Elena Gilbert

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elena Gilbert
Nina Dobrev esittää Elena Gilbertia tv-sarjassa Vampyyripäiväkirjat.
Nina Dobrev esittää Elena Gilbertia tv-sarjassa Vampyyripäiväkirjat.
Näyttelijä(t) Nina Dobrev[1]
Ensiesiintyminen Vampyyripäiväkirjat jakso Uusi oppilas (1x01)
Viimeinen
esiintyminen
Vampyyripäiväkirjat jakso (6x22)
Henkilötiedot
Koko nimi Elena Salvatore
Status elävä (kuollut, löytänyt rauhan tulevaisuudessa)
Ammatti lääkäri
Sukupuoli nainen
Ikä

25

(s. 22.kesäkuu.1992)
Kotipaikka Mystic Falls, Virginia
Asuinpaikka 2104 Maple Street, Mystic Falls, Virginia
Suhteet
Vanhemmat Adoptio:
Grayson Gilbert (kuollut)
Miranda Gilbert (kuollut)
Biologiset:
John Gilbert (kuollut)
Isobel Flemming-Saltzman (kuollut
Sisarukset Jeremy Gilbert
Puoliso(t) Damon Salvatore
Tädit ja sedät Jenna Sommers (täti) (kuollut)
Muut sukulaiset Johnathan Gilbert (esi-isä)
Katherine Pierce (esi-isä)
Tutut Stefan Salvatore (ex-poikaystävä)
Damon Salvatore (aviomies)
Bonnie Bennett (paras ystävä)
Caroline Forbes (paras ystävä)
Matt Donovan (ex-poikaystävä, ystävä) Tyler Lockwood (ystävä)

Elena Gilbert on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Vampyyripäiväkirjat. Hän on 18-vuotias tyttö, joka asuu Mystic Fallsissa Virginiassa tätinsä Jenna Sommersin ja veljensä Jeremyn kanssa.[2] Elena on sarjan ensimmäisillä tuotantokausilla rakastunut vampyyri Stefan Salvatoreen, jonka kanssa hän seurustelee, mutta jakaa myös ainutlaatuisen siteen Stefanin isoveljen Damonin kanssa. Myöhemmin Elena ja Stefan eroavat. Damon ja Elena alkavat seurustella, mutta Elenalla on tunteita yhä Stefania kohtaan. Elena käy Mystic Falls High Schoolia, jossa hän oli ennen vanhempiensa kuolemaa cheerleader, mutta lopetti vaikeuksien takia.

Stefan pelasti Elenan auto-onnettomuudesta, jossa tämän adoptiovanhemmat kuolivat auton suistuttua sillalta. Stefan huomasi Elenan olevan aivan kuin ilmetty Katherine, johon molemmat veljekset olivat rakastuneita 1800-luvulla. Pelastettuaan Elenan, Stefan seurasi tämän elämää kuukausia vain varmistuakseen siitä ettei Elena ole Katherine.

Elenan saatua selville Salvatoren veljesten salaisuuden hänen elämäänsä alkaa kuulua yhä enemmän murhia, valheita ja yliluonnollisia tapahtumia. Elenaa kuvaillaan luonteeltaan fiksuksi, ystävälliseksi, välittäväksi ja Elena yrittääkin olla positiivinen hänelle vaikeinakin aikoina.[3]

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena syntyi vuonna 1992 John Gilbertille, jonka hän luulee olevan hänen setänsä, ja 17-vuotiaalle Isobel Flemmingille, joka pakeni synnytettyään. Vauva sai kuitenkin kunnolliset vanhemmat Johnin veljestä Graysonista ja tämän vaimosta Mirandasta: Gilbertit yrittivät kovasti saada vauvaa, mutta mitään ei tapahtunut joten näin kaikki sujui mutkattomasti. Myöhemmin Elena sai tietää olevansa etäistä sukua Katherine Piercelle, vampyyrille joka aikoinaan aiheutti Stefanin ja Damonin välisen vihanpidon. 23. toukokuuta 2009 ajaessaan kotiin vanhempiensa kanssa, Gilbertien auto suistui Wickery Bridge-sillan lähellä jokeen, jonka jälkeen Elena päätyi ihmeen kaupalla sairaalaan. Myöhemmin paljastui, että Stefan saapui onnettomuuspaikalle ja pelasti Elenan Graysonin niin pyydettyä, jonka jälkeen hän yritti myös pelastaa tämän vanhemmat, jotka kuitenkin valitettavasti menehtyivät. Onnettomuudesta lähtien Stefan oli pitänyt Elenaa silmällä suojellakseen tätä, pitääkseen lupauksensa tämän vanhemmille. Elenalle paljastui vasta 17-vuotiaana, etteivät Grayson ja Miranda olekaan hänen vanhempiaan vaan John, jota hän piti setänään onkin hänen biologinen isänsä.

Ensimmäinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena ja Jeremy asuvat tätinsä Jennan kanssa heidän vanhempiensa kuoltua auto-onnettomuudessa. Vanhempiensa kuoleman jälkeen, Elena erosi lapsuuden ystävästään, ensirakkaudestaa sekä poikaystävästään Matt Donovanista aloittaakseen kaiken alusta. Kouluvuoden alkaessa Elena tapaa Stefan Salvatoren[4], johon hän tuntee suurta vetoa. Stefanin tapaaminen palauttaakin Elenalle asiat normaaliin päiväjärjestykseen. Elenan parhaita ystäviä ovat Bonnie Bennett sekä Caroline Forbes. Elenalle tietämättömästä syystä hän muistuttaa Katherinea Piercea, henkilöä Stefanin menneisyydestä.

Pian tavattuaan Stefan Salvatoren, Elena alkoi rakastua tähän ja päin vastoin. Myöhemmin Elena pyytää Stefania seuralaisekseen Perustajien juhlaan, mutta suuttuu Stefanille tämän salattua asioita. Lopulta Elena saa selville Stefanin ja Damonin olevan vampyyreja. Kun Elenan ystävä Vicki Donovan muutetaan vampyyriksi, Elena yrittää vakuuttaa sekä Vickin että Jeremyn pysymään erossa toisistaan vain joutuakseen Vickin uhkailemaksi.

Koulun Halloween-juhlassa Stefan joutuu tappamaan Vickin tämän menetettyä kontrollinsa yrittäen satuttaa sekä Elenaa, että Jeremyä.[5] Tapahtuman vuoksi Elena pyytääkin Damonia pyyhkimään Jeremyn muistin Vickin kuolemaa koskevista asioista saaden tämä uskomaan Vickin "lähteneen kaupungista ja ettei tämä tule palaamaan." Elena ja Jenna huomaavat, että tämän tuloksena Jeremy lakkaa käyttämästä huumeita.

Elena joutuu todistamaan myös Lexin kuoleman Damonin käsissä sekä Bonnien talismaanin tuhoamisen, jottei Damon saisi vapautettua haudan vampyyrejä. Elena joutuu auto-onnettomuuteen törmättyään vampyyriin paetessaan Stefanin luota löydettyään valokuvan Katherinesta. Tuntematon vampyyri lähes hyökkää Elenan kimppuun, mutta Damon ilmestyy paikalle juuri ajoissa pelastaakseen tämän hengen.[6] Pizza-mies nimeltä Noah kuljettaa Jeremylle eräänä iltana pizzat ja kutsutaan sisälle odottamaan maksua. Noah ilmestyy myös koulun juhliin ja uhkaa tappaa Jeremyn, jollei Elena poistu tanssiaisista. Elena juoksee käytävään vampyyrin seuratessa ja onnistuu puukottamaan tätä kynillä kunnes Stefan ja Damon saapuvat apuun ja tappavat tämän. Ennen kuolemaansa Noah paljastuu Annan ja Benin ystäväksi sekä Katherinen tutuksi.

Haudan avaamisen jälkeen, vampyyrien päästyä vapaaksi, Elena auttaa Damonia pelastamaan Stefanin Frederick-nimiseltä vampyyriltä ja muilta vampyyreiltä, jotka kiduttivat tätä. Frederick onnistuu kuitenkin lyömään puun varren Stefaniin, jolloin Elena antoa tälle vertaan, jotta tämä selviytyisi. Stefan kuitenkin alkaa janota ihmisverta ja varastaakin mm. sairaalan veripankista verta salaa Elenalta. Kun Damon kertoo Elenalle Stefanin addiktiosta, he riitelevät ja Stefan hyökkää Miss Mystic Falls kisaan osallistuneen Amberin kimppuun juoden tämän verta ja lähes tappaen tämän. Elena ja Damon lukitsevat Stefanin kellariin yrittäessään saada tämän takaisin normaaliksi.

