Katherine Pierce

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katherine Petrova
Nina Dobrev esittää Katherine Piercea tv-sarjassa Vampyyripäiväkirjat.
Nina Dobrev esittää Katherine Piercea tv-sarjassa Vampyyripäiväkirjat.
Näyttelijä(t) Nina Dobrev[1]
Ensi-
esiintyminen
Vampyyripäiväkirjat jakso Uutta verta (1x06)
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Ikä

17 (fyysisesti)

538 (5.kesäkuuta.1473)
Suhteet
Muut sukulaiset

Isobel Flemming-Saltzman (jälkeläinen)
Nadia Petrova (tytär)


Elena Gilbert (jälkeläinen)
Tutut Stefan Salvatore (ex-poikaystävä)
Damon Salvatore (ex-poikaystävä)


Katherine Pierce (s. Katerina Petrova) on kuvitteellinen vampyyri televisiosarjassa Vampyyripäiväkirjat. Katherine muutti Salvatoren veljekset vuonna 1864 ja on sarjan pääantagonisti toisella tuotantokaudella. Hän manipuloi Stefan Salvatoren juomaan vertaan, Damon joi verta omasta tahdostaan ja lopulta veljekset joutuivat ammutuiksi yrittäessään pelastaa Katherinea joutumasta teljetyksi hautaan. Vähän myöhemmin he heräsivät ja tajusivat olevansa muuttumassa vampyyreiksi. Myöhemmin paljastui, että Katherine oli luonut suurimman osan haudan vampyyreistä ja että hän lähetti ystävänsä ja perheensä kuolemaan pelastaakseen oman henkensä.[2]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine syntyi Bulgariassa 1470-luvulla ja hän sai nimekseen Katerina Petrova (kyrillisin aakkosin: Катaрина Петрова). Hän muutti nimensä Katherine Pierceksi sen jälkeen kun saapui Pohjois-Amerikkaan. Ennen muuttumistaan vampyyriksi Katherine oli raskaana ja synnytti terveen tyttölapsen vuonna 1490 Bulgariassa. Tyttö annettiin kuitenkin heti syntymän jälkeen pois, koska tämä oli avioton lapsi. Vauva kuitenkin vietiin niin nopeasti että Katherine ei edes kerinnyt näkemään vauvan sukupuolta. Myöhemmillä kausilla Katherine tapaa lapsensa.

Katherine karkotettiin Bulgariasta perheensä häpeän vuoksi Englantiin, missä hän tapasi ensimmäistä kertaa Klaus-nimisen vampyyri-hybridin vuonna 1492. Katherine oli rakastunut Klausiin, kunnes hänelle selvisi mihin häntä aiottiin käyttää: hän sai tietää olevansa ensimmäinen Petrova-kaksoisolento, joka täytyy uhrata auringon ja kuun kirousten murtamiseksi. Hän pääsi kuitenkin Klausilta pakoon Trevor-nimisen vampyyrin avulla. Hän piiloutui Trevorin kumppanin Rosen pieneen mökkiin ja siellä ollessaan hirtti itsensä saatuaan Roselta verta haavojensa paranemiseksi. Hän oli sen jälkeen hyödytön kirouksen murtamiseksi, mutta joutui silti pakoilemaan Klausin kostoa.

Katherine tapasi Stefan ja Damon Salvatoren vuonna 1864, sisällissodan aikaan oleillessaan veljesten kotona Mystic Fallsissa. Hän väitti olevansa orpo, joka oli menettänyt vanhempansa tulipalossa Atlantassa. Katherine piti hovineitonsa Emilyn aina lähettyvillään, koska Emily oli noita. Koko tämän ajan Damon ja Stefan taistelivat Katherinen rakkaudesta, mikä johtikin veljesten väliseen vihanpitoon.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena Gilbert muistuttaa ulkonäöltään täysin Katerina Petrovaa, ja tämän vuoksi sekä Stefan että Damon halusivat harrastaa seksiä tämän kanssa.

Damon paljasti Katherinen kuolleen sotilaiden tulittaessa kirkossa olleita siviileitä, joka mainittiin myös ohimennen Elenan ja Stefanin historiantunnilla. Paljastui myös, että Katherine muutti Stefanin ja Damonin vampyyreiksi.

Katherinen luultiin olevan elossa, mutta loukussa 26 muun vampyyrin joukossa salaperäisessä vankilassa kirkon alla viimeisten 146 vuoden ajan, kunnes Damon vapautti vangitut vampyyrit, mutta pettyi, ettei Katherine ollutkaan haudassa. Vuonna 2010 paljastettiin, että Katherine oli ollut vapaana 146 vuotta. Anna-niminen vampyyri kertoi Damonille nähneensä Katherinen viimeksi Chicagossa vuonna 1983 ja ettei tämä välittänyt ollenkaan Damonista ,vaikka tiesi missä tämä on. Stefan totesikin Katherinen olevan leikkisä ja että tämä tiesi miten pitää hauskaa, mutta että tämä oli myös itsekäs; Katherine halusi elää yhdessä Damonin ja Stefanin kanssa.

