Anna Easteden

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anna Easteden
Toronton elokuvajuhlat 2009
Toronton elokuvajuhlat 2009
Syntymäaika 29. marraskuuta 1976 (ikä 40)
Syntymäpaikka Tohmajärvi
Muut nimet Anna Katariina Shemeikka
Ammatti näyttelijä, malli
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet

Anna Easteden (aik. Anna Katariina Shemeikka, s. 29. marraskuuta 1976 Tohmajärvi) on suomalainen näyttelijä ja malli. Easteden on näytellyt enimmäkseen yhdysvaltalaisissa TV-sarjoissa ja elokuvissa.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Easteden syntyi maanviljelijäperheen vanhimpana lapsena Tohmajärvellä. Eastedenilla on yksi veli. Easteden suoritti lukion noin vuodessa Joensuun lyseon lukion iltalinjalla ja kirjoitti ylioppilaaksi 17-vuotiaana. Tuolloin hänellä oli jo takanaan yksi vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa.

Malli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easteden aloitti uransa mallina käytyään mannekiinikoulun 12-vuotiaana Joensuussa. Hän pääsi SinäMinä-lehden kanteen vuonna 1994, mikä oli myös hänen ensimmäinen kansikuvansa. Easteden (silloinen Shemeikka) voitti 1993 SinäMinä-tyttö -kilpailun.

Vielä teini-ikäinen Easteden sai ensimmäisen ison mallisopimuksen japanilaisen agentin kanssa ja muutti Tokioon. Siellä hän oli kuuluisan muotisuunnittelija Akira Kimijiman vakiomallina ja teki mainoskuvia monelle suurelle japanilaiselle yhtiölle. Näitä olivat muun muassa Kanebo, Sony, Nissen, Wacoal, Oricom, NEC ja Lux. Easteden teki mallintöitä Japanin lisäksi myös monissa muissa maissa, kuten Hongkongissa, Koreassa, Taiwanissa, Singaporessa, Malesiassa, Indonesiassa, Uudessa-Seelannissa, Yhdysvalloissa ja Slovakiassa. Eastedenin asiakkaita Yhdysvalloissa ovat mm. Avon Products, Salvatore Ferragamo, Calvin Klein, XOXO, Hermes, Diesel, Pony, T-Mobile, Toyo Tires, Michael Antonio, Jockey, Ashworth, Kohl's, Nissan ja Victoria's Bridal.

Näyttelijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Easteden aloitti näyttelijän uransa tekemällä TV-mainoksia Japanissa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa. Eastedenin ensimmäinen palkallinen teatterituotanto oli Prinsessa Ruusunen Tivoli-teatterissa Chicagossa, missä hän näytteli nimiroolin. Easteden on tunnettu roolistaan Beestinginä yhdysvaltalaisessa TV–sarjassa Who Wants to Be a Superhero?. Easteden on näytellyt myös tunnetuissa televisiosarjoissa Miehen puolikkaat, Bones, Passions, ja Päivien viemää. Lisäksi hän on esiintynyt Lisa Kudrow'n vartalona elokuvassa Happy Endings. Easteden juontaa Wipeout_Suomi TV-ohjelmaa Suomessa Fox_(Suomi) kanavalla alkaen maaliskuussa 2013.

Hyväntekeväisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easteden vietti muutaman kuukauden Bratislavassa, Slovakiassa heti Slovakian tasavallan itsenäistyttyä. Easteden auttoi Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutettua (UNHCR) kirjoittamalla juridisen tutkielman Euroopan maiden turvapaikanhakijoita koskevista laeista. Eastedenin tutkimus vaikutti voimakkaasti Slovakian tasavallan turvapaikanhakijoita koskeviin lakeihinkenen mukaan?, jotka olivat tuolloin valmisteltavina.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easteden on ollut aviossa amerikkalaisen baseballvalmentaja Rob McKinleyn kanssa vuodesta 2007. Easteden asuu Los Angelesissa. [2]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. IMDb
  2. Hannu Jarva: Anna Easteden vaihtoi maitotilan parrasvaloihin Savon Sanomat. 1. syyskuuta 2008. Viitattu 2.1.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]