Kun Bonnien isoäiti kuolee, Bonnie lähtee kaupungista ja palatessaan alkaa syyttää Stefania ja Damonia tämän kuolemasta ja on vihoissaan myös Elenalle.[7] Elena yrittää korjata asiat, mutta Bonnie sanoo ettei tämä voi tehdä asialle mitään vaan Elenan pitää jättää hänet rauhaan. Kun Elenan biologinen äiti saapuu kaupunkiin, kaverukset korjaavat välinsä ja Bonnie "poistaa" vampyyreitä tuhoavasta laitteesta kirouksen. Laite aktivoidaan Perustajien juhlassa ja paljastuu, ettei Bonnie poistanutkaan kirousta. Kauden päätösjaksossa Damon törmää Elenaan (oikeasti Katherineen) ja pari jakaa intohimoisen suudelman, joutuen kuitenkin Jennan keskeyttämäksi. Jakson lopussa Elena saapuu kotiin, jonkun varastettua hänen tavaransa. Astuessaan sisään hän kuulee ääniä keittiöstä ja lähtee tutkimaan asiaa tietämättömänä Katherinen paikallaolosta.[8]

Toinen kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena menee keittiöön ja järkyttyy nähdessään Johnin vuotamassa kuiviin lattialla. Elena juoksee soittamaan hätänumeroon, jolloin John elehtii jonkin olevan hänen takanaan. Elena ottaa Katherinen Johniin käyttämän veitsen ja alkaa etsiä hyökkääjää. Katherine kuitenkin lähtee talosta sekunneissa.

Elena muistaa myös Jeremyn olleen kotona ja juoksee yläkertaan ja löytää tajuttoman Jeremyn, joka on ottanut purkillisen kipulääkkeitä sekä Anna-nimisen vampyyrin verta. Elena ravistelee Jeremyä, jolloin tämä herää. Sairaalassa Carolinen jouduttua onnettomuuteen, Damon tarjoaa vertaan Carolinelle. Elena ei halua että vampyyrin verta annettaisiin Carolinelle, mutta Bonnie pakottaa Damonin juottamaan verta Carolinelle, jottei tämä kuole.

Elenan ollessa yksin, Damon lähestyy tätä parin jakamaa suudelmaa koskien, jonka jälkeen Elena ja Jenna käyvät hämmentävän keskustelun, jolloin Damon tajuaa suudelleensa Katherinea eikä Elenaa. Stefanin vahtiessa Jeremya Katherine ilmestyy paikalle esittäen Elenaa, Stefan kuitenkin tajuaa pian henkilön olevan Katherine ja heittääkin tämän syrjään. Damonin ja Elenan saapuessa, Katherine pakenee ja Stefan kertoo kaksikolle Katherinen palanneen. Stefan ei ole myöskään iloinen Damonin paljastaessa suudelleensa Katherinea jonka luuli olevan Elena. Myöhemmin Damonin kysyessä Elenalta suudelmasta, Elena vastaa olleensa yllättynyt Damonin luultua että hän vastaisi suudelmaan ja satuttaakin vastauksellaan tahtomattaan Damonia.

Myöhemmin Rose-niminen vampyyri kidnappaa Elenan, saadakseen itsensä ja ystävänsä Trevorin vapaiksi, vaihtamalla Elenan vapauteen. Elena saa tietää vain oman kuolemansa rikkovan kuukiven kirouksen. Elijah, voimakas vampyyri ja yksi Alkuperäisistä, joka yrittää saada kuukiven käsiinsä kuulee Elenan keskustelevan siitä. Elijah yrittää hallita Elenan mieltä, mutta rautayrtti-kaulakorun vuoksi ei onnistu, jolloin tämä repii ketjun pois ja hallitsee Elenaa kertomaan kiven sijainnin, jolloin Damon ja Stefan saapuvat pelastamaan tämän. Damon vie kotiin selvinneelle Elenalle tämän kaulakorun takaisin, mutta ennen palautusta Damon kertoo Elenalle rakastavansa tätä, mutta hallitsee tämän mieltä jotta tämä unohtaisi sanotun.

Rosen ilmestyttyä Salvatoreille ja kerrottuaan heille tietonsa alkuperäisistä vampyyreista Elena menee tapaamaan Katherinea hautaholviin. Katherine kertoo tietonsa koska Elena toi mukanaan verta ja Katherine ei voinut kieltäytyä, koska oli melkein jo muumioitunut..

