Colorado Rapids

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Colorado Rapids
Lempinimet Pids
Rapids
Historia Colorado Rapids
(1995–)
Perustettu 6. kesäkuuta 1995
Kaupunki Commerce City, Colorado
Kotiareena Dick's Sporting Goods Park
– kapasiteetti 18 061
Sarja Major League Soccer
Sarjataso 1.
Päävalmentaja Chris Armas
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Colorado Rapids on yhdysvaltalainen jalkapalloseura, joka pelaa Major League Soccer -liigassa (MLS). Seura pelaa nykyään kotiottelunsa vuonna 2007 avatulla Dick's Sporting Goods Park -stadionilla Commerce Cityssä Coloradossa. Kausina 1996–2001 seuran kotikenttänä toimi sittemmin purettu Mile High Stadium, joka sijaitsi Denverissä, ja kausina 2002–2006 niin ikään Denverissä sijainnut Invesco Field at Mile High.

Colorado Rapids on perustettu vuonna 1995 ja se oli yksi MLS:n kymmenestä perustajaseurasta. Seura on kuulunut koko historiansa ajan liigan läntiseen konferenssiin. Rapids on pelannut kerran liigan mestaruuden ratkaisevassa MLS Cupin loppuottelussa, vuonna 1997, jolloin seuran päävalmentajana toimi Glenn Myernick. Seura hävisi loppuottelun D.C. Unitedia vastaan maalein 2–1. MLS:n pudotuspeleihin Rapids on edennyt yhdeksänä kautena, yhden finaalikerran lisäksi seura on edennyt kolmesti MLS:n semifinaaleihin, vuosina 2002, 2005 ja 2006. Vuonna 1999 Rapids oli häviävänä osapuolena Lamar Hunt U.S. Open Cupin loppuottelussa A-Leaguessa (nykyään USL First Division) pelannutta Rochester Raging Rhinosia vastaan.

Rapidsin on omistanut vuodesta 2004 E. Stanley Kroenken Kroenke Sports Enterprise -yritys, joka osti Rapidsin sen alkuperäisomistajalta Anschutz Entertainment Groupilta. Muita urheiluseuroja, joiden pääomistaja Kroenke on, ovat NBA-seura Denver Nuggets, NHL-seura Colorado Avalanche ja NLL-seura Colorado Mammoth. NFL-seura St. Louis Ramsin Kroenke omistaa yhdessä Georgia Frontieren kanssa ja Arena Football Leaguen Colorado Crushin yhdessä John Elwayn ja Pat Bowlenin kanssa. Helmikuussa 2007 Rapids ja Englannin Valioliigassa pelaava Arsenal FC ilmoittivat tulevasta yhteistyöstään. Samassa yhteydessä Rapids julkisti uuden logonsa ja uudet värinsä. Seuran nykyinen pääväri on burgundyn punainen, kun kausina 1996–2002 pääväri oli vihreä ja kausina 2003–2006 pääväreinä olivat sininen ja musta.

Rapidsin päävalmentajana on kaudesta 2005 alkaen toiminut Uruguayssa syntynyt, Yhdysvaltain kansalaisuuden sittemmin saanut ja maata maajoukkuetasollakin edustanut entinen jalkapallopuolustaja Fernando Clavijo. Seuran pelaajista kapteeni on sekä puolustajana että keskikenttäpelaajana pelaava Pablo Mastroeni.

Päivitetty: 19. joulukuuta 2023

Nro Paikka Pelaaja
1 M Serbia Marko Ilić
2 P Yhdysvallat Keegan Rosenberry
4 P Skotlanti Danny Wilson
5 P Tanska Andreas Maxsø
6 P Ghana Lalas Abubakar
7 H Yhdysvallat Jonathan Lewis
8 K Brasilia Max Alves
9 H Brasilia Rafael Navarro
10 K Portugali Sidnei Tavares
14 H Englanti Calvin Harris
16 P Australia Alex Gersbach
18 K Yhdysvallat Oliver Larraz
20 K Irlanti Connor Ronan
23 K Yhdysvallat Cole Bassett
Nro Paikka Pelaaja
27 P Yhdysvallat Sebastian Anderson
28 K Skotlanti Sam Nicholson
29 K Argentiina Braian Galván
30 P Yhdysvallat Aboubacar Keita
34 P Yhdysvallat Michael Edwards
64 P Kanada Moïse Bombito
77 H Yhdysvallat Darren Yapi
91 H Ranska Kévin Cabral
97 K Kanada Ralph Priso
99 P Yhdysvallat Jackson Travis
K Yhdysvallat Omir Fernandez
P Venezuela Miguel Navarro
H Kanada Kimani Stewart-Baynes

Huomattavia pelaajia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Rapidsin logo kausina 2003–2006

Päävalmentajat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]