Cannon Fodder

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cannon Fodder
Cannon-fodder-title.gif
Kehittäjä Sensible Software
Julkaisija Virgin
Julkaisuaika 1993
Lajityyppi taktinen räiskintä
Pelimuoto yksinpeli
Alusta 3DO, Acorn Archimedes, Amiga, Atari Jaguar, Atari ST, Game Boy Color, PC, Sega Mega Drive, Super Nintendo Entertainment System
Tallennusväline CD, levyke, pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Cannon Fodder (suom. "Tykinruokaa") on brittiläisen Sensible Softwaren vuonna 1993 julkaisema tietokonepeli, joka käsitteli sotaa hyvinkin humoristisesta näkökulmasta. Peli julkaistiin alun perin Commodore Amigalle ja pelin suosion lisääntyessä se julkaistiin myös useimmille aikansa pelikoneille.

Pelaaja ohjastaa pelissä kommandoryhmää, joka koostuu useammasta sotilaasta ja jonka voi edelleen jakaa enintään kolmeen ryhmään. Tehtävien laatu vaihtelee muun muassa vihollisjoukkojen tuhoamisesta panttivankien pelastamiseen. Onnistuneen tehtävän jälkeen selviytyneet sotilaat ylennetään ja saavat pieniä parannuksia kykyihinsä.

Cannon Fodder herätti ilmestyessään paljon keskustelua, tiedotusvälineissä paheksuttiin pelin väkivaltaisuutta ja sodan ihannoimista. Peli itsessään on kuitenkin satiiri sodasta ja siinä on useita viittauksia siihen, suurimpana kenties sen tunnusmusiikki (jossa johtavana teemana lauletaan "War has never been so much fun - Sota ei ole ollut koskaan näin hauskaa"). PC-version ohjekirjan lopussa todetaan kuitenkin lievennykseksi, että sota tuhoaa järjettömällä tavalla ihmishenkiä ja resursseja, ja toivoo ettei lukija joutuisi toteamaan sitä omin silmin.

Pelistä julkaistiin myös jatko-osa Cannon Fodder 2 vuonna 1994. Sitä pidetään paljon haastavampana kuin alkuperäistä, jopa turhauttavan vaikeana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]