Alexander Mahone

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alexander Mahone (William Fichtner)

Alexander ”Alex” Mahone on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Pako. Häntä näyttelee William Fichtner.

Mahone on FBI:n erikoisagentti, joka toisella tuotantokaudella tutkii, miten vangit pääsivät karkaamaan Fox Riverin vankilasta. Hän yrittää saada karkulaisia kiinni keinolla millä hyvänsä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahone liittyi armeijaan 18-vuotiaana. Hän nousi armeijan arvoasteikolla jatkuvasti ylemmäs.

Armeijan jälkeen Mahone ryhtyi FBI:n agentiksi. Hänen maineensa kasvoi sitä mukaa, kun hän pidätti rikollisia toisensa jälkeen. Otettuaan työkseen Oscar Shalesin tapauksen hän sai negatiivista huomiota. Shalesin jahtaaminen tuotti hänelle hermoromahduksia ja hän alkoi syödä pillereitä hermostuneisuuteensa. Myöhemmin hän tuli pillereihin riippuvaiseksi. Hän ei koskaan virallisesti napannut karkulaista, vaan luotti omankädenoikeuteen ja murhasi Shalesin sekä hautasi tämän takapihalleen. Syytteitä ei koskaan nostettu.

Mahonella on ex-vaimo Pamela Mahone ja nuori poika Cameron Mahone.

Pako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mahonen seuraava tehtävä oli napata ”Fox Riverin kahdeksikko”. Hän pääsi karkureiden jäljille suunnitelmallisesti ja tappoi kiinni saamansa karkurit kylmäverisesti yksi toisensa jälkeen. Avukseen Mahone värväsi Fox Riverin entisen vanginvartijan, Brad Bellickin. Hän kuitenkin epäonnistui Michael Scofieldin, Lincoln Burrowsin, Fernando Sucren, Theodore Bagwellin ja Benjamin Miles Franklinin nappaamisessa.

Kolmannella tuotantokaudella Mahone kärsi tuomiotaan lavastetusta huumausainerikoksesta pahamaineisessa Sonan vankilassa, Panamassa. Michael oli piilottanut huumeita Mahonen veneeseen. Myöhemmin hän pakenee Sonasta Michaelin ja kahden muun vangin kanssa.

Neljännellä tuotantokaudella Mahone toimii Michaelin ja muiden ex-vankien kanssa yhteistyössä yrittäen kaataa ”Yhtiön”. Hänen poikansa Cameron kuolee neljännellä kaudella. Mahone tappaa poikansa murhanneen ”Yhtiön” agentin Wyattin kidutettuaan tätä ensin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.