Justin York

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Justin York
Justin York vuonna 2010
Justin York vuonna 2010
Henkilötiedot
Syntynyt 26. marraskuuta 1982 (ikä 37)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti kitaristi
Sukulaiset Taylor York (veli)
Muusikko
Soittimet kitara
Yhtyeet Tait

Justin Michael York (s. 26. marraskuuta 1982 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän on soittanut kiertuejäsenenä kristillistä pop-punkia soittavassa Relient K -yhtyeessälähde? ja rockyhtye Paramoressa. Hän on Paramoren kitaristin, Taylor Yorkin, veli.[1]

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ollessaan 5-vuotias York muutti perheineen Nashvilleen, Tennesseehen missä hän varttui musiikillisesti lahjakkaassa kristillisessä perheessä. Hänen isänsä Peter York, taitava kitaristi, opetti Justinille kitaran soittoa.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2001, ollessaan 19-vuotias, York liittyi kristillistä rockia soittavaan yhtyeeseen Tait, mutta jätti yhtyeen vuonna 2006. Alkuvuodesta 2007 hän tuotti levyn Over Ashes -nimiselle yhtyeelle. Hän on soittanut kitaraa myös Paul Alanille, Sammy Wardille, Steven Curtis Chapmanille, Joy Williamsille ja Rebecca St. Jamesille.lähde?

Yorkilla on myös sivuprojekti nimeltään Cecil Adora, johon kuuluvat myös Ryan Clark ja Van Beasley. Kesäkuusta 2008 lähtien projekti on kuitenkin ollut tauolla.lähde?

Relient K ja Jury & The Saints toimivat Paramoren lämmittelijöinä yhtyeen Australia/Uusi-Seelanti-kiertueellaan syksyllä 2010, jolloin York soitti kitaraa kiertuejäsenenä Relient K:ssa.lähde?

Vuodesta 2011 lähtien York on soittanut kiertuejäsenenä Paramoren kiertueilla yhtyeen jättäneen kitaristin, Josh Farron, tilalla.[1]

Yorkin soittoa kuultiin myös suomalaisen Sannin vuonna 2019 julkaistulla kappaleella ”Rokkenroll-elämää”.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Jason Lipshutz: Paramore's Hayley Williams Names New Touring Bandmates 3.1.2011. Billboard. Viitattu 24.1.2020. (englanniksi)
  2. SANNIn Trippi-albumi ulkona tänä yönä – Mukana myös Paramoren kitaristi 27.6.2019. Radio NRJ Finland. Viitattu 25.1.2020. (suomeksi)