Josh Farro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Josh Farro
Josh Farro
Josh Farro
Henkilötiedot
Syntynyt29. syyskuuta 1987 (ikä 33)
Voorhees, New Jersey
Ammatti kitaristi
Muusikko
Aktiivisena 2004–2010
Tyylilajit pop-punk
pop-rock
Soittimet kitaristi
Yhtyeet Paramore
Levy-yhtiöt Fueled By Ramen

Joshua Neil "Josh" Farro (s. 29. syyskuuta 1987 Voorhees, New Jersey) on entinen Paramore-yhtyeen kitaristi. Hänen musiikilliset esikuvansa ovat olleet Jimmy Eat World, Sunny Day Real Estate, Death Cab for Cutie, John Mayer ja James Taylor. Josh ja Hayley Williams sävelsivät ja sanoittivat yhdessä suurimman osan Paramoren kappaleista. Josh soittaa yleensä Fender Telecaster sekä Gibson Les Paul -mallisilla kitaroilla.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Farro syntyi Voorheesissä, New Jerseyn osavaltiossa. Joshilla on kolme veljeä (isoveli Nate ja kaksi pikkuveljeä, Zachary ja Jonathan) sekä yksi pikkusisko Isabelle. Hänen vanhemmillaan oli ravintola, jossa Josh on auttanut sisarustensa ja bändikaverinsa Hayley Williamsin kanssa. Hänen vanhempansa erosivat vuonna 2008.

Josh seurusteli taannoin bändikaverinsa Hayley Williamsin kanssa muutaman vuoden. He erosivat bändin tulevaisuuden takia. Ero vaikutti kuitenkin koko bändiin ja Paramore oli lähellä hajota.

Loppuvuodesta 2009 Josh kihlautui tyttöystävänsä Jenna Lee Ricen kanssa. Helmikuussa 2010 Farro ilmoitti jäävänsä pois alkavalta kiertueelta tulevien häiden järjestelyn takia, jotka pidettiin 3. huhtikuuta 2010. Paramoressa soittavan Taylor Yorkin veli Justin York paikkasi Farroa kiertueen ajan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänellä ja veljellään Zac Farrolla oli yhteinen bändi nimeltä Rainbow. Veljekset tapasivat 2000-luvun alussa Hayley Williamsin yksityisopetuksessa ja he kaikki huomasivat, kuinka hyvin sopisivat soittamaan yhteen. Bändi perustettiinkin pian vuonna 2004 ja se on saavuttanut maailmanlaajuisen suosion. Joulukuussa 2010 hän jätti Paramore -yhtyeen yhdessä veljensä kanssa.[1]

Nykyään Josh soittaa kitaraa veljensä Zacin kanssa heidän uudessa bändissään Novel Americanissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paramore's Josh and Zac Farro leave the band nme.com. Viitattu 19.12.2010. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]