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stefan Salvatore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena tapasi Stefanin tämän ensimmäisenä koulupäivänä, vaikka Stefan tunsikin Elenan jo ennen heidän kohtalokasta tapaamistaan. Elena pitää Stefania charmikkaana, komeana ja salaperäisenä ja lopulta pari alkaakin seurustella. Myöhemmin Stefan paljastaa vampyyriytensä Elenan painostuksesta, jolloin parin suhde hetkellisesti päättyy. Pian Elena kuitenkin lämpenee ajatukselle että Stefan on vampyyri, tajuttuaan tämän hyvän ja kunnollisen luonteen. Pari jatkaa seurusteluaan tunnustaen rakkautensa toisilleen.

Äskettäin pari kuitenkin erosi Katherinen Elenaa kohtaan tehtyjen tekojen vuoksi, mm. Jennan manipuloiminen itsemurhaan. Ja vaikka Katherine olikin poissa pelistä, pari pysyi erossa. Myöhemmin he palasivat yhteen.

Damon Salvatore[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena piti Damonia aluksi itserakkaana ja itsekeskeisenä, sadistisena hirviönä; veljensä täydellisenä vastakohtana. Veljesten vihamielinen jännite heltiää Elenan vietettyä päivän Damonin kanssa Georgiassa. Elena alkaa tuntea myötätuntoa Damonia kohtaan kun tämä ei löydäkään Katherinea kirotusta haudasta, tajutessaan Damonin olevan vain yksinäinen ja etsien epätoivoisesti rakkautta. Elenan ja Damonin välille muodostuukin myöhemmin melko läheinen ystävyyssuhde.

Elenan kieltäytyessä suutelemasta Damonia, tämä tappaa Jeremyn joka ei kuitenkaan sormuksensa ansiosta kuole, jonka jälkeen Elena sanoo Damonille tämän menettäneen hänet ainiaaksi. Useissa jaksoissa paljastuu myös, että Damon on rakastunut Elenaan, mutta asia tulee kunnolla selväksi jaksossa "Rose", jossa Damon kertoo tunteistaan suoraan Elenalle, jonka jälkeen hallitsee tämän mieltä unohtamaan tunnustuksensa. Myöhemmin kolmannella kaudella Elenan ja Damonin etsiessä Stefania, heidän välillään huomataan muutakin kuin pelkkää ystävyyttä. Kun Elena muuttuu vampyyriksi, hänen ja Damonin välille syntyy vahva side joka johtuu Elenan vahvoihin tunteisiin ennen vampyyriksi muuttumista. Stefan ja Caroline yrittävät saada Elenan järkiinsä, että hän ei ole oikeasti rakastunut Damoniin vaan kaikki johtuu siteestä. Kun he kuitenkin joutuvat alkuperäisen vampyyrin Rebekah'n vangiksi kouluun, Rebekah käyttää mielenhallintaa Elenan ja kysyy miksi hän oikeasti nukkui Damonin luona, ja Elena vastasi että hän on rakastunut Damoniin. He saavat myös tietää vanhalta noidalta että harvinainen vampyyrien side ei vaikuta tunteisiin, vaan ainoastaan tekoihin. Damon ja Elena alkavat seurustelemaan monien vaikeuksien jälkeen ja rakastavat toisiaan enemmän kuin mitään muuta.

Bonnie Bennett[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena ja Bonnie ovat olleet ystäviä lapsuudestaan saakka. He ovat erittäin läheisiä ja tekisivät toistensa vuoksi mitä tahansa. Elena rakastaa Bonnieta kuin omaa siskoa ja kaksikolla onkin särkymätön ystävyyssuhde. Elena oli ensimmäinen ihminen, jolle Bonnie kertoi olevansa noita. Bonnien isoäiti opastaa Bonnieta noidaksi tulemissessa.

Jeremy Gilbert[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena on aina yrittänyt suojella Jeremya ja pyytää jopa Damonia poistamaan Jeremyn muistoja, jottei tämä muistaisi Vickin kuolemaa. Toisella tuotantokaudella Jeremy auttaa Salvatoren veljeksiä yrittämään päästä eroon Katherinesta. Jeremyn ja Elenan suhde katoaa sarjojen aikana kun Jeremy lukee salaa Elenan päiväkirjan jossa sanotaan että Damon pyyhki Jeremyn muistin kun Jeremyn entinen tyttöystävä Vicki muuttui vampyyriksi ja oli vaaraksi Jeremylle.

