San Jose Earthquakes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee nykyistä jalkapalloseuraa. San Jose Earthquakes on myös vuosina 1974–1988 toiminut jalkapalloseura.
San Jose Earthquakes
San Jose Earthquakes Logo.gif
Perustettu 1995
Kaupunki Santa Clara, Kalifornia
Kenttä Buck Shaw Stadium
– kapasiteetti 10 300
Sarja Major League Soccer
Omistaja Yhdysvallat Earthquakes Soccer
Päävalmentaja Argentiina Matías Almeyda
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu
}}
Kolmas peliasu

San Jose Earthquakes on yhdysvaltalainen jalkapalloseura, jonka joukkue pelaa Major League Soccer -liigassa. Sen kotipaikka on Kaliforniassa San Josén esikaupunkialueella sijaitseva Santa Clara. Seura kuuluu MLS:n läntiseen konferenssiin. Se on pelannut liigassa vuosina 1995–2005 ja uudestaan vuodesta 2008 alkaen. Seuran kotistadion on Santa Claran yliopiston kampuksella sijaitseva Buck Shaw Stadium.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura kuului MLS-liigan alkuperäisiin joukkueisiin vuodesta 1995 nimellä San Jose Clash. Ensimmäisessä ottelussaan se voitti D.C. Unitedin 1–0. Kaudeksi 2000 seura otti nimeksi San Jose Earthquakes. Se voitti MLS:n mestaruuden (MLS Cup) vuosina 2001 ja 2003, mutta kauden 2005 jälkeen, 15. joulukuuta, seuran omistaja Anschutz Entertainment Group ilmoitti siirtävänsä seuraa Houstoniin Teksasin osavaltioon seuraavaksi kaudeksi. Syynä oli uuden, ainoastaan jalkapallolle tarkoitetun, stadionin rakennushankkeen kaatuminen. Toiminta, mukaan lukien pelaajat ja päävalmentaja Dominic Kinnear, siirrettiin Houstoniin, mutta MLS päätti että nimi Earthquakes sekä joukkueen värit ja logot sekä sen historia ja tulokset jäävät San Joséhen. Uuden seuran nimeksi otettiin ensin Houston 1836, myöhemmin Houston Dynamo.

18. heinäkuuta 2007 ilmoitettiin että San Jose Earthquakes palaa liigaan kaudeksi 2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.