Chicago Fire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhdysvaltalaista jalkapalloseuraa. Sanan muista merkityksistä katso Chicago Fire (täsmennyssivu).
Chicago Fire
CHI Logo-2021.svg
Koko nimi Chicago Fire
Perustettu 1997
Kenttä Toyota Park
– kapasiteetti 20 000
Sarja Major League Soccer
Puheenjohtaja Yhdysvallat Andrew Hauptman
Päävalmentaja Meksiko Carlos de los Cobos
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Chicago Fire on yhdysvaltalainen jalkapalloseura, joka pelaa ammattilaissarjassa Major League Soccer (MLS). Seura pelaa kotiottelunsa Toyota Park -stadionilla, joka sijaitsee Bridgeview’ssä Cookin piirikunnassa Illinois’n osavaltiossa. Seuran omistaa Anshutz Entertainment Group, jonka omistukseen kuuluu myös kaksi muuta MLS-seuraa, Los Angeles Galaxy ja Houston Dynamo.

Chicago Fire perustettiin 8. lokakuuta 1997, Chicagon suuren tulipalon 126. vuosipäivänä. Fire pelasi ensimmäisen kautensa MLS:ssä vuonna 1998 ja voitti heti samana vuonna ensimmäisen mestaruutensa. Seura kaatoi MLS:n loppuottelussa D.C. Unitedin maalein 2–0. MLS:n pudotuspeleihin seura on edennyt sittemmin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi. Vuosina 2000 ja 2003 seura pelasi jälleen MLS Cupin loppuottelussa, mutta hävisi mestaruuden molemmilla kerroilla, vuonna 2000 Kansas City Wizardsille maalein 0–1 ja vuonna 2003 San Jose Earthquakesille maalein 2–4. Fire on voittanut myös neljä kertaa Lamar Hunt U.S. Open Cupin, vuosina 1998, 2000, 2003 ja 2006. Fire on parhaiten U.S. Open Cupissa menestynyt MLS-seura. Vuonna 2003 seura voitti myös MLS Supporters’ Shieldin, eli se sai eniten pisteitä MLS:n runkosarjassa.

Seuralla on ollut perustamisensa jälkeen kolme kotistadionia: Soldier Field, Cardinal Stadium ja Toyota Park. Soldier Fieldillä, joka sijaitsee Chicagossa, Fire pelasi kaudet 1998–2001 ja 2004–2005. Seura muutti vuonna 2002 Cardinal Stadiumille Napervilleen Soldier Fieldin kunnostuksen takia ja palasi työn valmistuttua aiemmalle stadionilleen. Vuodesta 2006 seura on pelannut kotiottelunsa Toyota Park -stadionilla Bridgeview’ssä.

Chicago Fire kuuluu nykyisin Major League Soccerin itäiseen konferenssiin. Ensimmäisinä kausinaan se pelasi läntisessä konferenssissa, mutta kaudeksi 2000 MLS:n joukkueet jaettiin uudelleen läntiseen, keskiseen ja itäiseen divisioonaan. Chicago kuului tuolloin uuteen keskiseen divisioonaan. Kuitenkin vuonna 2002, molempien Floridan joukkueiden (Tampa Bay Mutiny ja Miami Fusion) lopetettua toimintansa edellisen kauden jälkeen, MLS palasi vanhaan jakoon itäiseen ja läntiseen konferenssiin ja Chicago sijoitettiin tällä kertaa itäiseen konferenssiin.

Vuodesta 2001 Chicago Fire ja FC Dallas ovat pelanneet Brimstone Cupin voitosta, jonka ovat perustaneet molempien seurojen kannattajat. Palkinnon saa kauden päätteeksi se joukkue, joka on menestynyt paremmin seurojen keskinäisissä kohtaamisissa MLS-kauden aikana.

Entisiä ja nykyisiä pelaajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päävalmentajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puheenjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Robert Sanderman (1997–2000)
  • Peter Wilt (2001–2005)
  • John Guppy (2005–)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]