Alexander Mahone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alexander Mahone
Pb amahone.jpg
Näyttelijä(t) William Fichtner
Kesto 2005–2009
Ensi-
esiintyminen
Kausi 2: ”Jahti alkaa!”
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 4: ”Hämäys” (sekä neljännen kauden jälkeisessä DVD-julkaisussa Lopullinen pako)
Henkilötiedot
Koko nimi Alexander ”Alex” Mahone
Ammatti FBI-agentti
Sukupuoli mies
Suhteet
Tutut Lincoln Burrows
Michael Scofield

Alexander ”Alex” Mahone on William Fichtnerin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Pako.

Mahone on FBI:n erikoisagentti, joka toisella tuotantokaudella tutkii, miten vangit pääsivät karkaamaan Fox Riverin vankilasta. Hän yrittää saada karkulaisia kiinni keinolla millä hyvänsä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahone liittyi armeijaan 18-vuotiaana. Hän nousi armeijan arvoasteikolla jatkuvasti ylemmäs.

Armeijan jälkeen Mahone ryhtyi FBI:n agentiksi. Hänen maineensa kasvoi sitä mukaa, kun hän pidätti rikollisia toisensa jälkeen. Otettuaan työkseen Oscar Shalesin tapauksen hän sai negatiivista huomiota. Shalesin jahtaaminen tuotti hänelle hermoromahduksia ja hän alkoi syödä pillereitä hermostuneisuuteensa. Myöhemmin hän tuli pillereihin riippuvaiseksi. Hän ei koskaan virallisesti napannut karkulaista, vaan luotti omankädenoikeuteen ja murhasi Shalesin sekä hautasi tämän takapihalleen. Syytteitä ei koskaan nostettu.

Mahonella on ex-vaimo Pamela Mahone ja nuori poika Cameron Mahone.

Pako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mahonen tehtävä on napata ”Fox Riverin kahdeksikko”. Hän pääsee karkureiden jäljille suunnitelmallisesti ja tappaa kiinni saamansa karkurit kylmäverisesti yksi toisensa jälkeen. Avukseen Mahone värvää Fox Riverin entisen vanginvartijan, Brad Bellickin. He kuitenkin epäonnistuvat Michael Scofieldin, Lincoln Burrowsin, Fernando Sucren, Theodore Bagwellin ja Benjamin Miles Franklinin nappaamisessa.

Kolmannella tuotantokaudella Mahone kärsii tuomiotaan lavastetusta huumausainerikoksesta panamalaisessa Sonan vankilassa. Michael oli piilottanut huumeita Mahonen veneeseen. Myöhemmin hän pakenee Sonasta Michaelin ja kahden muun vangin kanssa.

Neljännellä tuotantokaudella Mahone toimii Michaelin ja muiden ex-vankien kanssa yhteistyössä yrittäen kaataa ”Yhtiön”. Hänen poikansa Cameron kuolee neljännellä kaudella. Mahone tappaa poikansa murhanneen ”Yhtiön” agentin Wyattin kidutettuaan tätä ensin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.