Alone in the Dark: The New Nightmare

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alone in the Dark: The New Nightmare
Alone in the dark the new nightmare.jpg
Kehittäjä Darkworks
Spiral House (Windows, PlayStation 2)
Pocket Studios (Game Boy Color)
Julkaisija Infogrames
Säveltäjä Stewart Copeland
Pelisarja Alone in the Dark
Julkaistu PlayStation
EU 18. toukokuuta 2001
NA 18. kesäkuuta 2001
Game Boy Color
EU 18. toukokuuta 2001
NA 27. kesäkuuta 2001
Microsoft Windows
EU 22. kesäkuuta 2001
NA 25. kesäkuuta 2001
Dreamcast
EU 22. kesäkuuta 2001
NA 24. syyskuuta 2001
PlayStation 2
EU 28. syyskuuta 2001
Lajityyppi selviytymiskauhu, toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ELSPA: 15+
Alusta PlayStation, Game Boy Color, Microsoft Windows, Sega Dreamcast, PlayStation 2
Jakelumuoto CD, pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Alone in the Dark: The New Nightmare on Darkworksin kehittämä ja Infogramesin julkaisema selviytymiskauhu- ja toimintaseikkailupeli, joka on osa Alone in the Dark -pelisarjaa. Peli julkaistiin vuonna 2001 PlayStationille, Game Boy Colorille, Microsoft Windowsille, Sega Dreamcastille ja PlayStation 2:lle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muiden Alone in the Dark -pelien tapaan Alone in the Dark: The New Nightmare on hieman samankaltainen kuin Resident Evil -pelit. Kuvakulmat vaihtelevat pelaajan liikkuessa ympäriinsä hämärässä pelimaailmassa. Välillä salaperäiset, yliluonnolliset hirviöt hyökkäävät ja pelaajan täytyy tuhota hirviöt aseilla, joita hän seikkailun aikana tulee saamaan. Pelissä on myös seikkailupelin ominaisuuksia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelipaikkana on Shadow Island -niminen salaperäinen saari. Pelin päähenkilöt ovat Aline Cedrac ja Edward Carnby, joka on tuttu myös muista Alone in the Dark -peleistä. Aline on tutkija, joka lähtee Edwardin kanssa tutkimaan saarta, tosin Edward tutkii ystävänsä murhaa, joka tapahtui saarella.

He lentävät lentokoneella saarelle, mutta ennen laskeutumista jokin salaperäinen olento hyökkää koneen kimppuun. Kone tekee pakkolaskun, ja Aline ja Edward hyppäävät laskuvarjoilla turvaan. Tässä kohtaa pelaaja valitsee kummalla hahmolla pelaa. Kummallakin on oma tarinansa ja tehtävät, mutta tarinat kuitenkin liittyvät toisiinsa. Aline aloittaa saarella sijaitsevan kartanon katolta, kun taas Edward aloittaa läheisestä hyytävästä metsästä. Henkilöt alkavat seikkailun aikana ymmärtää saaren tapahtumia ja hirviöitä. Pian he joutuvatkin hirviöiden omaan maailmaan, josta heidän täytyy paeta.

Saarella asuva intiaani suorittaa hirviöihin liittyvän rituaalin, joka lopulta tuhoaa hirviöt ja koko saaren. Aline ja Edward pakenevat helikopterilla, joka on lähetetty hakemaan heidät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.