Black (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Black
Kehittäjä Criterion Games
Julkaisija Electronic Arts
Säveltäjä Michael Giacchino
Pelimoottori RenderWare
Julkaistu
  • NA 28. helmikuuta 2006
  • EU 24. helmikuuta 2006
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ACB: M
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
OFLC: M
PEGI: 16
USK: 18
Alusta PlayStation 2, Xbox
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Black on Criterion Gamesin kehittämä ja Electronic Artsin vuonna 2006 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli on julkaistu PlayStation 2:lle ja Xboxille. Black kertoo erikoisjoukon jäsenestä, jonka tehtävänä on tuhota terroristiliike ”seventh wave”.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tasojen pituus vaihtelee. Ensimmäinen taso on noin puolen tunnin mittainen, kun taas viimeiseen tasoon voi kulua jopa kolme tuntia. Koko läpipeluuseen menee yli 17 tuntia riippuen vaikeustasosta.

Kaikkiin tasoihin on piilotettu toissijaisia kohteita (engl. secondary objectives), jotka pitää kerätä tai tuhota. Löydettävissä on tuhottavia kassakaapeja sekä kerättäviä vihkosia ja karttoja, jotka auttavat pelaajaa seuraavassa tehtävässä.

Suuren osan irtaimistosta voi tuhota ampumalla tai räjäyttämällä. Pelissä on paljon tuliaseita: muun muassa rynnäkkökivääri AK-47, konepistooli P90 ja haulikko SPAS-12. Pelaaminen on hyvin suoraviivaista: esteet selvitetään ampumalla, oli kyseessä sitten ovi tai bunkkeri, kaikki vastaantulijat ovat vihollisia ja eteneminen tapahtuu putkimaisesti. Joskus mukana on tovereita, jotka silloin tällöin tappavat satunnaisia vihollisia, mutta yleensä pelissä liikutaan yksin.

Extrat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos pelin läpäisee vaikeustasolla ”easy”, ei extroja kerry yhtään. Pelin pelaaminen vaikeustasolla ”normal” tarkoittaa, että käyttöön saa vähemmän kannettavia parannustarvikkeita, mutta pelin läpäisemisestä saa käyttöönsä loputtomasti ammuksia. Tämä extra koskee vain normal-vaikeustasoa ja sitä ylempiä vaikeustasoja.

”Hard”-vaikeustaso tarkoittaa, ettei parannustarvikkeita ole lainkaan. ”Black ops” -vaikeustaso pidentää tasojen läpäisyä huomattavasti, koska pelaaja joutuu kirjaimellisesti tuhoamaan kaiken päästäkseen seuraavalle tasolle. Käyttöön saa myös M203-kranaatinheittimellä varustetun M16-rynnäkkökiväärin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Valtion viranhaltijan saapuu vankilan kuulusteluhuoneeseen. Hän ehdottaa, että vanki kertoisi kaiken ”seventh wavesta” ja saisi vapauden vankilasta. Vanki alkaa kertoa kaikista terroristiliikettä vastaan tehdyistä operaatiosta. Pelaaja pelaa vangin muistoissa eri tasoja läpi.

Pelin lopussa, kun kaikki terroristijohtajat on surmattu, viranhaltija kertoo viimeisen tason päävastuksen olevankin elossa. Tämä antaa tietä mahdolliselle jatko-osalle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]