Virtua Fighter

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Virtua Fighter
Kehittäjä Yu Suzuki, Sega AM2
Julkaisija Sega
Ohjaaja Yū Suzuki
Säveltäjä Takayuki Nakamura (en)
Pelisarja Virtua Fighter
Julkaistu 1993[1]
Lajityyppi taistelupeli
Pelimuoto Moninpeli ja yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teen
Alusta kolikkopeli, Sega Saturn
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Virtua Fighter on Segan vuonna 1993 kolikkopelinä julkaisema taistelupeli. Pelin kehitti Yu Suzukin alaisuudessa ollut AM2-pelinkehitysstudio.[2] Se oli kautta aikojen toinen kolmiulotteisessa muodossa toimiva tappelupeli (ensimmäinen oli Distinctive Softwaren kehittämä PC:lle ja Amigalle vuonna 1991 ilmestynyt 4D Sports Boxing).

Virtua Fighter (1993)

Taistelijat luotiin käyttämällä rautalankamalleja ja tasavarjostettuja polygoneja Sega Model 1 alustalla. Jokaisella taistelijalla oli omat omalaatuiset "liikkeensä".

Konsoliversiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virtua Fighterin kääntäminen pelikonsoleille oli vaikeaa, sillä Segan silloisten konsolien teho ei riittänyt 3D-grafiikan pyörittämiseen. Virtua Fighter sai ensimmäiset kotiversionsa vuonna 1995 Sega 32X ja Sega Saturn -konsoleille. Vaikkakin Saturn oli huomattavasti tehokkaampi laite, sen versio pelistä kärsi huonosta grafiikasta ja nykivästä pelattavuudesta. Sega korjasi viat ja julkaisi pelistä uudisversion, Virtua Fighter Remixin.

Virtua Fighter-peli on saanut useita seuraajia, jotka muodostavat pelisarjan.

Virtua Fighter -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ENSIMMÄINEN KAUSI.

Virtua Fighteristä on tehty kaksikautinen animesarja.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja alkaa siitä, kun sarjan päähenkilö Akira Yuki saapuu Chinatowniin, hän on maailmanluokan hakkyokuken - mestari. Akiran isoisä kehotti tätä tutkailemaan "seitsemää tähteä", joiden avulla Akira voittaisi taistelunsa. Kuitenkin, voittosumassa tämän aura muuttuu, eikä hän enää näe tähtiä, mihin päähenkilön isoisä on pettynyt ja kehottaa tätä etsimään tähdet uudestaan. Akira kohtaa Chinatownissa Pai Chan - nimisen nuoren tytön, joka pakenee Koenkan nimistä järjestöä. Koenkanin jäsenet kidnappaavat Pain ja Akira päättää pelastaa tytön, sillä heidän välillään on näkymätön side, jota kumpikaan ei myönnä, ennen ensimmäisen kauden loppua. Akira on myös hyvin vaikuttunut Pain Ensei-Ken - taistelutaktiikasta. Yhdessä he opettavat muaan kiusatulle pojalle taistelutekniikoita, Akiran sanoin "Juokse, niin he näkevät miten heikko olet - Huuda, ettet halua tulla lyödyksi".

Sarjan kolmannessa jaksossa, he tapaavat Bryantin sisarukset, Jackyn ja Sarahin. Jacky on maailmanluokan kuski ja markkinoi uutta pihviä, kun taas Sarah on mukana mallina, mistä Jacky ei erityisemmin pidä, sillä tietää, miten muut miehet katsovat hänen siskoaan. Tämä on siis erittäin suojelevainen pikkusiskoaan kohtaan, sisarusten taistelutekniikat ovat Jeet kune do (Jacky), Sarah puolestaan varioi, mutta juuret tekniikassa ovat myös Jeet kune do:ssa.

Yhdessä nelikko on valmis tuhoamaan Koenkan - järjestön. Eräässä Jackyn kilpailussa, Sarah kidnapataan Kage-Maru nimisen ninjan toimesta, joka puolestaan työskenteli hetkellisesti Koenkanille, sillä järjestö halusi ultimaattisen tappokoneen. Sarah valikoitui uhriksi, sillä oli niin sanottu "heikoin lenkki" ja luotti ihmisiin aivan liikaa. Kolmikko rupeaa jäljittämään Sarahia, se vie heidät mm. New Yorkiin ja Pariisiin.

Jacky saa tietää, että Pain isä, Lau Chan on Koenkanin pääperustaja ja miltei pahoinpitelee tämän, mutta Akira puuttuu tilanteeseen. Pai kertoo totuuden kaksikolle, joista on tullut lyhyen ajan sisään hyviä ystäviä: Pain isä, Lau, haluaa naitattaa ainoan tyttärensä varakkaalle, mutta tunnekylmälle bisnesmiehelle. Pai pakeni ja on ollut siitä lähtien pakosalla Koenkania. Kolmikko päätyy jouluiseen New Yorkiin, jossa he kohtaavat Jimmy - nimisen pojan. Tämä vakuuttaa heille, että tietää Sarahin olinpaikan, se on kuitenkin ansa, oikeasti Jimmy on myös Koenkan - järjestöä. Nelikko ajautuu salaiseen "hupiluolaan", jossa järjestetään kuolemaan johtavia tappeluita. Paikan "hovimestari" lupaa, että jos joku kolmikosta taistelee ja voittaa, he saavat Sarahin takaisin, Jacky on raivoissaan - hänen pikkusiskonsa ei ole kauppatavaraa. Akira suostuu taistelemaan ja kohtaa vaarallisimman painijan koko paikassa, Wolf Hawkfieldin. Akira on aluksi häviöllä, mutta voittaa kuitenkin, tyrmäämällä Wolfin, joka ei kuitenkaan kuole, vaan lupaa auttaa Sarahin etsinnöissä. Akira viedään eräänlaiseen säilöön, jossa Jackykin on. Heille annetaan käsky "Toisen on kuoltava, muuten ette saa Sarahia ikinä takaisin", taustalta kuuluu myös Sarahin vaikerrusta, tosin, se onkin vain äänite. Pai on toisessa huoneessa Jimmyn kanssa, joka on paljastunut Koenkanin jäseneksi, tyttö kuitenkin ylipuhuu Jimmyn pelastamaan itsensä ja muut, sillä huviluolassa on pommi, joka räjähtää hetkenä minä hyvänsä. Jimmy pakenee tunnelistoon, johon Akira seuraa tätä, tapahtuu räjähdys, jonka myötä Pai ja Jacky luulevat Akiran kuolleen. Mikä ei ole totta, myös Wolf on sitä mieltä, että Akira on vielä elossa - niinkun onkin.

Jacky ja Pai suuntaavat kohti Pariisia, kohdaten vaaroja, sekä auttaen erästä tanssikoulun pitäjää ja tämän tytärtä vuokrasopimuksen uusimisessa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mean Machines Sega Machines, toukokuu 1994, sivu 49. Viitattu 20.7.2017.
  2. History of Virtua Fighter. Sega. Viitattu 20.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]