Myöhemmin mainittiin, ettei Katherine ollut haudassa, koska hän käytti kauneuttaan ja voimiaan kontrolloidakseen kirkon ihmisvartijaa ja saadakseen täten itsensä vapaaksi. Myöhemmin paljastui myös, että Stefanin ja Damonin ampui heidän oma isänsä Giuseppe poikiensa yrittäessä pelastaa Katherinea.

Myöhemmin saatiin selville, että Katherine halusi hautaan jääneiden vampyyrien kuolevan. Katherine lähetti Isobelin noutamaan vampyyrejä vahingoittavan keksinnön Mystic Fallsista ja antoi tälle lapis lazuli -kaulakorun.

Perustajien päivänä Katherine palasi Mystic Fallsiin teeskennellen olevansa Elena. Damonin tavatessaan, ja yhä Elenaa esittäen, Katherine suuteli tätä. Jenna kuitenkin keskeytti parin ja kutsui "Elenan" sisään taaten Katherinelle vapaan pääsyn Gilbertien taloon. Sisälle päästyään Katherine puukotti John Gilbertiä, Elenan biologista isää.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

John Gilbert loukkaantui vakavasti, ja Elenan soittaessa apua Katherine liikuskeli talossa ylinopealla vauhdilla ja poistui. Katherine aiheutti kaaosta Stefanin ja Damonin välille hämmentäen heitä, joita oikeasti aikoinaan rakasti. Katherine myös uhkaili Bonnieta väittäen, ettei mikään pääty hyvin Bennettin noitien osalta. Myöhemmin Katherine tunnusti Stefanille palattuaan tämän vuoksi, mutta vihastui saadessaan kuulla Stefanin vihaavan tätä. Damonille Katherine tunnusti, ettei koskaan rakastanut tätä, vaan aina vain Stefania. Myöhemmin Katherine meni Caroline Forbesin luo tappaen tämän ja sanoen pelin olevan käynnissä. Caroline kuitenkin muuttui vampyyriksi, koska Damon oli aikaisemmin antanut tälle vertaan.

Ennen perustajien päivän tanssiaisia Katherine tunnusti Stefanille, ettei koskaan manipuloinut häntä rakastamaan, vaan kaikki tunteet heidän välillään oli aitoja. Saadakseen itselleen kuukiven, Katherine alkoi "seurustella" Mason Lockwoodin kanssa, koska kivi oli Lockwoodien suvun hallussa. Masonin kuoltua Katherine manipuloi Mattin haastamaan riitaa Tylerin kanssa, jotta Tyler tappaisi Mattin ja muuttuisi täten ihmissudeksi.

Katherine kuitenkin päätti noutaa kuukiven itse ystävänsä Lucyn avulla. Hän tanssi Stefanin kanssa, mutta tämän kieltäytyessä luovuttamasta kiveä Katherine tappoi Aimee Bradleyn. Caroline kuitenkin houkutteli Katherinen yläkertaan, jossa Stefan ja Damon yrittivät molemmat tappaa tämän.

Lucy oli kuitenkin aikaisemmin loitsinut loitsun Katherinen ja Elenan välille, jonka vuoksi kaikki Katherinen saavat vammat ilmestyivät myös Elenalle. Lucy kuitenkin poisti loitsun saatuaan tietää toisenkin Bennettin noidan olevan osallisena tapahtumiin. Katherinen herätessä seuraavan kerran hän oli haudassa, jossa Damon sanoi tämän viettävän pitkän ajan. Damonin sulkiessa hautaa Katherine huusi epätoivoisesti Elenan olevan vaarassa ja että tätä tarvitsee suojella.

Katherine oli oikeassa ja Elena siepattiin. Kun Elena saatiin takaisin Stefan ja Damon yrittivät saada kuukiveä Katherinelta hautaholvista. Bonnie teki loitsun Katherinen kuvasta, että kun heittäisi tuhkaa Katherinen päälle, hän menettäisi tajunsa hetkeksi. Jeremy otti hieman tuhkaa ja sai Katherinen tajuttomaksi, mutta kuukiven saatuaan Katherine palasi tajuihinsa ja joi Jeremyltä verta tullakseen taas voimiinsa. Kun muut saapuivat hautaholville Katherine esitteli heille ruokansa. Jeremyllä oli Gilbertien taikasormus, ja hän heräsi eloon joka kerta, kun Katherine joi hänet kuiviin. Kun Katherine joi Jeremyn verta näyttävästi, Stefan meni hautaholviin ja vapautti Jeremyn ja heitti kuukiven vampyyriseinän toiselle puolelle.

