D.C. United

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D.C. United
DC United.png
Koko nimi D.C. United
Perustettu 1995
Kenttä RFK Stadium
– kapasiteetti 55 672
Sarja Major League Soccer
Puheenjohtaja Vapaa
Päävalmentaja Yhdysvaltain lippu Ben Olsen
Joukkueen värit
Kotipeliasu
Joukkueen värit
Vieraspeliasu

D.C. United on yhdysvaltalainen jalkapalloseura, joka pelaa Major League Soccer -liigassa. Seura pelaa kotiottelunsa Robert F. Kennedy Memorial Stadiumilla Washingtonissa. Seura kuuluu MLS:n itäiseen konferenssiin.

Seura perustettiin vuonna 1995 ja se oli yksi MLS:n kymmenestä perustajajäsenestä. Seura on voittanut tähän mennessä MLS:n mestaruuden (MLS Cup) neljä kertaa, vuosina 1996, 1997, 1999 ja 2004. Lisäksi se on ollut kerran finaalin häviävänä osapuolena; vuonna 1998 Chicago Fire vei MLS Cupin mestaruuden maalein 2–0. United on voittanut myös kerran Lamar Hunt US Open Cupin mestaruuden, vuonna 1996, ja neljästi MLS Supporters' Shieldin (liigan runkosarjan voittaja), vuosina 1997, 1999, 2006 ja 2007. Seura on hankkinut menestystä myös CONCACAFin järjestämissä turnauksissa: se voitti vuonna 1998 CONCACAF Champions' Cupin ja Copa Interamericanan.

D.C. Unitedin pääkilpailijana pidetään Red Bull New Yorkia (aiemmin MetroStars). Seurat ovat kilpailleet vuodesta 2002 lähtien Atlantic Cupin voitosta: palkinnon voittaa vuosittain se seura, joka on saanut enemmän pisteitä seurojen keskinäisissä otteluista runkosarjassa. D.C. United on voittanut Atlantic Cupin viidesti.

Huomattavia pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päävalmentajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]