Tyler Lockwood

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tyler Lockwood
Näyttelijä(t) Michael Trevino
Ensi-
esiintyminen
Vampyyripäiväkirjat jakso Uusi oppilas (1x01)
Henkilötiedot
Status hybridi
Ammatti kuollut
Sukupuoli mies
Ikä 17
Kotipaikka Mystic Falls, Virginia
Asuinpaikka Mystic Falls, Virginia
Kuolinsyy Verenhukka (Tappanut Damon Salvatore)
Suhteet
Vanhemmat Richard Lockwood (kuollut)
Carol Lockwood (kuollut)
Tädit ja sedät Mason Lockwood (setä)
Muut sukulaiset George Lockwood (esi-isä)
Tutut Caroline Forbes (ystävä)
Matt Donovan (ystävä)
Jeremy Gilbert (ystävä)
Vicki Donovan (ex-tyttöystävä; kuollut) Elena Gilbert (ystävä) Damon Salvatore (ystävä) Stefan Salvatore (ystävä)

Tyler Lockwood on kuvitteellinen henkilö CW:n televisiosarjassa Vampyyripäiväkirjat. Tyler on pormestari Richard Lockwoodin ja tämän vaimon, Carol Lockwoodin ainut lapsi ja häntä kuvataan itsekeskeisenä, itsekkäänä ja kiusaajana. Muun muassa sekä Matt Donovan että Jeremy Gilbert ovat kutsunueet tätä sarjan aikana useaan kertaan mm. "kusipääksi". Ulkonäöltään Tyler on atleettinen ja vahva, ja hän onkin osa Mystic Falls High Schoolin jalkapallojoukkuetta. Hänellä on myös lyhyt maltti ja vihanhallintaongelmia, joita hän alkaa ymmärtää vasta setänsä Mason Lockwoodin saapuessa kaupunkiin.[1]

Tyler saa tietää setänsä Masonin olevan ihmissusi ja että ihmissusigeeni on kaikissa suvun jäsenissä, ja aktivoituu geenin kantajan surmatessa jonkun. Ihmissudeksi muututtuaan Tyler saa tietää myös Mystic Fallsin vampyyrien olemassaolosta Carolinen ystävystyttyä tämän kanssa.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyler oli Vicki Donovanin ex-poikaystävä. Hän ei kohdellut Vickia hyvin ja tuntuukin olevan siitä nykyisin pahoillaan koskei voi sitä enää kuolleelle Vickille korvata. Tyler oli riidoissa Jeremy Gilbertin kanssa Vicki vuoksi, mutta ovat nykyisin sopineet ja muodostaneet kaverisuhteen. Tyler oli Matt Donovanin ystävä, kunnes Tyler suuteli Mattin äitiä Perustajainjuhlassa.

Ennen Perustajainpäivää, ihmissusien olemassaolosta ei tiedetty, vaikka Tylerissa esiintyikin pieniä ihmissuden piirteitä. Tylerin ihmissusisilmät nähtiin kyseisessä jaksossa ensimmäisen kerran; Tyler oli ajamassa Mattia ja Carolinea kotiin, kun vampyyreihin ja ihmissusiin vaikuttava laite aktivoitiin ja Tyler menetti autonsa hallinnan. Ensihoitajien saapuessa paikalle ja tarkistaessa Tylerin tilaa, ensihoitaja näki Tylerin silmät. Sairaalassa Carolinen äiti, sheriffi Elizabeth Forbes käski Tyleria soittamaan tämän äidille, koskien pormestari Lockwoodin kuolemaa.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tylerin oli vaikea käsitellä isänsä kuolemaa, hänen ja äitinsä Carolin ottaessa kotiinsa vastaan pormestarin kuolemaa surevia kaupunkilaisia. Hautajaisissa Tyler tapasikin setänsä Mason Lockwoodin. Tervehtiessä vieraita, Tyler kutsui Katherine Piercen sisään luullen tätä Elenaksi. Samana iltana Tyler sai raivokohtauksen ja pelästytti äitinsä ja paljasti tälle vihanneensa isäänsä. Masonin rauhoiteltua Tyler kohtauksestaan ja tämän ihmetellessä tapahtunutta, Mason paljasti Tylerille Lockwoodien perhekirouksen.

