DayZ (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DayZ
Kehittäjä Bohemia Interactive
Julkaisija Bohemia Interactive
Jakelija Steam, Microsoft Store ja PlayStation Store
Suunnittelija Dean Hall
Julkaistu Microsoft Windows
(testiversio 16. joulukuuta 2013)
PlayStation 4
29. toukokuuta 2019[1]
Xbox One
27. maaliskuuta 2019[2]
Lajityyppi toimintaseikkailu/selviytymiskauhu
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI 18
USK 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

DayZ on Bohemia Interactiven kehittämä ja julkaisema avoimen pelimaailman toimintaseikkailu/selviytymiskauhupeli, joka julkaistiin 16. joulukuuta 2013 Microsoft Windowsille varhaisena alpha-versiona. Peli julkaistiin myöhemmin myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle vuonna 2019. Peli on itsenäinen versio vuonna 2012 julkaistulle samannimiselle modifikaatiolle.

Modin suuren suosion vuoksi pelin early-access versiota myytiin Steamissa ensimmäisen kuukauden aikana miljoona kappaletta ilman markkinointia. 13 kuukaudessa julkaisusta peli oli myynyt kolme miljoonaa kappaletta.[3][4] Loppuvuodesta 2014 Bohemia Interactive ilmoitti pelin lopullisen julkaisun tapahtuvan vuoden 2016 alkupuolella.[5] Syksyllä 2017 pelin verkkosivulla ilmoitetaan edelleen pelin olevan "EARLY ACCESS ALPHA" eikä kehoteta ostamaan sitä jos et halua aktiivisesti tukea kehitystä ja ole valmistautunut bugeihin.[6] Peli siirtyi BETA versioon marraskuun seitsemäs päivä 2018 (7.11.2018)[7].

Peli on massiivinen monen pelaajan verkkopeli, jossa ideana on selviytyä kuvitteellisessa Chernarus-nimisessä avoimessa pelimaailmassa zombiepidemialta. Pelaaja voi liikkua vapaasti pelimaailmassa. Maailmasta löytyy paljon hyödyllisiä tarvikkeita, kuten ruokaa ja aseita. Pelaaja voi löytää toisia pelaajia, jotka voivat joko auttaa pelaajaa tai ryöstää hänet.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.