Katherine Pierce[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena ei tiedä paljoa esiäidistään Katherinesta. Jaksossa "Bloodlines" Elena saa tietää näyttävänsä aivan tältä ja ensimmäisen kauden lopussa hän joutuu kasvokkain tämän kanssa. Elena ja Katherine tapaavat Stefanin kidutettua Katherinea saadakseen tältä tietoja. Samassa jaksossa paljastuu, ettei Katherine palannut kaupunkiin Stefania kohtaan tuntemansa rakkauden vuoksi. Elena ei tiennyt Katherinesta juuri mitään ennen kuin meni hautaan johon Katherine oli teljetty ja vaihtoi ihmisverta tietoihin Katherinen menneisyydestä. Kaudella 4 Elena pakottaa Katherinen nielemään ainoan parannuskeinon vampirismiin, jonka johdosta Katherine kuolee kaudella 5 vanhuuteen. Hän kuitenkin tekee paluun sarjan viimeisellä tuotantokaudella.

Caroline Forbes[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caroline on Elenan ja Bonnien ystävä, joka on hieman piinallinen ja kateellinen Elenalle. Ensimmäisen kauden lopussa Caroline alkaa tapailla Elenan ex-poikaystävää, Mattia mutta on kateellinen Elenan ja Mattin menneisyydestä. Caroline kuitenkin alkaa muuttua hyväksyvämmäksi, ystävällisemmäksi ihmiseksi ja alkaa ymmärtää Mattin välittävän hänestä eikä Elenasta.

Jenna Sommers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elena ja Jenna ovat erittäin läheiset toisilleen ja Jenna kohteleekin Elenaa kuin omaa lastaan. Parin välille on kuitenkin muodostunut kuilu Jennan nähtyä Katherinen ja Damonin suutelevan ja luultua Katherinea Elenaksi.

Petrova-kaksoisolennot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

600 vuotta sitten vampyyrien ja ihmissusien aiheutettua hävitystä atsteekeille, voimakas atsteekkishamaani kirosi heidät tehden vampyyreistä voimattomia aurinkoa vastaan ja pakottaen ihmissudet muuttamaan muotoaan vain täydenkuun aikaan. Kirousta sitova kuukivi ja Petrova-kaksoisolento täytyy uhrata, jotta kirous murtuu. Ainoat tiettävästi elossa olevat kaksoisolennot ovat Katherine ja Elena. Katherinen ollessa teknisesti kuollut, Elena on ainut jonka avulla kirous voidaan murtaa.

Kaksoisolennot luotiin tavaksi murtaa kirous, sen ollessa sidottu Petrovan suvun jäsenen vereen, jotta vampyyrit pysyvät auringon orjina ja ihmissudet kuun palvelijoina. Jos kirouksen murtaa vampyyri, ihmissudet joutuvat kestämään kuun kirousta ikuisuuden. Auringon ja kuun kirouksen murtamiseksi tarvitaan Petrova-kaksoisolento, vampyyri sekä ihmissusi uhreiksi sekä kuukivi ja noita loitsimaan tarvittu loitsu.

Vuonna 1492, ensimmäisen Petrova-kaksoisolennon, Katerina Petrovan ollessa vielä ihminen, Klaus (vampyyri, joka tahtoo murtaa kirouksen) kaappasi tämän. Katerina tiesi kuolevansa joten hän huijasi Trevorin, Klausin palvelijan auttamaan pakenemisessa. Katerine oli ovela; hän tiesi olevansa Klausille hyödytön muuttuessaan vampyyriksi. Rosen verta elimistössään Katerine tappoi itsensa ja tuli takaisin vampyyrinä.

Paetessaan vampyyrina, Klaus tappoi kaikki Katerinan Bulgariassa asuvat sukulaiset ajatellen ettei kaksoisolentoa koskaan enää ilmestyisi. Klaus ei kuitenkaan tiennyt Katerinan synnyttäneen aikaisemmin terveen lapsen, joka jatkoi Petrovan sukua.

Petrova-kaksoisolennon kohtalo välittyi Katherinen jälkeläiselle, Elena Gilbertille. Sarjan alkaessa vuodesta 2009, Elena vaikuttaa ulkonäöltään aivan Katherinen kaksoisolennolta, joka tarkoittaa tämän olevan toinen Petrova-kaksoisolento. On Elenan kohtalo, että hänen elämänsä on täyttyny kuolemilla ja kidnappauksilla, eikä suinkaan Stefanin kaupunkiin palaamisen syy. Elena tiedostaa tämän, eikä syytäkään ketään tapahtuneista. Katherinen palatessa Mystic Fallsiin, hän nautti kaupungissa kuljeksimisesta ja halusi saada takaisin elämänsä Salvatoren veljesten kanssa. Katherine tiesi kuitenkin heidän jatkaneen elämäänsä, sen vuoksi hän halusi saada Elenan kärsimään, elämään surussa ja päättämään suhteensa Stefaniin.