Damon alkaessa epäillä, että Masonissa ja Tylerissa on jotain epäluonnollista hän manipuloi Carter-nimisen karnivaalityöntekijän haastamaan riitaa Tylerin kanssa, jonka vuoksi Mason juoksi paikalle estämään suuremmat vahingot. Tyler todisti setänsä hyvin epätavallisen loikan, sekä muuttuvan silmien värin ja alkoi kysellä tapahtuneesta.

Tyler ja Jeremy näyttivät alkavan ystävystyä, vaikka Jeremyn tiedettiinkin tietävävän Lockwoodien kirouksesta. Tyler lähestyy Jeremya kirousta koskien, mutta myöhemmin rauhoittuu ja selittää kaiken mitä tietää sedästään ja kuukiven legendasta. Tyler ajattelee epäluonnollisen perhesalaisuuden olevan vain huono vitsi ja antaa kuukiven Masonille.

Naamiasijuhlissa Tyler juhlii Mattin ja Sarahin kanssa, kun Matt yllättäen (Katherinen manipuloimana) hyökkää Tylerin kimppuun. Caroline kiitää parin väliin, mutta Matt kamppailee itsensä irti Carolinen otteesta. Caroline lyö Mattin tajuttomaksi ja Tyler järkyttyy näkemästään. Sarah kuitenkin lähestyy Tyleria takaapäin kirjekuoriveitsen kanssa ja sanoo "Matt epäonnistui. Jos Matt epäonnistuu, minä en voi" ja puukottaa Tyleria olkapäähän. Tyler työntää Sarahin pois voimalla jolloin Sarah kaatuu ja lyö päänsä kirjoituspöydän kulmaan. Tyler juoksee Sarahin luo ja ravistelee tätä šokissa ja huutaa ettei "tämä voi tapahtua". Caroline tarkistaa Sarahin pulsiin ja toteaa tämän kuolleen. Tyler alkaa huutaa ja muuttua ihmissudeksi Carolinen ihmetellessä mitä on tapahtumassa ja Tylerin huutaessa että Carolinen täytyy lähteä.

Tyler alkaa epäillä jonkin olevan erilaista Carolinessa. Ensimmäisen kerran kun tämä lähestyy Carolinea, tämä ottaa asian rauhallisesti Tylerin epäillessa myös Carolinen olevan ihmissusi. Toisella lähestymisyrityksellä Caroline kuitenkin paljastaa olevansa vampyyri. Tyler järkyttyy tiedosta ja ihmettelee onko kaupungissa myös muita, mutta Caroline kieltää suojellen Stefanin ja Damonin salaisuutta. Molempien kertoessa toisilleen salaisuutensa, Caroline päättää jäädä Tylerin luo tämän ensimmäisenä muutoksena.

Yhdessä Tyler ja Caroline valmistautuvat Tylerin ensimmäisen täysikuun koittoon. Tyler kahlitsee itsensä Lockwoodin kellarin raunioihin ja juo ihmissusille myrkyllisestä kasvista laimennettua juomaa hillitäkseen voimiaan. Täysikuun noustessa muodonmuutos alkaa ja Tyler alkaa kirkua tuskissaan hänen luidensa ja niveltensä pitäessä kamalia ääniä. Lopulta Caroline joutuu pakenemaan Tylerin muuttuessa sudeksi ja päästessä irti kahleistaan. Kaiken loppuessa Caroline palaa lohduttamaan kauhistunutta Tyleria.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yli-inhimillisey voimat - Tultuaan ihmissudeksi Tylerin voimat ovat vain voimistuneet ja hän onkin paljon voimakkaampi kuin kukaan ihminen ja voittaakin heidät helposti. Hänen on näytetty repivän kaappinsa lukko pois aivan vahingossa ja potkaisevan mettaliroskiksen monen kymmenen metrin päähän. Siitä huolimatta Tyler on kuitenkin heikompi kuin vastamuutettu vampyyri, Caroline.

