Brick by Boring Brick

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Brick by Boring Brick”
Paramore
Singlen ”Brick by Boring Brick” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Brand New Eyes
 Julkaistu 23. marraskuuta 2009
 Tyylilaji vaihtoehtorock, pop-punk, emo
 Kesto 04.14
 Levy-yhtiö Fueled by Ramen
Paramoren muut singlet
Ignorance
2009
Brick By Boring Brick
2009
The Only Exception
2010

Brick by Boring Brick on yhdysvaltalaisen rock-yhtye Paramoren toinen single sen kolmannelta studioalbumilta Brand New Eyes.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Single sai positiivista palautetta brittiläiseltä Digital Spy -sivustolta, joka antoi singlelle neljä tähteä viidestä. Sivustolla kuvailtiin singleä "tarttuvaksi ja herkullisen pimeäksi" (kuvaa laulun kohtaa "Well go get your shovel, and we'll dig a deep hole" suom. "Mene hakemaan lapiosi ja kaivamme syvän kuopan"). Single sai positiivista palautetta myös radiokanava BBC:ltä, joka antoi täydet viisi tähteä ja totesi kappaleen olevan "yksinkertaisesti viisas" ja

»sanoitusten kuunteleminen on kuin astuisi sisään maailmaan, jossa hiekkalinnoja ei ole rakennettu vaan haudattu, maailmaan missä susi ei ole paha toisin kuin todellisuudessa... ja tässä maailmassa on pimeää mutta selkeää. Siinä on myös kaipautta; kaipaus mielikuvitustarinaa ja kaipaus viattomuutta, mutta tarinassa on järkeen käyviä asioita, joita ei todellisuudessa koskaan voisi tapahtua.»

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlen musiikkivideo kuvattiin Los Angelesissa 8. lokakuuta 2009 ja sen ohjasi Meiert Avis (New Found Glory, U2).

MTV:n haastattelussa basisti Jeremy Davis kertoi, että yhtye käsittelee singlen musiikkivideota ennen kuin aletaan päättämään mitään sen ohjaajasta.selvennä Video on Paramoren ensimmäinen, jossa bändi ei esiinny soittamassa yhdessä bändinä. Lisäksi videossa esiintyy kaikki bändin jäsenet, kun edellisissä videoissa on näkynyt vain lyhyen ajan joitakin soittajia. Video on myös ensimmäinen, joka on kuvattu green screenin edessä. Kitaristi Josh Farro vertasi musiikkivideota vuoden 2006 espanjalaiseen fantasiaelokuvaan Pan's Labyrinth. Video julkaistiin 23. marraskuuta 2009 Paramoren virallisella nettisivustolla.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyttö kävelee satumaailmaan, mutta mitä syvemmäs hän satumaailmaan joutuu, sitä pimeämmäksi ja kauheammaksi kaikki muuttuu. Lopussa tyttö tippuu kuoppaan, jota kitaristi Josh Farro on kaivanut koko videon ajan. Satumaailma onkin valetta ja mitä syvemmälle tyttö joutuu tähän valheeseen, sitä kauheammaksi kaikki muuttuu. Laulaja Hayley Williams on todennäköisesti tarinan kertoja, basisti Jeremy Davis on ritari, rumpali Zac Farro on rosvo ja kitaristi Taylor York on menninkäinen.