Misery Business

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Misery Business”
Paramore
Singlen ”Misery Business” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta RIOT!
 Julkaistu 10. heinäkuuta 2007
 Tyylilaji vaihtoehtorock, pop-punk
 Kesto 03.32
 Levy-yhtiö Fueled by Ramen
Paramoren muut singlet
All We Know
2006
”Misery Business”
2007
Hallelujah
2007

Misery Business on Paramoren ensimmäinen julkaistu single heidän toiselta albumiltaan RIOT!. "Misery Business" musiikkivideo on Paramoren kolmas video, jonka on ohjannut Shane Drake. Video oli ehdolla vuoden 2007 Kerrang! Awards -palkintogaalassa kategoriassa "Paras Video", mutta palkinnon voitti Fall Out Boyn kappaleen "This Ain't a Scene, It's an Arms Race" musiikkivideo.

Single ja video on esiintynyt peleissä Saints Row 2, 'NHL 08 ja Guitar Hero World Tour.

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2007 "Misery Business" sijaitsi paikan #99 Billboard Hot 100 - listalla. Seuraavalla viikolla kappale nousi 13 paikkaa sijaiten paikan #86. Syyskuussa single oli sijannut paikan #34, missä se pysytteli tammikuuhun 2008. Tämän jälkeen singlenousi edelleen ja nappasi sijan #31. Kappale nousi tämänkin jälkeen vielä sijalle #26, mistä se ei sitten enää noussut. Hot Modern Rock Tracks - listalla se nappasi sijan #3, kun taas iTunes chart - listalla se sijoittui sijalle #7. 17. syyskuuta 2008 single myi platinaa Yhdysvalloissa myyden yli miljoona kopiota.

Single sijoittui sijalle #17 Ison-Britannian singlelistalla. Se on myös Paramoren ensimmäinen single, joka on päässyt listoille Isossa-Britanniassa.

"Misery Business" sijoittui Hollannin Top 40 -listalla sijalle #28 ja Suomessa sijalle #23. Saksan Top 40 -listalla se sijoittui sijalle #12.

Vuonna 2007 aikakauslehti Alternative Press nimesi singlen musiikkivideon "vuoden videoksi".

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkivideo kuvattiin Resedan lukiossa, Kaliforniassa 21. joulukuuta 2006. Musiikkivideolla esiintyy koulua sekä bändin soittoa. Musiikkivideon on ohjannut Shane Drake, joka on ohjannut myös Paramoren edelliset videot "Pressure" ja "Emergency". Amy Paffrath nähdään kiusaajan roolissa.

Video alkaa bändin soitolla huoneessa, jonka seinät ovat täynnä "RIOT!" sanoja (mainostaa albumin nimeä). Kuvakulma vaihtuu lukioon, missä runsaasti meikannut tyttö sinisessä asussa astuu sisään cheerleadereiden välistä työntäen heidät pois tieltään saadakseen itsellensä tilaa ja kävelee koulun käytävää eteenpäin. Ensin hän katkaisee pitkätukkaisen tytön letin irti esittämällä olevansa ystävällinen tälle, mutta hänen ilmeensä muuttuu pahansuovaksi ja paljastaa selkänsä takana piileksivät letin ja sakset. Tämän jälkeen hän näkee terveydenhoitajalta tulevan pojan, jolla on käsi siteessä. Hän työntää pojan päin seinää. Juuri ennen kuin kuvakulma kääntyy takaisin tyttöön, pojan ilme on kärsivän näköinen. Kuvakulma vaihtele tytöstä bändiin. Kolmanneksi tyttö kävelee nuorten vastarakastuneiden luo joita ei edes tunne, työntää tytön pois tieltä ja suutelee poikaa. Hän lähtee hymyssä suin pois ja jatkaa matkaansa. Poika on järkyttyneen näköinen ja tämän tyttöystävä itkee. Kuvakulma vaihtuu jälleen bändin soittoon, minkä jälkeen näytetään kun bändi astuu ulos luokkahuoneesta ja näkee tytön käytävällä. Hayley kurkottautuu tytön rintoja kohti ja ottaa tytön rintaliiveihin piilotetut täytteet, jotka heittää menemään, jolloin tyttö näyttää järkyttyneeltä. Tämän jälkeen Hayley ottaa vessapaperia ja pyyhkii tytön meikit pois, vaikkakin osa niistä leviää tytön naamalle. Video loppuu bändin soittoon ja bändi kävelee pois käytävää pitkin, Zac Farro kääntyy ympäri ja nauraa.

Julkaisuhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maa Päivä
United States 10. heinäkuuta 2007
Irlanti 6. tammikuuta 2008
Iso-Britannia

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chart (2007/2008) Peak
position
Australia 65
Kanada 67
Saksa 79
Suomen virallinen lista 23
Alankomaat 28
Britannian singlelista 17
Billboard Hot 100 26
Billboard Pop 100 16
Billboard Top 40 Mainstream 12
Billboard Hot Adult Top 40 Tracks 31
Billboard Hot Modern Rock Tracks 3