Fabrizio Moretti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fabrizio Moretti
Moretti vuonna 2002
Moretti vuonna 2002
Henkilötiedot
Syntynyt2. kesäkuuta 1980 (ikä 43)
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Fab Moretti, Fab Man, Fab
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit indie rock, garage rock post-punk revival, new wave
Soittimet perkussiot, rummut
Yhtyeet
Levy-yhtiöt
Aiheesta muualla
Kotisivut

Fabrizio ”Fab” Moretti (s. 2. kesäkuuta 1980 Rio de Janeiro, Brasilia) on The Strokes -yhtyeen rumpali. Hänen isänsä on italialainen ja äitinsä brasilialainen, mutta perhe muutti New Yorkiin Morettin ollessa noin kaksivuotias. Vaikka hän on asunut lähes koko ikänsä New Yorkissa, Moretti puhuu sujuvasti portugalia ja on tehnyt muutamia haastatteluja tällä kielellä.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moretti aloitti rumpujen soittamisen ollessaan vain noin viisivuotias. Hän oli kiinnostunut soittamisesta jo neljän vuoden iässä. Hän sai rummut ja harjoitteli niillä ahkerasti äänieristetyssä komerossa. Ollessaan 13-vuotias Moretti tapasi yhtyekumppaninsa Julian Casablancasin sekä Nick Valensin Dwight Schoolissa New Yorkissa. Moretti unelmoi taiteen opettajan urasta ja opiskeli high schoolin jälkeen kuvanveistoa yliopistossa. Kun pojat perustivat yhtyeen, Moretti lopetti opiskelunsa kesken jotta voisi soittaa yhtyeessä kokopäiväisesti. Vuonna 2001 yhtye pongahti kuuluisuuteen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seurusteli näyttelijä Drew Barrymoren kanssa tammikuuhun 2007 asti. Pari tapasi vuonna 2002 The Strokesin keikan jälkeen takahuoneessa.lähde?