Fabrizio Moretti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fabrizio Moretti

Fabrizio "Fab" Moretti (s. 2. kesäkuuta 1980 Rio de Janeiro, Brasilia) on The Strokes -yhtyeen rumpali. Hänen isänsä on italialainen ja äitinsä brasilialainen, mutta perhe muutti New Yorkiin, Yhdysvaltoihin Morettin ollessa noin kaksivuotias. Vaikka hän on asunut lähes koko ikänsä New Yorkissa, Moretti puhuu sujuvasti portugalia ja on tehnyt muutamia haastatteluja tällä kielellä.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moretti aloitti rumpujen soittamisen ollessaan vain noin viisivuotias. Hän oli kiinnostunut soittamisesta jo neljän vuoden iässä. Hän sai rummut ja harjoitteli niillä ahkerasti äänieristetyssä komerossa. Ollessaan 13-vuotias Moretti tapasi yhtyekumppaninsa Julian Casablancasin sekä Nick Valensin Dwight Schoolissa New Yorkissa. Silloin Moretti unelmoi vielä taiteen opettajan urasta ja opiskeli taidetta yliopistossa. Kun pojat perustivat yhtyeen, Moretti lopetti opiskelunsa kesken jotta voisi soittaa yhtyeessä kokopäiväisesti. Vuonna 2001 yhtye pongahti kuuluisuuteen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurusteli näyttelijä Drew Barrymoren kanssa tammikuuhun 2007 asti. Pari tapasi vuonna 2002 The Strokesin keikan jälkeen takahuoneessa.