BloodRayne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
BloodRayne
Kehittäjä Terminal Reality
Julkaisija Majesco Sales
Alusta Xbox, Xbox 360, Windows, PlayStation 2, PlayStation 3, GameCube
Ensijulkaisu BloodRayne (2002)
Aiheesta muualla
MobyGames
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blood Rayne on videopeli- ja elokuvasarja, johon kuuluu kolme peliä ja kolme elokuvaa. Myös sarjakuvat ovat osa sarjaa. Tarina seuraa Rayne-nimistä puolivampyyria.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BloodRayne-sarjan juoni kulkee ennen toisen maailmansodan (pelissä BloodRayne) ajoista 2000-luvulle (BloodRayne 2) seuraten Rayne-puolivampyyrin tarinaa. Elokuvan aikajana ei seuraa pelien maailmaa.

Rayne on verenhimoinen yhdysvaltalainen puolivampyyri, joka on syntynyt noin vuonna 1915–1916lähde? sen jälkeen kun hänen vampyyri-isänsä Kagan raiskasi tämän äidin. Myöhemmin Kagan murhasi koko Raynen perheen, jotta tällä ei olisi muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä hänen puoleensa.

Noin vuonna 1932 Rayne vietti teini-ikänsä yrittämällä metsästää ja tappaa isänsä kostaakseen perheensä puolesta. Tämän seurauksena hän saapui Eurooppaan, missä hän suoritti sarjan murhia ennen pidätystään. Väittämällä uhreja vampyyreiksi hän ei saavuttanut uskottavuutta virkavallan silmissä, mutta pystyi nopeasti pakenemaan ja jatkamaan metsästystä.

Rayne rekrytoitiin mystiseen Brimsonen seuraan (Brimstone Society). Brimstonen seura lähetti hänet joukkoon tehtäviä, jotka poistaisivat yliluonnolliset uhat maailmasta. Eräs näistä tehtävistä vaati häntä käyttämään vampyyrisia voimia natseja vastaan, jotka olivat aikeissa käyttää maagisia esineitä nostaakseen Adolf Hitlerin valtaan. Rayne myös oppi käyttämään natsien vangeilla kehittämiä demonisia Daemite-parasiittejä heitä itseään vastaan. Taustatarina pohjautuu vaikutteiltaan useiden historiallisten natsien okkultisten ryhmiin kuten Thule societyyn.

Vaikutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

BloodRayne vaikuttaa olevan inspiroitu Terminal Realityn aikaisemman Nocturne-pelin aineksista.kenen mukaan? Nocturnen kolmannen persoonan selviytymiskauhupelin sankaritar Svetlana, myös puolivampyyri ja metsästäjä, on hyvin samanlainen kuin BloodRayne. Aikaisissa betaversioissa pelistä näiden hahmojen ulkonäky ja asusteet ovatkin hyvin samankaltaisia. Lisäksi jotkin BloodRayne-pelisarjan vihollista (kuten Daemites ja lepakkovampyyri) ovat alun perin olleet Nocturnessa. BloodRaynen viimeinen osio on myös samoissa maisemissa (Gaustadtin linna) kuin Nocturnen alku. Myös ”Brimstone Society” on konseptina vastaava kuin ”Spookhouse” Nocturnessa. Alun perin BloodRayne olikin tarkoitettu Nocturnen jatko-osaksi, mutta tuottajat ajattelivat sen myyvän enemmän omalla nimellään.lähde?

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syksyyn 2006 mennessä on julkaistu viisi BloodRayne-albumikirjaa:

  • Skies Afire
  • Seeds of Sin
  • Lycan Rex
  • Dark Soul
  • Twin Blades

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]