Another World (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Another World
Kehittäjä Eric Chahi
Julkaisija Delphine Software International/U.S. Gold/Interplay
Julkaisuaika 1991 ja 2006
Lajityyppi Toimintaseikkailupeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Amiga,
Atari ST,
Apple IIGS,
Apple Macintosh,
3DO,
DOS,
Windows 3.x,
Windows 9x/2K/XP,
Mega Drive/Genesis,
SNES,
Sega Mega-CD,
Game Boy Advance,
GP2X
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Another World (julkaistu nimellä Out of this World Pohjois-Amerikassa ja nimellä Outer World jap. アウターワールド, Autā Wārudo Japanissa) on Delphine Softwaren vuonna 1991 julkaisema toimintaseikkailupeli.

Peli oli käytännössä yhden miehen, Eric Chahin, projekti. Peli julkaistiin alun perin Amiga 500:lle ja Atari ST:lle, mutta käännettiin myöhemmin useille alustoille, mukaan lukien MS-DOS, SNES ja Sega Mega Drive. Peli muistetaan erityisesti elokuvamaisesta otteestaan ja omintakeisesta graafisesta tyylistään, jossa käytettiin 2D-tasoloikkapelille tuolloin epätavanomaista polygonigrafiikkaa.

Pelin päähahmo on fyysikko Lester Knight Chaykin, joka antimateriakokeen yhteydessä sattuneen onnettomuuden seurauksena tempautuu tuntemattomaan rinnakkaisulottuvuuteen. Pelaajan ohjastaman Chaykinin pääasiallisena tehtävänä on pysyä hengissä oudossa ja vihamielisessä maailmassa.

Pelille on julkaistu jatko-osa Heart of the Alien, joka ei kuitenkaan ole Chahin käsialaa, eikä sitä yleisesti pidetä "virallisena" jatkona pelin tarinalle. Sen sijaan Delphine Softwaren myöhemmin julkaisemien Flashbackin ja Fade to Blackin on usein katsottu olevan epäsuoraa jatkoa Another Worldille elokuvamaisuutensa ja samantyyppisen toiminnan takia, vaikkei niillä tarinallisesti olekaan yhteyksiä Another Worldiin. Lisäksi Eric Chahi ei ole ollut niidenkään kehityksessä mukana.

Uusintaversio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 pelistä on julkaistu uusintaversio 20th Anniversary muun muassa Microsoft Windowsille ja PlayStation 4:lle.

Uudisversiossa on entistä tarkemmat grafiikat mutta ei muita oleellisia muutoksia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.