Arto Mieskolainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arto Mieskolainen
Arto Mieskolainen

Arto Juhani Mieskolainen (s. 1980 Helsinki) on vantaalainen palvelumuotoilija ja yrittäjä[1].

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arto Mieskolainen kirjoitti ylioppilaaksi Lahden Kannaksen lukiosta vuonna 2000. Lahden ammattikorkeakoulusta hän valmistui vuonna 2005 restonomiksi palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta.[2] Hän on toiminut myös eri tapahtumien vetäjänä. Hän on juontanut Euroviisujen oheistapahtumakylän päälavan ohjelman vuonna 2007.

Palvelumuotoilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mieskolainen on palvelumuotoilualan yrittäjä. Hän on perustanut Meliorem Consulting Oy:n vuonna 2019.[3] Tätä ennen hän on työskennellyt F-Secure Plc:ssä Global Brand Managerin tehtävissä vuosina 2016-2018 ja Telia Sonera Finland Plc:n Engagement Managerina vuosina 2011 – 2013. Hänen palvelumuotoilun osaamiseen kuuluu yritysten fasilitointi ja niiden kehittäminen, asiakasymmärryksen kerääminen sekä brändin johtaminen ja hallinta.

Mieskolainen opiskelee parhaillaan taiteen maisteriksi Lapin yliopistossa palvelumuotoilun monialaisessa maisteriohjelmassa.

Politiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mieskolainen on toiminut kansainvälisissä luonnonsuojelutehtävissä vuonna 2014 Thaimaassa kenttäjohtajana merikilpikonnien suojelussa erityisesti pesinnän aikana. Hän on tehnyt toiminnastaan suojelutyössä videon, jossa näytetään erittäin uhanalaisten juuri syntyneiden merikilpikonnien ensimmäiset askeleet.[4]

Lisäksi hän on tullut tunnetuksi interaktiivisista MegatrendiLIVE -lähetyksistä[5], joissa joka viikko keskustellaan yhdestä Sitran lanseeraamista maailmanlaajuisista kehityssuunnista tai jännitteistä.

Paikallispolitiikassa hän on ajanut erityisesti Vantaan Keimolanmäen ja Kivistön alueen palvelujen ja asukaspysäköinnin parantamista.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yksinyrittäjä sekä palvelumuotoilija Vantaan Kivistöstä – Arto Mieskolainen mieskolainen.fi. Arkistoitu 13.4.2021. Viitattu 13.4.2021.
  2. LinkedIn linkedin.com.
  3. Meliorem Consulting Oy – Improving your business. Together. meliorem.fi. Viitattu 13.4.2021. (englanniksi)tarvitaan parempi lähde
  4. ”Baby Turtles first steps 2014”. fi-FI
  5. Megatrendilive – Arto Mieskolainen mieskolainen.fi. Viitattu 13.4.2021.
  6. Mielipide: Asukaspysäköinti toisi uutta tuloa velkaiselle Vantaalle – Tietyllä alueella rajaton pysäköinti vuosimaksulla Vantaan Sanomat. 4.6.2020. Viitattu 13.4.2021.