Bushido (rap-artisti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anis Ferchichi
Bushido 2018
Bushido 2018
Henkilötiedot
Syntynyt28. syyskuuta 1978 (ikä 45)
Bonn, Länsi-Saksa
Ammatti Rap-artisti, tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Bushido, Sonny Black
Laulukielet Saksa
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit Rap
Gangsta rap
Levy-yhtiöt I Luv Money Records (2001–2003)
Aggro Berlin (2001–2004)
ersguterjunge (2004–nykyhetki)
Aiheesta muualla
www.kingbushido.tv

Bushido (arab. بوشيدو‎) (oik. Anis Mohamed Youssef Ferchichi, s. 28. syyskuuta 1978 Bonn, Länsi-Saksa) on saksalainen rap-artisti, joka on palkittu kahdesti MTV Europe Music Awardsilla vuosina 2006 ja 2007.

Hänestä on tehty myös elämäkertaansa pohjautuva elokuva Zeiten ändern Dich, jossa Bushido näyttelee itseään.

Bushido alkoi työstämään demoja vuonna 1998 ja julkaisi ensimmäisen demonsa Frauenarzt-Tanga-Tanga vuonna 2000, jonka tekemisessä mukana oli King Orgasmus One. Vuotta myöhemmin hän perusti King Orgasmus Onen, Bass Sultan Hengztin ja D-Bon kanssa levy-yhtiön I Luv Money Records. Bushido lopulta jätti levy-yhtiön vuonna 2003, jonka aikana hän julkaisi muun muassa ensimmäisen demoalbuminsa King of KingZ. Sitä ennen Bushido oli jo tehnyt levysopimuksen Aggro Berlinin kanssa, mutta sai vasta demoalbuminsa myötä julkaistua ensimmäisen sooloalbuminsa Vom Bordstein bis zur Skyline vuonna 2003. Sitä ennen hän julkaisi ystävänsä Flerin kanssa Carlo, Cokxxx, Nutten albumin, jossa kaksikko käytti toisia taiteilijanimiään.

Vuotta myöhemmin Bushido vaihtoi levy-yhtiötä perustaessaan yhdessä D-Bon kanssa Sonyn jakeleman ersguterjungen levy-yhtiön. Samalla hän tuotti toisen sooloalbuminsa Electro Ghetto, jota seurasi vuotta myöhemmin kolmas sooloalbumi Staatsfeind Nr. 1, joka myi platinaa. Myös vuonna 2006 julkaistu Von der Skyline zum Bordstein zurück myi vuonna 2006 kultaa ja vuotta myöhemmin platinaa. Seitsemäs studioalbumi ja samalla viides sooloablumi 7 myi niin ikään platinaa Saksassa ja kultaa Itävallassa. Heavy Metal Payback ei menestynyt yhtä hyvin edellisen albumien kanssa, mutta se oli edellisen albumin tavoin saksalaisen Media Control Charts albumilistalla sijalla yksi.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bushido syntyi Bonnissa tunisialaiselle isälle ja saksalaiselle äidille, joka kääntyi Islamin uskoon.[1] Vanhempiensa erottua Bushido kasvoi Tempelhofissa äitinsä ja nuoremman veljensä kanssa. Hänellä oli 14 vuoden ajan kurdinturkkilainen isäpuoli.[1] Bushido kävi koulua Eckener Gymnasiumissa aina 10. luokkaan asti, kunnes vaihtoi koulua. Hänen koulun käynti jäi kuitenkin kesken poliisin vietyä hänet ulos luokasta.[1] Syytteisiin lukeutui muun muassa huumeiden hallussapito ja ilkivalta. Tuomari antoi hänelle määräyksen joko mennä vankilaan tai ammattikouluun. Bushido valitsi jälkimmäisen ja ryhtyi graffitimaalariksi. Tuolloin hän tapasi Flerin, joka sai hänet kiinnostumaan rap musiikista.

Bushido vietti 15 päivää vankilassa, kun hän hakkasi yhdessä kahden henkivartijansa kanssa 19-vuotiaan itävaltalaismiehen 30. heinäkuuta 2005. Bushido syytti miestä vuokra-autonsa renkaiden puhkomisesta, joka puolestaan sai vakavia päävammoja. Bushido oli vankilassa 3.-18. elokuuta kun hänen 100 000 euron takuu maksettiin. Bushido joutui myöhemmin 4. marraskuuta 2005 maksamaan 20 000 euroa Itävallan oikeudelle ja tuhat euroa uhrille.

  1. a b c Ich bin ein Spießer Der Tagesspiegel 30.8.2007 Viitattu 26.5.2010 (saksaksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]