Caroline Forbes

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Caroline Forbes
Candice King esittää Carolinea Forbesia tv-sarjassa Vampyyripäiväkirjat.
Candice King esittää Carolinea Forbesia tv-sarjassa Vampyyripäiväkirjat.
Näyttelijä(t) Candice King[1]
Ensiesiintyminen Vampyyripäiväkirjat jakso Uusi oppilas (1x01)
Viimeinen
esiintyminen
Vampyyripäiväkirjat jakso "I was feeling epic" (8x16)
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Ikä

17

(s.10.lokakuu.1992)
Kotipaikka Mystic Falls, Virginia
Asuinpaikka Mystic Falls, Virginia
Kuolinsyy Ei tiedossa
Suhteet
Vanhemmat

Elizabeth Forbes (kuollut)

Bill Forbes (kuollut)
Puoliso(t) Stefan Salvatore
Lapset Lizzie Saltzman, Josie Saltzman
Tutut Elena Gilbert (ystävä)
Stefan Salvatore (aviopuoliso)
Bonnie Bennett (ystävä)
Tyler Lockwood (ex-poikaystävä, ystävä)
Matt Donovan (ex-poikaystävä,ystävä)

Caroline Forbes on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Vampyyripäiväkirjat. Caroline käy Mystic Falls High Schoolia, on tanssiaiskomitean puheenjohtaja ja Chealeader joukkueen kapteeni. Caroline pitää Bonnieta parhaana ystävänään ja avautuu nimenomaan tälle, sillä hänen ja Elenan välit ovat viilentyneey Carolinen mustasukkaisuuden takia. [2]

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caroline vaikutti sarjan alussa voimakasmieliseltä nähtyään Elenan ensimmäisenä koulupäivänä. Koulun alkajaisjuhlissa Caroline piti Stefan Salvatorea hyvännäköisenä, mutta loukkaantui tämän osoitettua kiinnostusta Elenaa kohtaan. Caroline flirttaili myös Damonin, Stefanin veljen kanssa ja aloitti tämän kanssa suhteen ennen kuin tajusi tämän vain käyttävän häntä hyväkseen. Ollessaan suhteessa Damoniin, Caroline käytti kaulallaan huiveja peittääkseen hampaanjäljet jotka Damon aiheutti ruokkiessaan itseään Carolinen verellä.

Myöhemmin Elena huomasi puremisjäljet Carolinen kaulassa ja kertoi Stefanille asiasta, jonka jälkeen Stefan juotti Carolinelle rautayrtillä terästettyä juomaa heikentääkseen Damonin voimia tämän juodessa Carolinen verta. Damonin pyörryttyä rautayrtin vaikutuksesta, Stefan lukitsi tämän Salvatorejen täysihoitolan kellariin. Pian Damon kuitenkin alkoi manipuoloida Carolinea vapauttamaan itsensä. Carolinen saavuttua vapauttamaan Damonia, Zach ehti pelastaa tämän hengen joutuen kuitenkin itse tapetuksi. Carolinen kuitenkin onnistui pakenemaan paikalta.

Caroline ja Matt Donovan alkoivat liikkua yhdessä Mattin vietyä juovuksissa olevan Carolinen kotiinsa. Parin välille muodostui side ja he alkoivatkin pian seurustella. Mattin äiti Kelly Donovan ei pitänyt Carolinesta ja piti tätä epäaitona.

Ajaessaan Tyler Lockwoodin kyydissä kotiin Perustajien päivän juhlasta, Tyler menetti auton hallinnan ja ajoi päin tien penkkaa. Caroline voi aluksi hyvin, mutta pyörtyi pian sisäisten vammojen vuoksi. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hän joutui leikkaukseen.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen tuotantokauden alussa Caroline on sairaalassa ja Damon juottaa tälle vertaan, jotta Caroline parantuisi. Myöhemmin samana yönä Katherine ilmestyy sairaalaan ja tappaa Carolinen tukehduttamalla hänet tyynyllä tehden tästä vampyyrin. Herättyään Caroline lähtee Mystic Fallsin karnevaaleihin, jossa hän tappaa ensimmäisen kerran. Stefan auttaa häntä sopeutumaan uuteen elämäänsä ja vakuuttaa Bonnien tekemään tällekin sormuksen jonka avulla myös Caroline voi kävellä päivän valossa. Caroline toimii hetken ajan Katherinen vakoojana sillä pelkää tätä niin ettei rohkene kieltäytyäkkään. Katherine uhkaa myös Liziä ja Mattia eikä Caroline halua että ketään sattuu. Sheriffi Forbesin saadessa tietää Salvatoren veljesten olevan vampyyreitä Masonin Lockwoodin käräyttäessä nämä. Caroline paljastaa olevansa itsekin vampyyri pelastaessaan veljekset äitinsä ja säätiön kynsistä. Myöhemmin Caroline manipuloi äitinsä unohtamaan vampyyrit. Naamiaisjuhlissa Caroline huijaa Katherinen astumaan huoneeseen, josta vampyyrit eivät pääse pois ja jossa Stefan ja Damon aikovat tappaa tämän. Katherinen noita Lucy Bennett on kuitenkin linkittänyt Katherinen ja Elenan yhteen joten Pierceä ei voi satuttaa. Lucy kumoaa loitsunsa ja auttaa Salvatoren veljeksiä saamaan Katherinen hautakammioon sen jälkeen kun noita tuntee olonsa petkutetuksi. Damon vie Katherinen sinne minne tämä kuuluukin ja Kat yrittää varoittaa lähestyvästä vaarasta sanomalla että Elena ei ole turvassa ja että häntä tullaan hakemaan

