Promenadikeskus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Promenadikeskus huhtikuussa 2021.

Promenadikeskus on Porin kaupungin keskustassa, pää- ja kävelykatu Yrjönkadun varrella sijaitseva kulttuuri- ja tapahtumakeskus. Se on valmistunut vuonna 1999 arkkitehtitoimisto Küttner Ky:n suunnittelemana. Rakennus sisältää muun muassa konsertti- ja kokouskäyttöön soveltuvan monitoimisalin, joka on mitoitettu noin 700 hengelle, sekä viisi elokuvateatterisalia. Sen katutasossa sijaitsee myös kahvila, baari/ravintola ja Porin kaupungin yhteispalvelupiste Hööveli.

Finnkinon hallinnoimat 5 elokuvateatterisalia vetävät yhteensä noin 670 henkeä. Suurin yksittäinen sali on Promenadi 1, jossa on 244 asiakaspaikkaa sekä 79 neliömetrin suuruinen laajakangas. Kaikki salit on varustettu Dolby Digital- ja digitaalisella SDDS-tekniikalla.

Euroopan unioni tuki keskuksen rakentamista 11,5 miljoonalla Suomen markalla. Porin kaupungin nettokustannuksiksi tämän jälkeen jäi 15 miljoonaa markkaa. [1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jari Rantanen: Konserttisali ja elokuvakeskus tulivat Porissa ydinkeskustaan 19.11.1999. Turun Sanomat. Viitattu 23.4.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.