Yli-inhimillinen ketteryys - Tylerin liikkeet ovat paljon nopeammat ja vahvemmat kuin kenenkään tavallisen ihmisen. Hän pystyy liikkumaan yli-inhimillisellä voimalla, jopa ihmismuodossa ollessaan.

Yli-inhimillset loikat - Tyler loikkasi donkkaamaan koripallon koriin, ja pystyi hyppäämään paljon korkeammalle kuin tavallisesti, kuten Mason aikoinaan auton yli.

Yli-inhimillinen nopeus - Susimuodossa, Tyler on jopa melko iäkkäitä vampyyreja nopeampi.

Yli-inhimillinen kestävyys - Tyler ei loukkaantunut auto-onnettomuudessa, vaikkei hänen ihmissusigeeninsä ollut edes aktivoitu.

Paranemiskyky - Tyler parantui vain sekunneissa kun häntä oli puukotettu kirjekuoriveitsellä. Ihmissusilla on vähemmän heikkouksia kuin vampyyreillä.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richard Lockwood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tylerilla ja hänen isällään ei koskaan ollut hyvää suhdetta, tämän ollessa erittäin ankara vanhempana. Useissa tilanteissa Richardin täytyy ottaa ohjat käsiinsä Tylerin tehdessä jotain julkisesti, josta Richard oli häpeissään. Tylerin ja Jeremyn alkaessa riidellä, Richard vei pojat tappelemaan ulos ja yritti saada heidät tappelemaan kunnolla. Myös Tylerin ja Mattin tapellessa Richard käski Tyleria nolaamatta enää koskaan perhettään niin.

Richardin kuoleman jälkeen Matt Donovan pilkkasi Tylerin isää kaatamalla alkoholia tämän valokuvan päälle. Tyler suuttui ja hyökkäsi Mattin kimppuun, vakuuttaen silti kaikesta huolimatta rakastaneensa isäänsä.

Carol Lockwood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tylerin näytetään kasvaneen hyvin etäiseksi äitinsä kanssa, mutta pari on silti melko hyvissä väleissä. Vasta miehensä kuoleman jälkeen Carolin näytetään alkavan yrittää muodostaa parempaa suhdetta poikaansa.

Jeremy Gilbert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeremy ja Tyler olivat molemmat kiinnostuneet Vickista, jonka vuoksi parin välille syntyi useita käsirysyjä. Vickin kuoltua kaveruksien näytetään muodostaneen jonkinlaisen rauhan. Myöhemmin paljastuu, että molemmat ovat myös kiinnostuneet fantasiamaailmasta. Tylerin löytäessä vihollisen ihmissusipiirroksia hän tajuaa Jeremyn tietävän perhesalaisuutensa.

Caroline Forbes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Tyler ei pitänyt Carolinesta eikä kaksikko paljoa edes puhunut, mutta nyt parin jakaessa toistensa salaisuudet, heidän välilleen on muodostunut jonkinlainen ystävyyssuhde. Carolinne tuki Tyleria tämän muuttuessa ensimmäistä kertaa ihmissudeksi.

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kirjoissa Tylerin sukunimi on "Smallwood"
  • Kirjoissa Tyler muuttuu ihmissudeksi Klausin avulla. Sarjassa Tyler muuttuu ihmissudeksi Katherinen takia.
  • Kirjoissa Tyler ja Caroline ovat liitossa Elenaa ja Stefania vastaan. Sarjassa Tyler ja Matt ovat liitossa Stefania vastaan, mutta Matt kuitenkin ystävystyy Stefanin kanssa. Caroline auttaa Tyleria tämän muututtua ihmissudeksi.
  • Kirjoissa Tyler Smallwood saa ihmissusikaksoset Carolinen kanssa, mutta sarjassa Carolinella on lyhyt suhde sekä Damonin että Mattin kanssa.
  • Ensimmäisellä tuotantokaudella Tyler esiintyy vain puolessa kauden jaksoista.
  • Toisella kaudella, Tyler on esiintynyt kaikissa jaksoissa "Katerina"-jaksoa lukuun ottamatta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]