Katherine uhkasi Stefanille tappavansa kaikki Elenan rakastetut Elenan edessä ja lopulta itse Elenan Stefanin edessä, jollei pari eroaisi. Elena ja Stefan eivät kuitenkaan halunneet erota, joten he teeskentelivät eronneensa, jotta Katherine jättäisi heidät rauhaan. He kuitenkin aliarvioivat Katherinen; he eivät tajunneet tämän olevan aina askelta edellä. Katherine teeskenteli olevansa Elena, poistaen rautayrtin kaikesta mitä Gilbertit ja Elenan ystävät söivät ja omistivat. Lopulta hän manipuloi Jennaa puukottamaan itseään Elenan edessä. Jenna kuitenkin selviytyi. Tajuttuaan virheensä Elena erosi Stefanista.

Kuten Vanessakin sanoi, "Voin sanoa, että kaksoisolennot tavallisesti piinaavat itseltään näyttäviä henkilöitä päättääkseen heidän elämänsä." Katherinella oli kuitenkin muukin syy palata, kuin saada Elena kärsimään; hän haki kuukiven Lockwoodeilta ja valmistautui rikkomaan kirouksen. Ensimmäisenä kaksoisolentona, väsyneenä pakenemaan, hän aikoi tehdä sopimuksen Klausin kanssa luovuttamalla tälle Elenan. Neljännen kauden viimeisessä jaksossa Elena onnistuu juottamaan Katherinelle lääkettä, joka heidän tietojensa mukaan muuttaa kuolemattoman olennon takaisin kuolevaiseksi ja viidennellä kaudella selviää, että aine toimii niin kuin kaikki sanovat.

Kirjoissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampyyripäiväkirjat-kirjoissa Elenaa kuvaillaa kauniiksi ja suosituksi high schoolia käyväksi tytöksi, jolla on vaaleat hiukset ja siniset silmät. Hänen viitataan usein näyttävän enkeliltä. Kirjojen edetessä Elena muuttuu pinnallisesta, itsekeskeisestä "jääkuningattaresta" rakastettavammaksi, avoimemmaksi henkilöksi. Elena rakastaa Stefan Salvatorea, vaikka tuntee jotain Damoniakin kohtaan. Elena kuolee kirjasarjassa useita kertoja, muuttuen ihmisestä vampyyriksi ja henkiolennoksi.

Televisiosarjan ja kirjojen ero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Kirjoissa Elenalla on vaaleat hiukset ja siniset silmät. Sarjassa Elenalla on ruskeat hiukset ja ruskeat silmät.
 • Kirjoissa Elenalla on pikkusisko nimeltä Margaret. Sarjassa hänellä on teini-ikäinen pikkuveli nimeltä Jeremy.
 • Kirjoissa Elenan täti on kihloissa Robert-nimisen miehen kanssa. Sarjassa hän vain tapailee Alaric Saltzmania.
 • Kirjoissa Elenan tädin nimi on Judith. Sarjassa taas Jenna.
 • Useita Elenan kirjoissa ilmeneviä piirteitä on vaihdettu Carolinelle sarjassa.
 • Kirjoissa Elena ja Katherine eivät ole sukua, vaikka Katherine epäilikin Elenan olevan yksi hänen jälkeläisistään. Sarjassa Elena on oikeasti Katherinen jälkeläinen, sekä toinen Petrovan kaksoisolento.
 • Kirjoissa ei koskaan selviä miksi Elena ja Katherine näyttävät toisiltaan.
 • Kirjoissa Elena ja Caroline ovat vihollisia.
 • Sarjassa Elena muistuttaa ulkonäöltään kirjojen Meredithiä.
 • Kirjoissa Elena kuolee pelastaakseen Stefanin, Damonin ja ystävänsä, mutta sarjassa Katherine tappaa Carolinen vakoojakseen.
 • Kirjoissa Vicki ja Matt eivät ole sisaruksia.
 • Kirjoissa Bennett on Vickin sukunimi ei Bonnien. Bonnien sukunimi kirjoissa on McCullough

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]