Albert Hammond Jr

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Albert Hammond Jr

Albert Hammond Jr on tunnettu The Strokes -yhtyeen toisena kitaristina, mutta julkaisee pian ensimmäisen sooloalbuminsa.

Huhtikuun 9. päivänä vuonna 1980 syntynyt, osaksi argentiinalainen Hammond nuorempi on laulunkirjoittaja Albert Hammondin poika. Pojan ollessa kolmentoista, isä lähetti hänet yksityiskouluun Sveitsiin. Siellä hän tapasi Julian Casablancasin, tulevan yhtyekumppaninsa.

Vuonna 1998 Hammond muutti Los Angelesista New Yorkiin. Siellä hän tapasi nuoruudenystävä Julian Casablancasin, jonka yhtye The Strokes oli vailla kitaristia. Yhtye soittaa nykyäänkin samalla kokoonpanolla, eli Hammondin lisäksi laulaja Casablancas, kitaristi Nick Valensi, basisti Nikolai Fraiture sekä rumpali Fabrizio Moretti.

Nykyään Hammond on kihloissa The Pierces-yhtyeessä vaikuttavan Catherine Piercen kanssa.

Musiikki ja sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Hammond tunnetaan lähinnä rytmikitaristina, hän soittaa myös sooloja. Hänen sooloja ovat esimerkiksi "Last Nite", "Trying Your Luck", "Vision of Division", "Take It or Leave It", "Under Control", "The End Has No End", sekä "Ize of the World".

Yleensä Hammond käyttää valkoista Fender Stratocasterin kitaraa, mutta on nähty soittavan Nick Valensin Les Paul juniorilla.

Yhtyeen laulaja Julian Casablancas kirjoittaa suurimman osan kappaleista, mutta Hammond kantaa myös kortensa kekoon. Kaksikko on kirjoittanut yhdessä kappaleen "Automatic Stop", joka löytyy The Strokesin toiselta levyltä, Room On Fire. Hammond on tehnyt muutaman, lähinnä instrumentaalisen kappaleen (osa niistä on päätynyt Hammondin soololevylle, tosin eri nimellä ja paranneltuna). Eräs kappaleista kuullaan The Strokesin kuvaamalla kiertuevideolla, joka on nimeltään "In Transit". Hammond kirjoitti kappaleen ajatellen sen pääsevän The Strokesin levylle, mutta muu yhtye ei halunnut sitä. The Strokesin ensimmäinen yhdessä levytetty kappale, "Elephant Song" on myös Hammondin kirjoittama. Tätä kappaletta ei kuulla millään levyllä, mutta siitä on studioversio sekä sitä soitettiin yhtyeen ensimmäisillä keikoilla.

Hammond julkaisee oman soololevynsä, "Yours To Keep", 9. lokakuuta. Levytyssopimus on solmittu Isossa-Britanniassa, mutta luultavasti levy julkaistaan myös muualla Euroopassa vuoden loppuun mennessä. Yhdysvaltain julkaisusta ei ole vielä varmuutta. Albert Hammond jr on itse laulaja sekä kitaristi. Taustabändin jäseniä ovat basisti Josh Lattanzi sekä rumpali Matt Romano. Albumin tuotti Greg Lattimer ja se on levytetty Electric Ladyland Studiosilla. Albumilla on monia vierailevia tähtiä kuten Sean Lennon, Ben Kweller sekä Julian Casablancas. Hammondin managerina toimii myös The Strokesin manageri Ryan Gentles. Fanien pelosta huolimatta Hammond on kertonut että soololevyn julkaiseminen ei tarkoita, että The Strokes olisi hajoamassa tai muuten välit rakoilemassa. Hammondin levyn julkaisun aikaan The Strokes pitää lomaa ennen seuraavan albumin tekemistä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]