Tyler Lockwoodin muuttuessa ihmissudeksi Caroline lähentyy tämän kanssa ja parin välille muodostuu suhde.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matt Donovan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caroline ja Matt olivat vain ystäviä ennen kuin Caroline joi itsensä humalaan ja Matt vietti yön Carolinen kotona pitäen tästä huolta. Suhteella oli kivikkoinen alku, mutta myöhemmin sen laatu parani ja he jopa menivät tuplatreffeille Elenan ja Stefanin kanssa. Carolinen onnettomuuden jälkeen Matt on tunnustanut rakkautensa tälle, vaikkei tiedäkään tämän vampyyriydestä. Koska Caroline ei aluksi pystynyt kontrolloimaan verenhimoaan, hän jopa hyökkäsi Mattin kimppuun, mutta manipuloi tätä unohtamaan tapahtuneen. Lopulta Caroline päätti parin suhteen aiheuttamalla riidan ja saaden Mattin itse eroamaan, suojellakseen Mattia.

Elena Gilbert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carolinen ja Elenan ystävyys on vahva ja lämmin mutta toisinaan orastava, sillä välillä Caroline on erittäin kilpailunhaluinen ja jopa kateellinen Elenaa kohtaan. He kuitenkin rakastavat toisiaan ystävinä. Kun Caroline muuttui vampyyriksi, Elena vastusti Damonin ideaa tappaa tämä, jotta kaikki välttyisivät enemmiltä harmeilta. Elena ei halunnut Carolinelle samaa kohtaloa kuin Mattin siskolle Vickille, jonka Stefan joutui tappamaan heti muutoksen jälkeen tämän uhkaavan käytöksen vuoksi.

Bonnie Bennett[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihmisenä Caroline oli erittäin hyvä ystävä Bonnien kanssa. Bonnie olikin ensimmäinen joka antoi Damonille luvan juottaa Carolinelle vampyyriverta pelestaakseen tämän hengen. Stefan sai vakuutettua Bonnien Carolinen kontrollista verenhimoonsa. Lopulta hän suostui langettamaan loitsun lapis lazuli-sormukseen, jonka avulla Caroline voi kulkea auringonvalossa.

Stefan Salvatore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kaudella Stefan ei juurikaan puhunut Carolinelle, mutta toisella kaudella Carolinen muututtua vampyyriksi Stefan otti tämän suojatikseen opettaen tätä muun muassa kontrolloimaan verenhimonsa.

Tyler Lockwood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tylerin muuttuessa ihmissudeksi ja tajutessa Carolinen tietävän jotakin tilastaan, Tyler vakuutti Carolinen paljastamaan totuuden. Vaikka Caroline ei aluksi suostunutkaan paljastamaan mitään, Tylerin kysyessä onko myös hän ihmissusi, Caroline paljasti olevansa vampyyri. Caroline ymmärtää mitä Tyler käy läpi ja haluaa auttaa tätä kaikin mahdollisin keinoin.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caroline omaa kaikki tavalliset vampyyrin kyvyt ja heikkoudet: hänellä on yli-inhimillinen voima, nopeus, ketteryys, aistit sekä refleksit sekä hän pystyy paranemaan välittömästi. Hän on voimakkaampi kuin ihmissudet ihmismuodossaan, kun hän päihitti sekä Masonin että Tylerin.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Osa romaaneissa esiintyvän Elenan piirteistä on siirretty tv-sarjan Carolinelle.
  • Caroline on Vicki Donovanin jälkeen toinen päähenkilö, joka muutettiin vampyyriksi.
  • Kirjoissa Caroline vihaa Elenaa, koska tämä ”varasti” Stefanin. Tv-sarjassa Caroline ja Elena ovat kuitenkin hyviä ystäviä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]