Carl-Johan Häggman

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Carl-Johan Häggman (s. 22. helmikuuta 1963 Helsinki) (myös: Carl Johan Haggman, "Häggis") on suomalainen säveltäjä, muusikko ja esittävän taiteen moniammattilainen. Lisäksi Häggman on toiminut freelancejournalistina mm. Ylessä.

Häggman on profiloitunut etenkin teatterimusiikki- ja elokuvasäveltäjänä, mutta toimii myös muusikkona, näyttelijänä, monitaiteilijana sekä projektien organisoijana lukuisissa erilaisissa yhtyeissä ja esittävän taiteen produktioissa. Elokuvamusiikkia on Häggman säveltänyt muun muassa Kai Lehtisen pitkään elokuvaan Umur ja joihinkin suomalaisiin dokumenttielokuviin. Teatterimusiikin alalla hänet tunnetaan ammattilaispiireissä useista produktiokohtaisista musiikeistaan. Hän on toiminut myös kansainvälisissä projekteissa esimerkiksi näytelmässä William Blake’s Divine Humanity, jota esitettiin vuonna 2007 Lontoon West Endissä[1] ja lyhennettynä versiona New York Fringe -teatterifestivaaleilla syksyllä 2010.[2] Italiassa toimivan kansainvälisen TEV-teatteriryhmän kanssa Häggman kiertää muusikko-näyttelijänä eri puolilla maailmaa ja on käynyt USA:n lisäksi mm. Italian, Sveitsin, Turkin ja Suomen kiertueilla.

Häggmanin toimenkuvaan kuuluu myös erilaisten taideprojektien koordinointi, budjetointi ja toteutus, jota hän on mm. tehnyt erilaisissa lasten ja nuorten näyttämöprojekteissa (esim. Tid & Energi, dramatisoitu konserttiteos Vantaan Martinus-salissa ja Porin Promenadisalissa.

Vuonna 2012 Häggman esiintyi Shava-yhtyeen perkussionistina Euroopan kiertueella. Häggman on tehnyt työtä myös lastenkulttuurin parissa aviovaimonsa tanssija-koreografi Marja Merisalon kanssa. Hän on myös osallistunut lukuisille Tanssiteatteri Raatikon kiertueille muusikkona ja näyttelijänä.

Häggman on ollut mukana muun muassa seuraavissa elokuvissa tai äänitteillä:

Musiikin lisäksi Häggman on toiminut monenlaisissa kulttuuriprojekteissa mm. ohjaajan assistenttina, graafisena suunnittelijana, valokuvaajana sekä journalistina. Hän on toiminut myös elokuvaajana ja elokuvien sekä teatterin tekniikan assistenttina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä säveltäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.