Matt Donovan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Vampyyripäiväkirjat -sarjan henkilöä. Jääkiekkoilija Matt Donovanista on eri artikkeli.
Matt Donovan
Näyttelijä(t) Zach Roerig
Ensiesiintyminen Vampyyripäiväkirjat jakso Uusi oppilas (1x01)
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Ikä

17

(s. 26.helmikuuta.1992)
Kotipaikka Mystic Falls, Virginia
Asuinpaikka 749 Birch Street, Mystic Falls, Virginia
Suhteet
Vanhemmat Kelly Donovan (äiti)
Sisarukset Vicki Donovan (kuollut)
Tutut Caroline Forbes (ex-tyttöystävä)
Tyler (ystävä)
Jeremy Gilbert (ystävä)
Elena Gilbert (ex-tyttöystävä; ystävä)

Matthew G. "Matt" Donovan on kuvitteellinen henkilö televisiosarjassa Vampyyripäiväkirjat.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»"Matt's that friend since childhood that you start dating cause you owe it to yourselves to see if you could be more ... and then my parents died. And everything changes."»
(Elena Gilbert)


Matt syntyi Mystic Fallsissa Kelly Donovanille ja nimeämättömälle miehelle. Hänellä oli myös isosisko, Vicki Donovan. Koska Mattin ja Elena Gilbertin vanhemmat olivat ystäviä, kaksikko on ollut ystäviä vauvaikäisistä asti. Teineinä Mattin ja Elenan ystävyys vain kasvoi ja pari alkoikin seurustella. Elenan vanhempien kuollessa hän kuitenkin erosi Mattista tarviten omaa aikaa. Matt kuitenkin elätteli vielä toivoa parin vielä joskus palaavan yhteen.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouluvuoden alussa Matt näki Elenan olevan kiinnostunut salaperäisestä uudesta oppilaasta, Stefan Salvatoresta ja tuli mustasukkaiseksi uskoen hänellä ja Elenalla olevan vielä mahdollisuuden kunnon parisuhteeseen. Kun Mattin siskon, Vickin kimppuun hyökättiin, Matt näki Stefanin sairaalassa. Matt alkoi epäillä tätä, mutta lopulta ystävystyi Stefanin kanssa tämän liityttyä koulun jalkapallojoukkueeseen. Matt oli myös Stefanille kiitollinen tämän löytäessä kadonneen Vickin.

Mattin näyttäessä yhä tunteita Elenaa kohtaan, Bonnie yritti auttaa Mattia pääsemään tästä yli. Pian Vicki katosi jälleen, mutta löytyi pian Gilbertien kotoa Jeremyn luota. Kun Vicki muuttui vampyyriksi, Stefan yritti auttaa tätä, mutta Vicki kertoessa Mattille Stefanin häiritsevän häntä, Matt käski Stefania jättämään Vickin rauhaan.

Vickin kadotessa jälleen, sheriffi Forbes kuulusteli Mattia siskonsa mahdollisesta olinpaikasta, mutta kuten kaikki muutkin, Matt oli täysin tietämätön siskonsa olinpaikasta. Palatessaan kotiin Matt löysi Vickin "kirjoittaman" viestin, jossa tämä kertoi lähteneensä kaupungista. Carolinen juhlissa, Stefan selitti Matille yrittäneensä vain auttaa Vickia, mutta Matt kertoi ettei Vicki ansaitse luottamusta tämän ollessa kuin heidän äitinsä. Myöhemmin Carolinen ollessa humalassa Damon Salvatoren kutsuttua tätä hyödyttömäksi, Matt yritti piristää tätä ja lopulta antoi tälle kyydin kotiin. Caroline ei halunnut olla yksi, joten matt jäi yöksi tämän luo.

Mattin alkaessa työskennellä Mystic Grillissä, hän loukkaantui Carolinen sanoista, jonka jälkeen loukkaantunut Caroline lähti pois. Matt kuitenkin sai Carolinen kiinni ja suuteli tätä.

Myöhemmin Matt ja Caroline alkoivat seurustella. Mattin äidin, Kellyn palatessa kaupunkiin hän tapasi myös Carolinen eikä pitänyt tästä lainkaan. Caroline päätti järjestää itsensä ja Mattin tuplatreffeille Elenan ja Stefanin kanssa, mutta treffit menivät pieleen Mattin ja Elenan alkaessa muistella lapsuuttaan. Stefan antoi Mattin viedä Carolinen ajelulle autollaan, mutta palatessaan Salvatorejen täysihoitolalle he löysivät Mattin äidin suutelemassa Stefanin veljeä, Damonia. Matt oli erittäin pettynyt äitiinsä ja käski häntä käyttäytymään ikänsä mukaan.

Kelly ja Matt saivat järkyttäviä uutisia sheriffi Forbesin kertoessa, että Vicki oli löydetty kuolleena. Vaikka Caroline halusi lohduttaa Mattia, tämä halusi olla yksin, mutta päätyi itkemään Elenan olkapäille.

Mattin suhde äitiinsä huononi entisestään Mattin nähdessä Kellyn suutelevan Tyler Lockwoodin kanssa. Lopulta Matt ja Tyler joutuivat tappeluun, jonka vasta pormestari Lockwood sai pysäytettyä. Kotiin palattuaan Matt käski äitiään jäipymään, koska hän pärjää ilman tätä paremmin.

Mattin piti olla Carolinen seuralainen Miss Mystic Falls -missikilpailussa, muttei saanut töistä vapaata. Matt kuitenkin pääsi tämän seuralaiseksi Perustajainpäivän paraatiin. Perustajainpäivänä Matt lähti Mystic Grilliltä Carolinen ja Tylerin kanssa, mutta matkalla Tyler menetti autonsa hallinnan vampyyreihin ja ihmissusiin vaikuttavan laitteen vuoksi. Kaikki matkustajat selvisivät, mutta Caroline joutui sairaalaan vakavien sisäisten vammojen vuoksi.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matt pysyi sairaalassa odottamassa tuloksia Carolinen leikkauksesta. Damonin vierailun jälkeen Caroline alkoi toipua nopeammin Mattin ja Bonnien helpotukseksi. Mattin tietämättä Damon antoi Carolinelle vertaan, jotta tämä parantuisi, Bonnien pyynnöstä. Katherine kuitenkin tappoi Carolinen vampyyrin verta yhä ollessa tämän kehossa, jonka vuoksi Carolinesta tuli vampyyri. Carolinen alkaessa käyttäytyä oudosti, Matt luuli tämän alkavan menettää kiinnostuksensa tätä kohtaan. Parin suhde ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen koska Caroline ei päiväsaikaan voinut poistua kodistaan. Stefan kuitenkin vakuutti Bonnien taikomaan Carolinelle sormuksen jonka avulla tämäkin voi liikkua ulkosalla.

Carolinen tajutessa olevansa liian suuri vaara Mattille, hän aiheutti suuren riidan parin välille ja sai Mattin jättämään hänet.

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kirjoissa Mattin sukunimi on "Honeycutt" eikä "Donovan" kuten sarjassa.
  • Kirjoissa Vicki ei ole Mattin sisko.
  • Kirjoissa Mattin isä on kuollut eikä hänen äitinsä ole yhtään sarjan Kelly Donovanin kaltainen.
  • Matt on yksi harvoista sarjan hahmoista, jotka eivät tiedä vampyyrien ja muun epäluonnollisen olemassaolosta toisin kuin kirjoissa, jossa hän tietää vampyyreistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]