DJ Ashba

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DJ Ashba
DJ Ashba 2010
DJ Ashba 2010
Henkilötiedot
Koko nimi Daren Jay Ashba
Syntynyt10. marraskuuta 1972 (ikä 50)
Monticello, Indiana, Yhdysvallat
Ammatti soolo/rytmi Kitaristi
Muusikko
Taiteilijanimi DJ Ashba
Tyylilajit hard rock, rock, glam metal, heavy metal
Soittimet Kitara
Yhtyeet Sixx: A.M., Guns N' Roses (2009-2015)
Levy-yhtiöt Geffen, Eleven Seven Music

Daren Jay "DJ" Ashba (s. 10. marraskuuta 1972 Monticello, Indiana, Yhdysvallat) on rock-yhtye Sixx: A.M.:n kitaristi. Daren on sukujuuriltaan albanialais-amerikkalainen ja on usean otteeseen ilmaissut tuntevansa suurta kunnioitusta ja ylpeyttä albanialaisia sukujuuria kohtaan. Ashba soitti myös Guns N' Rosesissa vuosina 2009-2015. Asbha liittyi yhtyeeseen, kun entinen kitaristi Robin Finck erosi yhtyeestä. Ashba on soittanut vuodesta 2007 Nikki Sixxin bändissä nimeltä Sixx: A.M.. DJ Ashba soittaa soolokitaraa ja rytmikitaraa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daren Jay syntyi 10. marraskuuta 1972. Hän kasvoi rikkaassa perheessä ja sai ensimmäisen kitaransa isältänsä lahjaksi 6-vuotiaana. 22-vuotiaana hän perusti oman nimettömänä tunnetun bändin, mutta bändin tarina ei kestänyt kauaa. Bändin jälkeen Ashba teki ensimmäisen sooloalbuminsa ja keikkaili monien muiden bändien mukana vierailevana tähtenä. Vuonna 1998 hän liittyi rivejään keräävään BulletBoysiin, mutta jo seuraavana vuonna hän lähti entisen Bang Tangon jäsenen, Joe Lestén, kanssa perustamaan uutta bändiä. Joe Lesté löysi basistiksi Kenny Kweensin ja rumpaliksi sessiorumpali Anthony Focxin, joka oli soittanut Tia Carreren klubibändissä. Hänet kuitenkin korvattiin Glen Sobelilla, ja Focx siirtyi bändin kakkoskitaristiksi. Tämä kokoonpano muodosti ensimmäisen Beautiful Creaturesin. He julkaisivat samannimisen albumin vuonna 2001. Albumin kappale 1 A.M. on tuttu mm. kauhuelokuva Valentinen soundtrackiltä ja tv-sarjasta Smallville. Vuonna 2002 kesken bändin Rolling Rock -kiertuetta levy-yhtiö purki sopimuksensa bändin kanssa liian huonojen myyntilukujen takia. Samana vuonna bändi ilmoitti Ashban lähtevän yhtyeestä, mutta sanoivat, että etsivät korvaajan ja jatkavat eteenpäin. Siitä eteenpäin aina vuoteen 2007 Ashba puuhasi oman nimisensä sooloprojektinsa parissa, jolta hän ei kuitenkaan saanut koskaan julkaistua levyä, mutta muutama kappaleista vuodettiin nettiin ja ne ovat YouTubesta edelleen. Vuonna 2007 hän oli mukana perustamassa Nikki Sixxin Sixx: A.M. -bändiä. Se julkaisi The Heroin Diaries -soundtrackin, joka oli tehty Nikkin kirjan, Heroiinipäiväkirjat pohjalta. Bändillä ei ollut aikomustakaan lähteä kiertueelle, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun fanit internetin kautta vaativat bändiä kaikkialle soittamaan. Kiertueaikataulu tehtiin äänestyksen pohjalta. 2008 bändi julkisti olevansa osa sen vuoden Crüe Festiä. Tämän kiertueen ajan bändin rumpalina toimi Papa Roach -yhtyeen Tony Palermo. Kiertueiden jälkeen bändi oli valmistelemmassa levyä 2009, kun Axl Rose pyysi Ashbaa liittymään hard Rock -yhtye Guns N' Rosesiin. Hän ei turhia miettinyt, ja sillä tiellä oli vuoteen 2015. Loppua kiertueelle ei näkynyt, mutta Ashba ilmoitti eräässä haastattelussa, että Axl Rose olisi valmis äänittämään uutta albumia. Sixx: A.M. julkaisi toisen albuminsa This is gonna hurt 3. toukokuuta 2011 ja kolmannen levynsä Modern vintage 7. lokakuuta 2014. Sixx:A.M. Yhtye julkaisi vuonna 2016 uusimman singlen RISE ja levyn, jossa DJ Ashba soittaa kitaraa ja laulaa taustoja.

Guns N' Roses[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun DJ Ashbaa pyydettiin liittymään Guns N' Rosesiin vuonna 2009, hän suostui heti. Axl Rose julkisti Ashban liittyneen yhtyeeseen melkein heti ja sanoi samalla: "Kun DJ:n nimi oli hatussa, hattu katosi". Ashba oli myös mukana Guns N' Rosesin Chinese Democracy World Tourilla, ja hän oli kiertueella yksi yhtyeen päätähdistä. Ashballa on kiertueella myös oma soolo-osuus kappaleiden välissä. Fanit tunsivat Ashban ja soolo-osuuksilla huusivatkin yhteen ääneen "DJ", "DJ", "DJ", "DJ".

27. heinäkuuta 2015 Ashba ilmoitti eronneensa Guns N' Rosesista voidakseen panostaa Sixx:AM-yhtyeeseensä ja perhe-elämäänsä. Ero yhtyeestä tapahtui sovussa. Viimeisen konserttinsa Guns N' Rosesissa hän oli soittanut jo vuotta aiemmin, 7. kesäkuuta 2014 Las Vegasissa.

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Addiction to the Friction (1996), soolo
  • Beautiful Creatures (2001), Beautiful Creatures
  • Deuce (2005), Beautiful Creatures (vain 3 kappaletta)
  • The Heroin Diaries (Soundtrack) (2007), Sixx: A.M.
  • This is Gonna Hurt (Soundtrack) (2011), Sixx: A.M.