Open Directory Project

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Open Directory Project eli dmoz on Time Warnerin omistama avoimen lähdekoodin hankkeiden hengessä perustettu täysin ilmainen linkkikirjasto. Sitä ylläpitää valtaisa määrä vapaaehtoisia toimittajia ympäri maailmaa.

5. kesäkuuta 1998 kaksi Sun Microsystemsin insinööriä, Rich Skrenta ja Bob Truel, perustivat ODP:n nimellä Gnuhoo. Myöhemmin Gnuhoo nimettiin uudelleen Newhooksi, kun Slashdotin artikkeli väitti Gnuhoon olevan pelkkä GNU:n nimellä ratsastava kaupallinen yritys.

Lokakuussa 1998 Netscape osti Newhoon, joka oli välissä ehtinyt vaihtaa nimensä ODP:ksi. AOL osti myöhemmin Netscapen ja sen mukana ODP:n. Nykyisin ODP:ssä on yli neljä miljoonaa linkkiä.

ODP:n sisältö on peilattu useisiin satoihin portaaleihin ympäri verkkoa joka onkin ollut ratkaiseva tekijä ODP:n menestykselle. ODP:n avoin suhtautuminen omaan linkkitietokantaan erottaakin sen useimmista kilpailevista projekteista, joista useat ovat jo lopettaneet toimintansa. Esimerkiksi Google Hakemisto hyödyntää ODP:n linkkitietokantaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.