Lichtenrade

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lichtenraden sijainti Tempelhof-Schönebergin hallintoalueella (iso kuva) ja Tempelhof-Schönebergin sijainti Berliinissä (pieni kuva)

Lichtenrade on kaupunginosa (saks. Ortsteil) Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Se kuuluu Tempelhof-Schönebergin hallintoalueeseen (Bezirk) ja sijaitsee aivan kaupungin etelärajalla. Kaupunginosassa asui vuoden 2011 lopussa 49 489 asukasta.[1] Sen pinta-ala on 10,1 km² ja väestötiheys 4900 as./km².

Varhaisin maininta Lichtenradesta on peräisin keisari Kaarle IV:n kirjoituksista vuodelta 1375. Alue kehittyi ja moninkertaisti asukaslukunsa 1800-luvulla. Vuonna 1920 Lichtenrade yhdessä lukuisten muiden paikkakuntien ja kaupunkien kanssa liitettiin osaksi Berliiniä. Siitä tuli tuolloin osa silloista Tempelhofin hallintoaluetta. Vuodesta 2001 lähtien Lichtenrade on kuulunut tuolloin perustettuun Tempelhof-Schönebergin hallintoalueeseen.

Lichtenradessa on sijainnut vuodesta 1883 lähtien Berliini–Dresden-radan pysäkki. Nykyisin ratalinjalla liikennöi ainoastaan Berliinin S-Bahn.

  1. Einwohnerinnen und Einwohner am Ort der Hauptwohnung in Berlin am 31.12.2011 nach Ortsteilen und Altersgruppen (PDF) Amt für Statistik Berlin-Brandenburg. Viitattu 4.6.2012. (saksaksi)

Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.