Zac Farro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zachary Farro
Henkilötiedot
Syntynyt4. kesäkuuta 1990 (ikä 33)
Franklin, Tennessee
Ammatti rumpali
Muusikko
Tyylilajit pop-punk
pop-rock
Soittimet rummut
Yhtyeet Paramore
Levy-yhtiöt Fueled By Ramen
Aiheesta muualla
zacfarro.co

Zachary Wayne ”Zac” Farro (s. 4. kesäkuuta 1990 Franklin, Tennessee) on Paramore-yhtyeen rumpali ja HalfNoise-yhtyeen perustaja. Zac aloitti rumpujen soiton 9-vuotiaana. Hänen musiikilliset esikuvansa ovat olleet Dave Grohl, William Goldsmith ja Riley Breckenridge.

Farro syntyi Voorheesissä, New Jerseyn osavaltiossa, Janine ja Wayne Farron kolmanneksi lapseksi. Zacilla on kolme veljeä (kaksi isoveljeä, Nate ja Josh, ja yksi pikkuveli Jonathan) sekä yksi pikkusisko Isabelle. Hänen vanhemmillaan oli ravintola, jossa Zac on auttaut sisarustensa ja bändikaverinsa Hayley Williamssin kanssa. Farrojen vanhemmat erosivat vuonna 2008.

Zacilla ja hänen veljellään Joshilla, joka soittaa kitaraa Paramore-bändissä, oli yhteinen bändi nimeltä Rainbow. Veljekset tapasivat Hayley Williamsin yksityisopetuksessa 2000-luvun alkupuolella ja he kaikki huomasivat, kuinka hyvin sopisivat soittamaan yhteen. Bändi perustettiinkin pian vuonna 2004 ja se on saavuttanut maailmanlaajuisen suosion. Joulukuussa 2010 Zac Farro jätti Paramore-yhtyeen yhdessä veljensä kanssa.[1] Hän palasi yhtyeeseen vuonna 2017.

Farro voitti ensimmäiset Grammy-palkintonsa vuonna 2024, kun Paramoren albumi This Is Why valittiin parhaaksi rock-albumiksi ja sen samanniminen kappale parhaaksi vaihtoehtomusiikkiesitykseksi.[2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paramore's Josh and Zac Farro leave the band nme.com. Viitattu 19.12.2010. (englanniksi)
  2. Corcoran, Nina: Paramore Win Best Alternative Music Performance and Best Rock Album at 2024 Grammys Pitchfork. 4.2.2024. Viitattu 6.2.2024. (englanniksi)
  3. Zac Farro The Recording Academy. Viitattu 6.2.2024. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Zac Farro.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.