Bryan Adams

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee rockmuusikkoa. Jääkiekkoilija Bryan Adamsista on eri artikkeli.
Bryan Adams
Bryan Adams soittamassa vuonna 2013.
Bryan Adams soittamassa vuonna 2013.
Henkilötiedot
Syntynyt5. marraskuuta 1959 (ikä 64)
Kingston, Ontario, Kanada
Ammatti laulaja-lauluntekijä, muusikko, valokuvaaja
Muusikko
Aktiivisena 1977
Tyylilajit rock, pop
Soittimet laulu, kitara, bassokitara, koskettimet, huuliharppu
Levy-yhtiöt A&M, Polydor
Aiheesta muualla
www.bryanadams.com

Bryan Guy Adams (s. 5. marraskuuta 1959 Kingston, Kanada) on kanadalainen rockmuusikko ja valokuvaaja. Hänen tunnettuja kappaleitaan ovat muun muassa ”Summer of ’69”, ”Heaven”, ”(Everything I Do) I Do It for You”, ”Cuts Like a Knife”, ”Run to You” ja ”Please Forgive Me”. Hänelle on myönnetty Order of Canada ja Order of British Columbia -kunniamerkit.

Musiikin lisäksi Adams on julkaissut kaksi valokuvakirjaa, Made in Canada (1999) ja American Women (2005). Molempien kirjojen tuotot on ohjattu rintasyövän hoitojen tutkimukseen. Adamsin kuvia on julkaistu muun muassa britti-Voguessa, Vanity Fairissa, Harper's Bazaarissa ja Interview’ssä, ja hän on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyitä.

Bryan Adams on myös laulanut joidenkin elokuvien kappaleita. Tunnetuin on ”Everything I Do (I Do It for You)” elokuvasta Robin Hood – varkaiden ruhtinas.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomien Antti Isokangas kehui kokoelma-albumin So Far So Good (1993) arvostelussa Adamsin tarttuvia melodioita sekä musiikin ja miehen ulkoisen olemuksen konstailemattomuutta ja suoraviivaisuutta, jollainen vetoaa suomalaisiin. Mutta hän antoi myös kritiikkiä: ”Bryan Adamsia on helppo syyttää sovinnaisuudesta, karismattomuudesta ja ennätyksellisestä banaaliudesta. Erityisesti hänen sanoituksensa ovat poikkeuksellisen täynnä kliseitä – ja vieläpä samoja kliseitä: useimmissa niissä kuollaan ja mennään taivaaseen.”[1]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Isokangas, Antti: Bryan Adams ei turhia konstaile. Helsingin Sanomat, 26.11.1993, s. 44. Näköislehden aukeama (tilaajille).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.