Discogs

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Discogs logo.

Discogs on internetsivusto ja tietokanta, jossa on tietoja musiikkijulkaisuista, mukaan lukien kaupalliset, promotionaaliset sekä bootleg-julkaisut. Discogsin palvelimet, jotka ovat discogs.com-domainin alla, ovat Zink Media, Inc. yrityksen omistamia ja sijaitsevat Portlandissa Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Discogs on yksi Internetin suurimmasta elektronisen musiikin tietokannoista ja sen arvellaan olevan suurin vinyylijulkaisuja sisältävä tietokanta. Tietokannassa on yli 4 250 000 julkaisua kaikissa tyylilajeissa ja formaateissa. Se sisältää myös listauksen yli 3 000 000:sta artistista ja 500 000:sta levy-yhtiöstä ja/tai levymerkistä. Sivulla käy päivittäin noin 100 000 kävijää.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Discogs.com-domain rekisteröitiin elokuussa 2000, ja itse sivu avattiin saman vuoden lokakuussa. Kevin Lewandowski perusti sivuston omaa levykokoelmaansa varten. Lewandowski toimii ohjelmoijana ja DJ:nä.

Häntä inspiroivat menestyneet yhteisöjen rakentamat sivustot, kuten Slashdot, eBay ja Open Directory Project, ja hän halusi käyttää samaa mallia musiikkidiskografioitten tietokannassa.

Tietojen lisäys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä julkaisuja tai päivittää niiden tietoja lomakkeiden avuilla. Kaikki tehdyt muutokset menevät odotustilaan ja sivuston moderaattorit ja äänestysoikeuden saaneet käyttäjät käyvät näitä läpi ja joko hyväksyvät tai hylkäävät ne. Monista muista internetin musiikkitietokannoista poiketen sivustolle saa lisätä vain käyttäjän hallussa olevien julkaisujen tietoja. Sivustolla ei kumminkaan sallita tiettyjen kansallismielisten julkaisuja tai niiden kauppaa.

Muita musiikkitietokantoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]