Albert Hammond (nuorempi)

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Albert Hammond Jr)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Albert Hammond Jr.

Hammond esiintymässä vuonna 2018
Hammond esiintymässä vuonna 2018

Syntynyt 9. huhtikuuta 1980 (ikä 38)
Kotoisin Yhdysvallat Los Angeles, Yhdysvallat
Aktiivisena 1999–
Tyylilajit alternative rock, post-punk revival
Laulukieli englanti
Soittimet kitara, laulu, koskettimet
Yhtyeet The Strokes
MusicBrainz

Albert Louis Hammond (s. 9. huhtikuuta 1980 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten newyorkilaisen rockyhtye The Strokesin kitaristina. Hän on myös julkaissut kolme sooloalbumia, Yours To Keep (2006), ¿Cómo Te Llama? (2008) ja Momentary Masters (2015).

Osittain argentiinalainen Hammond nuorempi on laulaja Albert Hammondin poika. Pojan ollessa kolmentoista, isä lähetti hänet yksityiskouluun Sveitsiin. Siellä hän tapasi Julian Casablancasin, tulevan yhtyekumppaninsa.

Vuonna 1998 Hammond muutti Los Angelesista New Yorkiin. Siellä hän tapasi nuoruudenystävä Julian Casablancasin, jonka yhtye The Strokes oli vailla kitaristia. Yhtye soittaa nykyäänkin samalla kokoonpanolla, eli Hammondin lisäksi laulaja Casablancas, kitaristi Nick Valensi, basisti Nikolai Fraiture sekä rumpali Fabrizio Moretti.

Nykyään Hammond on kihloissa The Pierces-yhtyeessä vaikuttavan Catherine Piercen kanssa.

Musiikki ja sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Hammond tunnetaan lähinnä rytmikitaristina, hän soittaa myös sooloja. Yleensä Hammond käyttää valkoista Fender Stratocasterin kitaraa, mutta on nähty soittavan Nick Valensin Les Paul juniorilla.

Yhtyeen laulaja Julian Casablancas kirjoittaa suurimman osan kappaleista, mutta Hammond osallistuu myös välillä kirjoittamiseen. Kaksikko on kirjoittanut yhdessä muun muassa kappaleen ”Automatic Stop”. Hammond on tehnyt muutaman, lähinnä instrumentaalisen kappaleen (osa niistä on päätynyt Hammondin soololevylle, tosin eri nimellä ja paranneltuna). Eräs kappaleista kuullaan The Strokesin kuvaamalla kiertuevideolla, joka on nimeltään ”In Transit”. Hammond kirjoitti kappaleen ajatellen sen pääsevän The Strokesin levylle, mutta muu yhtye ei halunnut sitä. Yhtyeen ensimmäinen yhdessä levytetty kappale, ”Elephant Song” on myös Hammondin kirjoittama. Tätä kappaletta ei kuulla millään levyllä, mutta siitä on studioversio ja sitä soitettiin yhtyeen ensimmäisillä keikoilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]