Command & Conquer 4

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight
Kehittäjä EA Los Angeles
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Steam
Suunnittelija Samuel Bass
Säveltäjä James Hannigan
Pelisarja Command & Conquer
Pelimoottori SAGE
Julkaistu 16. maaliskuuta 2010[1]
19. maaliskuuta 2010[1]
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T, PEGI: 16
Alusta Windows
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight on Electronic Artsin kehittämä ja julkaisema reaaliaikainen strategiapeli. Peli on julkaistu vuonna 2010 Windowsille. Peli kuuluu Command & Conquer -pelisarjaan.

Peli sijoittuu tiberium-jatkumoon, jossa GDI ja Nod yhä käyvät taistelua maapallon herruudesta ja tiberiumista. EA Los Angeles on ilmoittanut, että tiberium-jatkumon tarina päättyy Command & Conquer 4:een.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On vuosi 2062 ja ihmiskunta on sukupuuton partaalla, sillä kuuden vuoden kuluttua salaperäinen muukalaismineraali tiberium tekee maapallosta täysin asuinkelvottoman, joten sekä Global Defense Initiative (GDI) ja Nodin Veljeskunta löytävät itsensä tilanteesta, jossa heillä on sama päämäärä: pysäyttää tiberiumin kasvu. Mutta entä mitkä ovat Nodin veljeskunnan salaperäisen johtajan Kanen suunnitelmat tänä aikana? Tutkittuaan Tacitusta 10 vuoden ajan Kane marssii GDI:n päämajaan ja muodostaa GDI:n kanssa Tiberiuminhallintaverkoston, jonka tarkoituksena on hallita Tiberiumin leviämistä ja muuttaa Tiberium halvaksi voimanlähteeksi. 15 vuotta myöhemmin Tiberium on melkein hävitetty maasta. Jatkuvat levottomuudet kuitenkin aiheuttavat osapuolten välille neljännen ja viimeisen Tiberiumsodan.

Pelissä pelaaja ohjaa komentaja Parkeria, jonka päähän on asennettu erikoisimplantti. Pelaaja saa valita avustaako hän Kanea vai Eversti Louise Jamesia. Kanen tavoitteena on aktivoida Tiberiumhallintaverkoston ja Parkerin päähän asennetun implantin avulla muukalaisrotu Scrinien rakentama Threshold tornin portaali, jotta hän voisi poistua maasta. Nodin separatistit joita johtaa mielipuoli komentaja Gideon ja GDI:n eversti Jamesin joukot yrittävät estää Kanea onnistumasta. Molempien kampanjoiden lopussa Kane saa vakuutettua Parkerin aktivoimaan implanttinsa avulla viimeisen Scrinien Threshold tornin portaalin vaikka eversti James ampuu Parkeria kuolettavasti. Kane kiittää pelaajaa ja astuu portaaliin poistuen maasta uskollisimpien kannattajiensa mukana. Maailmassa on taas rauha ja Tiberium on hävitetty maasta lopullisesti.

Laitteistovaatimukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b 12. Marraskuuta 2009
  2. www.cncworld.org minimivaatimukset
  3. www.game-debate.com Suositusvaatimukset

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.