa ja Itä-Suomea. Yhtye on puhunut itsestään teemabändinä tai "country & easterninä", jonka musiikki tulee "Joensuun, Petroskoin ja Pietarin Bermudan kolmiosta".

Folkswagenin perustivat vuonna 2000 laulaja-kitaristit Timo Munne ja Suonna Kononen. Kokoonpano kasvoi kvartetiksi vuonna 2004, kun Matkaselän asemalla -levyn arvostelumenestys kasvatti yhtyeen keikkatahdin aiemmasta. Yhtye on esiintynyt säännöllisesti suomalaisissa kansanmusiikkitapahtumissa ja Petroskoin kansanmusiikkiyhteyksissä.

Vuonna 2010 Suonna päätti lähteä Folkswagenista pois sillä hän perusti vuonna 2008 yhtyeen nimeltään Huojuva lato. Suonnaa kun alkoi kiinnostaa enemmän amerikkalainen juurimusiikki ja sen kautta hän on tehnyt countryhenkisiä sanoituksia.[1]

Jäsenet (2005-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]