Dead or Alive 5

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dead or Alive 5
Kehittäjä Team Ninja
Julkaisija Tecmo
Pelisarja Dead or Alive
Julkaistu syyskuu 2012, syyskuu 2013 (Ultimate), helmikuu 2015 (Last Round)
Lajityyppi taistelupeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI 16
Alusta kolikkopeli (Ultimate), PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita (DOA5+), Windows, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto PlayStation Network, Steam, Xbox Live
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dead or Alive 5 (DOA5) on PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle julkaistu taistelupeli ja osa Dead or Alive -pelisarjaa. Pelin kehitti Team Ninja ja julkaisi Tecmo. DOA5 on myös ensimmäinen PlayStation-tuoteperheelle julkaistu sarjan taistelupeli sitten Dead or Alive 2:n, noin 12 vuoden tauon jälkeen.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten sarjan muutkin osat, DOA5 on nopeatempoinen taistelupeli. Pelin alkuperäinen versio sisältää 24 pelattavaa hahmoa, joista osa on vierailevia hahmoja Segan Virtua Fighter-pelisarjasta. Ottelut voidaan käydä yksi yhtä vastaan tai tag-otteluina joissa kahden hahmon joukkueet taistelevat toisiaan vastaan. Peli sisältää tarinatilan, useita yksinpelimuotoja ja taistelut PlayStation Networkin tai Xbox Liven kautta internetissä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead or Alive 5 Plus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dead or Alive 5 Plus on PlayStation Vitalle julkaistu versio.

Dead or Alive 5 Ultimate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syyskuussa 2013 pelistä julkaistiin päivitetty Ultimate-versio Xbox 360:lle, PS3:lle ja kolikkopelinä. Tämä versio lisää peliin uusia ominaisuuksia ja viisi hahmoa: Rachel, Jacky, Leon, Ein ja Momiji. Rachel ja Momiji ovat alun perin Ninja Gaiden -pelisarjasta ja tekevät ensiesiintymisensä Dead or Alive -sarjassa. Lisäksi peliin on julkaistu kolme maksullista DLC-hahmoa, Marie Rose, Phase 4 ja Nyotengu.

Dead or Alive 5 Ultimate: Core Fighters[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Core Fighters on rajoitettu versio Dead or Alive 5: Ultimaten kokoversiosta, ja se on julkaistu ainoastaan PlayStation Storessa. Pelin voi ladata ilmaiseksi ja se käyttää free-to-play -toimintamallia. Core Fighters on käytännössä sama peli kuin DOA5U:n kokoversio, mutta osia pelistä on lukittu. Tarinatila sekä suurin osa hahmoista on suljettuna, mutta voidaan avata mikromaksuilla. Ilmaisversio sisältää neljä pelattavaa hahmoa: Kasumi, Ryu Hayabusa, Ayane ja Hayate.

Dead or Alive 5: Last Round[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Last Round on toinen päivitys Dead or Alive 5-sarjaan. Last Round on julkaistu PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Windowsille, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle. Se sisältää kaksi uutta hahmoa, Honoka ja Raidou.

Peliin on myöhemmin lisätty ladattavana lisäosana (DLC) Naotora Ii sekä Mai Shiranui The King of Fighters -sarjasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]