Armageddon It

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Armageddon It”
Def Leppard
Singlen ”Armageddon It” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Hysteria
 B-puoli Yhdistyneen kuningaskunnan lippu "Ring of Fire"
Yhdysvaltain lippu "Release Me”
 Nauhoitettu  tammikuu 1987
 Julkaistu 1988
 Formaatti 7"- ja 12" vinyyli, CDS
 Tekijä(t) Joe Elliott, Rick Savage, Steve Clark, Phil Collen, Robert John "Mutt" Lange
 Tuottaja(t) Robert John "Mutt" Lange
 Tyylilaji hard rock, glam rock
 Kesto 05.20
 Levy-yhtiö Mercury
Def Leppardin muut singlet
Love Bites
1988
”Armageddon It”
1988
Rocket
1988

"Armageddon It" on brittiläisen rockmusiikkia esittävän Def Leppardin kappale vuodelta 1987.

"Armageddon It" on kuudes raita yhtyeen vuonna 1987 ilmestyneellä studioalbumilla Hysteria. Kappaleen ovat kirjoittaneet yhtyeen laulaja Joe Elliott, kitaristit Steve Clark ja Phil Collen, basisti Rick Savage ja albumin tuottanut Robert John "Mutt" Lange. Singlejulkaisuna "Armageddon It" ilmestyi vuonna 1988 Hysteria-albumin viidentenä singlenä "Womenin", "Animalin", "Pour Some Sugar on Men" ja nimikkoraita "Hysterian" jälkeen. Yhdysvalloissa "Armageddon It" sijoittui kolmannelle listasijalle Billboardin singlelistalla kolmanneksi,[1] Yhtyeen seuraavan singlejulkaisun, "Love Bitesin", noustessa Billboardin singlelistalla kärkeen Def Leppard valtasi Billboardin singlelistan kärkikolmikon täydellisesti; "Love Bites" sijoittui ensimmäiseksi, "Pour Some Sugar on Me" toiseksi ja "Armageddon It" kolmanneksi.[1] Yhdysvalloissa ilmestyneen singlen painoksen b-puolella julkaistiin alun perin Engelbert Humperdinckin levyttämä "Release Me". Kyseinen single on b-puolensa johdosta muodostunut halutuksi keräilykohteeksi, sillä kappaleessa laulajana toimii Joe Elliottin sijasta yhtyeen entinen kitarateknikko Malvin Mortimer.

Kappaleen nimi on itse asiassa sanaleikki, sillä kappaeen varsinainen nimi "Armageddon It" kuulostaa lausuttaessa samalta kuin lausahdus "I'm A Gettin' It".[2]

Kappaleesta on kuvattu myös musiikkivideo, jonka ohjasi muun muassa aiemmin Bon Jovin ja Mötley Crüen kanssa työskennellyt Wayne Isham.[3] Kyseisellä musiikkivideon kohtauksilla on yhtäläisyyksiä "Pour Some Sugar on Me"-kappaleen musiikkivideon toisen version kanssa, sillä molempien videoiden materiaali on nauhoitettu McNichols Sports Arenalla Denverissä. Jotta videot eivät olisi täysin samanlaiset, yhtye kuvasi musiikkivideolle materiaalia myös Atlantassa.

Kappaleesta on julkaistu kaksi eri singleversiota, "The Atomic Mix" ja "The Nuclear Mix". Ainoa eroavaisuus näiden kahden eri miksauksen välillä on se, että "The Nuclear Mix" on albumille päätynyttä "The Atomic Mix"-versiota pitempi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Def Leppard - Hysteria: Awards on Allmusic allmusic.com. Viitattu 30.1.2013. (englanniksi)
  2. Def Leppard - Armageddon It: Listen, Appearances & Song Review on Allmusic allmusic.com. Viitattu 30.1.2013. (englanniksi)
  3. Wayne Isham Videography clipland.com. Viitattu 30.1.2013. (englanniksi)