Carnival Corporation & plc

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Risteilyvarustamo Carnival Cruise Linesin risteilyalus M/S Carnival Conquest
Risteilyvarustamo Princess Cruisesin risteilyalus M/S Sea Princess

Carnival Corporation & plc on brittiläis-yhdysvaltalais-panamalainen laivanvarustamo ja maailman suurin risteilyvarustamo. Yhtiön alaisuudessa toimii 11 risteilyvarustamoa. Yhtiön päämajat ovat Lontoossa Isossa-Britanniassa ja Miamissa Yhdysvalloissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carnival Corporation[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carnival Cruises & plc perustettiin vuonna 1972 nimen Carnival Cruise Lines alla. Kun se saavutti aseman yhtenä maailman suosituimmista risteily-yhtiöistä, se myi julkisesti 20 prosenttia kantaosakkeistaan vuonna 1987. Yhtiö hankki toisen varustamon lippunsa alle vuonna 1989, kun se osti Holland America Linen. Seuraavaksi Carnival Cruises & plc osti Seabourn Cruise Linen. Vuonna 1993 yhtiö muutti nimensä Carnival Corporationiksi ja hankki Cunard Linen vuonna 1998 ja Costa Crocieren vuonna 2000.

Carnival plc[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carnival plc perustettiin vuonna 2000 nimellä P & O Princess Cruises plc. Se syntyi, kun P & O hankki 1970- ja 1980-luvuilla itselleen risteilyvarustamoita, muun muassa Princess Cruisesin. Vuonna 1999 P & O Princess tuli Saksan markkinoille ostamalla enemmistöosuuden AIDA Cruisesista ja osti sen kokonaan itselleen vuonna 2000. Vuonna 2002 yhtiö ilmoitti luovansa Isoon-Britanniaan uuden risteilybrändin Ocean Village, joka aloitti toimintansa toukokuussa 2003. Tämä tapahtui sulautumana Carnival Corporationin kanssa jälkeen. Yhtiöt sulautuivat 17. huhtikuuta 2003. Samaan aikaan nimi P & O Princess poistettiin käytöstä, ja yhtiön uudeksi nimeksi tuli Carnival Corporation & plc.

Merkittäviä laivoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carnival Corporation & plc:llä on useita merkittäviä laivoja, kuten seuraavat:

Carnival Cruises & plc:n omistamat yhtiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carnival Cruises & plc:n kotisivut