Anna Easteden

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anna Easteden
Anna Easteden Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2009.
Anna Easteden Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 29. marraskuuta 1976 (ikä 43)
Tohmajärvi
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Taiteilijanimet Anna Katariina Shemeikka
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

Anna Easteden (aik. Anna Katariina Shemeikka, s. 29. marraskuuta 1976 Tohmajärvi) on suomalainen näyttelijä ja malli. Easteden on näytellyt enimmäkseen yhdysvaltalaisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Easteden syntyi maanviljelijäperheen vanhimpana lapsena Tohmajärvellä. Eastedenilla on yksi veli. Easteden suoritti lukion noin vuodessa Joensuun lyseon lukion iltalinjalla ja kirjoitti ylioppilaaksi 17-vuotiaana. Tuolloin hänellä oli jo takanaan yksi vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa.

Malli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easteden aloitti uransa mallina käytyään mannekiinikoulun 12-vuotiaana Joensuussa. Hän pääsi SinäMinä-lehden kanteen vuonna 1994, mikä oli myös hänen ensimmäinen kansikuvansa. Easteden (silloinen Shemeikka) voitti 1993 SinäMinä-tyttö -kilpailun.

Teini-ikäisenä Easteden sai ensimmäisen ison mallisopimuksensa japanilaisen agentin kanssa ja muutti Tokioon. Tokiossa hän oli muotisuunnittelija Akira Kimijiman vakiomallina ja teki mainoskuvia useille suurille japanilaisille yhtiölle. Näitä olivat muun muassa Kanebo, Sony, Nissen, Wacoal, Oricom, NEC ja Lux. Easteden teki mallintöitä Japanin lisäksi myös muissa maissa, kuten Hongkongissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Singaporessa, Malesiassa, Indonesiassa, Uudessa-Seelannissa, Yhdysvalloissa ja Slovakiassa. Eastedenin asiakkaita Yhdysvalloissa ovat muun muassa Avon Products, Salvatore Ferragamo, Calvin Klein, XOXO, Hermes, Diesel, Pony, T-Mobile, Toyo Tires, Michael Antonio, Jockey, Ashworth, Kohl’s, Nissan ja Victoria's Bridal.lähde?

Näyttelijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Easteden aloitti näyttelijän uransa tekemällä TV-mainoksia Japanissa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa. Eastedenin ensimmäinen palkallinen teatterituotanto oli Prinsessa Ruusunen Tivoli-teatterissa Chicagossa, missä hän näytteli nimiroolin. Easteden on tunnettu roolistaan Beestinginä yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Who Wants to Be a Superhero?. Easteden on näytellyt myös televisiosarjoissa Miehen puolikkaat, Bones, Passions ja Päivien viemää. Lisäksi hän on esiintynyt Lisa Kudrow’n vartalona elokuvassa Happy Endings. Easteden juonsi Wipeout Suomi -TV-ohjelmaa Suomessa Fox-kanavalla keväällä 2013.

Hyväntekeväisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easteden vietti muutaman kuukauden Bratislavassa, Slovakiassa heti Slovakian tasavallan itsenäistyttyä. Easteden auttoi Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutettua (UNHCR) kirjoittamalla juridisen tutkielman Euroopan maiden turvapaikanhakijoita koskevista laeista. Eastedenin tutkimus vaikutti voimakkaasti Slovakian tasavallan turvapaikanhakijoita koskeviin lakeihinkenen mukaan?, jotka olivat tuolloin valmisteltavina.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easteden on ollut naimisissa yhdysvaltalaisen baseballvalmentajan Rob McKinleyn kanssa vuodesta 2007. Easteden asuu Los Angelesissa.[2]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anna Easteden – Biography Internet Movie Database. (englanniksi)
  2. Jarva, Hannu: Anna Easteden vaihtoi maitotilan parrasvaloihin Savon Sanomat. 1.9.2008. Viitattu 2.1.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]