Tempelhof

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tempelhofin sijainti Tempelhof-Schönebergissä (iso kuva) ja Tempelhof-Schönebergin sijainti Berliinissä (pieni kuva)
Tempelhofin kartta

Tempelhof on Berliinin kaupunginosa (saks. Ortsteil), joka kuuluu Tempelhof-Schönebergin hallintoalueeseen (saks. Bezirk). Vuoden 2011 lopussa Tempelhofissa oli 56 669 asukasta.[1] Sen pinta-ala on 12,2 km² ja väestötiheys 4 645 as./km². Tempelhof tunnetaan muun muassa Tempelhofin lentoasemasta.

Vuosina 1920–2000 Tempelhofin, Mariendorfin, Marienfelden ja Lichtenraden kaupunginosat muodostivat hallintoalueen, jonka nimi oli myös Tempelhof. Vuonna 2001 Tempelhofin hallintoalue yhdistettiin Schönebergin hallintoalueeseen, johon kuuluivat Schönebergin ja Friedenaun kaupunginosat. Uuden, kuusi kaupunginosaa käsittävän hallintoalueen nimeksi tuli Tempelhof-Schöneberg.

Tempelhofin nimi juontuu Temppeliherrain ritarikunnasta, joka 1200-luvulla perusti paikalle linnakkeen. Ensimmäinen kirjallinen maininta Tempelhofista on vuodelta 1290. Tempelhofin kirkko, joka rakennettiin noin vuonna 1220, tuhoutui toisessa maailmansodassa ja korvattiin sen jälkeen pienemmällä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Einwohnerinnen und Einwohner am Ort der Hauptwohnung in Berlin am 31.12.2011 nach Ortsteilen und Altersgruppen (PDF) Amt für Statistik Berlin-Brandenburg. Viitattu 4.6.2012. (saksaksi)
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Berlin-Tempelhof.

Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.