Elena teki sopimuksen Elijah'n kanssa, että hänen ystävänsä pysyisivät turvassa ja Stefan vapautettaisiin hautaholvista. Elijah'n noita poisti vampyyriseinän mutta pakotti Katherinen pysymään hautaholvissa. Katherine pääsi pois hautaholvista Elenan tapettua Elijah'n.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stefan Salvatore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherinella oli seksisuhde nuoremman Salvatoren veljeksen kanssa ja valitsikin tämän eikä Damonia kavaljeerikseen Perustajien päivän tanssiaisiin, vaikka menikin salaa myös Damonin kanssa. Stefanin ja Katherinen harrastettua seksiä ja Katherinen purtua Stefania tämä heräsi seuraavana aamuna muistaen Katherinen näyttäneen aivan paholaiselta. Katherine kipusi Stefanin päälle ja manipuloi tämän käyttäytymään kuten ennenkin. Stefanin sanottua isälleen Giuseppelle, etteivät kaikki vampyyrit ole välttämättä pahoja, tämä laittoi salaa poikansa juomaan rautayrttiä ja myöhemmin Katherinen juodessa Stefanin verta, kaupunkilaiset saivat tämän vangittua. Toisella tuotantokaudella selviää, että Katherine rakastaa aidosti Stefania ja haluaa olla tämän kanssa.

Damon Salvatore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»The truth is... I've never loved you. It was always Stefan»
(Katherine)

Katherinella oli seksisuhde myös vanhemman Salvatoren veljeksen kanssa. Jaksossa "Haudan vangit" paljastui, ettei Katherinella ollut oikeita tunteita Damonia kohtaan. Sanottuaan jaksossa "The Return" tämän suoraan Damonille, Damon musertui täysin ja lähti Elenan luo, joka myös sanoi rakastavansa Stefania eikä Damonia. Tämän kuultuaan Damon tappaa raivoissaan Elenan veljen, Jeremyn, joka setänsä sormuksen ansiosta ei kuitenkaan kuole.

Seuraajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherinea kuvataan Elenan kaksoisolennoksi, jonka lähes jokainen hahmo sarjassa ja jopa Elena itse toteaa. Katherinea kuvataan erittäin kauniiksi, ja kirjoissa hänellä on pitkät vaaleat hiukset ja siniset silmät. Televisiosarjassa Katherinella on pitkät, kiharat tummanruskeat hiukset sekä ruskeat silmät. Joskus Katherine nähdään olemukseltaan kylmänä ja rauhallisena, ja häntä kuvaillaankin melko turhamaiseksi ihmiseksi, joka saa kauneudellaan mitä haluaa. Muun muassa Stefan on todennut Katherinen välittävän vain itsestään eikä kenestäkään muusta.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katherine omaa kaikki vampyyrien voimat ja heikkoudet. Kirjoissa Katherine syntyi vuonna 1614 ja muuttui vampyyriksi 17-vuotiaana vuonna 1631, mutta televisiosarjassa hän syntyi 1470-luvulla, mikä tekee hänestä vielä voimakkaamman kuin kirjoissa. Tämän vuoksi Katherine pystyikin päihittämään molemmat Salvatoren veljekset helposti jaksossa "The Return". Toinen todiste Katherinen voimista on, kun hän mursi rautakahleet, joilla Stefan oli hänet sitonut ja heitti Stefanin seinää päin yhdellä kädellä ("Memory Lane"). Jaksossa "Masquerade" hän lähes kukisti molemmat veljekset, mutta olisi silti joutunut Damonin tappamaksi jollei Jeremy olisi estänyt pelastaakseen Elenan.

Katherine pystyy myös helposti välttämään taikojen tuomaa kipua, kuten jaksossa "The Return" Bonnien käyttäessä voimiaan tähän. Katherinella on myös omia vaikuttavia mentaalisia voimia: Katherine pääsee telepaattisesti myös vampyyrien pään sisälle.

Katherinen voimien ulottuvuus on tuntematon, mutta voidaan helposti olettaa, että voimat ovat melko mittavat Katherinen oltua vampyyri noin 517 vuoden ajan. Viimeisen 146 vuoden ajan Katherine on myös nauttinut rautayrttiä joka päivä kehittääkseen immuniteetin yrttiä vastaan. Myös Katherine omistaa Lapis Lazuli -kaulaketjun voidakseen kulkea päivänvalossa, kuten Salvatoren veljekset, Caroline Forbes, Elijah (yksi alkuperäisistä vampyyreistä), Pearl ja Anna.

Trivia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Katherine, Isobel, Rose ja Klaus ovat tähän asti ainoat, joiden mukaan on nimetty jakso.
  • Nina Dobrev, joka esittää Katherine Piercea/Katerina Petrovaa, syntyi Bulgariassa ja puhuu bulgariaa.
  • Katherine on esitellyistä vampyyreistä neljänneksi vanhin (noin 518 vuotta).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]