Carnival Cruise Lines

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Carnival Conquest
Carnival Dream

Carnival Cruise Lines on Ted Arisonin vuonna 1972 perustama brittiläis-amerikkalainen risteilyvarustamo, joka liikennöi useita risteilyaluksia. Nykyään se on osa Carnival Corporation & PLC -yhtiötä, joka on maailman suurin risteilyalan yritys. Carnivalin päämaja on Doralissa, Floridassa.

Carnival Cruise Lines tekee enimmäkseen Karibian-risteilyjä. Yhtiö kutsuu laivojaan nimellä The Fun Ships (suom. ilo laivat), koska laivoilla on järjestetään asiakkaille runsaasti erilaisia aktiviteetteja. Tunnettuja Carnivalin tunnuksia ovat muun muassa punaiset kaksihaaraiset savupiiput, jotka esittävät yhtiön mukaan valaan pyrstöä.

Vuonna 1996 Carnival Destiny oli maailman suurin matkustaja-alus ja se oli ensimmäinen laiva, joka ylitti 100 000 bruttotonnin rajan. Vuonna 2011 valmistui Carnivalin suurin alus, Carnival Magic, joka kuuluu Dream-laivaluokkaan. Carnival Cruise Linesilla on 23 risteilyalusta ja on täten maailma suurin risteilyvarustamo. Lisäksi keväällä 2012 valmistuu kolmas Dream-laivaluokan risteilyalus. Carnivalin lippulaiva on Carnival Magic . 26 marraskuuta 2012 Carnival Corporation & PLC ilmoitti että aikoo tilata italialaiselta Fincantierilta 135 000 brt risteilyaluksen Carnivalille luovutettavaksi talveksi 2016.[1] ku

Laivat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fantasy Class

Destiny Class

Triumph Class

Spirit Class

Conquest Class

Splendor Class

Dream Class

Tulevat alukset

Entiset alukset

Muuta

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Carnival Cruise Lines.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]