Albert Hammond (nuorempi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Albert Hammond Jr.
Hammond esiintymässä vuonna 2018
Hammond esiintymässä vuonna 2018
Henkilötiedot
Syntynyt9. huhtikuuta 1980 (ikä 43)
Muusikko
Taiteilijanimi AHJ
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1999–
Tyylilajit alternative rock, post-punk revival
Soittimet kitara, laulu, koskettimet
Yhtyeet The Strokes
Levy-yhtiöt Rough Trade RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
alberthammondjr.com

Albert Louis Hammond (s. 9. huhtikuuta 1980 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten newyorkilaisen rockyhtye The Strokesin kitaristina. Hän on myös julkaissut neljä sooloalbumia, Yours To Keep (2006), ¿Cómo Te Llama? (2008), Momentary Masters (2015) ja Francis Trouble (2018).

Osittain argentiinalainen Hammond nuorempi on laulaja Albert Hammondin poika. Pojan ollessa kolmentoista, isä lähetti hänet yksityiskouluun Sveitsiin. Siellä hän tapasi Julian Casablancasin, tulevan yhtyekumppaninsa.

Vuonna 1998 Hammond muutti Los Angelesista New Yorkiin. Siellä hän tapasi nuoruudenystävä Julian Casablancasin, jonka yhtye The Strokes oli vailla kitaristia. Yhtye soittaa nykyäänkin samalla kokoonpanolla, eli Hammondin lisäksi laulaja Julian Casablancas, kitaristi Nick Valensi, basisti Nikolai Fraiture sekä rumpali Fabrizio Moretti.

Nykyään Hammond on kihloissa The Pierces-yhtyeessä vaikuttavan Catherine Piercen kanssa.

Hän levytti kaksi ensimmäistä sooloalbumia Rough Trade Recordsille ja sen jälkeen AHJ -EP:n hänen yhtyekumppaninsa Casablancasin omistamalle Cult Records -yhtiölle. Viimeisin albumi, Francis Trouble on levytetty Red Bull Recordsille. Vuoden 2019-alussa Hammond julkaisi "Fast Times"-singlen, jonka musiikkivideo on Francis Trouble -kiertueen lopetus.

Musiikki ja sooloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Hammond tunnetaan lähinnä rytmikitaristina, hän soittaa myös sooloja. Yleensä Hammond käyttää valkoista Fender Stratocasterin kitaraa, mutta on nähty soittavan Nick Valensin Les Paul juniorilla.

Yhtyeen laulaja Julian Casablancas kirjoittaa suurimman osan kappaleista, mutta Hammond osallistuu myös välillä kirjoittamiseen. Kaksikko on kirjoittanut yhdessä muun muassa kappaleen ”Automatic Stop”. Hammond on tehnyt muutaman, lähinnä instrumentaalisen kappaleen (osa niistä on päätynyt Hammondin soololevylle, tosin eri nimellä ja paranneltuna). Eräs kappaleista kuullaan The Strokesin kuvaamalla kiertuevideolla, joka on nimeltään ”In Transit”. Hammond kirjoitti kappaleen ajatellen sen pääsevän The Strokesin levylle, mutta muu yhtye ei halunnut sitä. Yhtyeen ensimmäinen yhdessä levytetty kappale, ”Elephant Song” on myös Hammondin kirjoittama. Tätä kappaletta ei kuulla millään levyllä, mutta siitä on studioversio ja sitä soitettiin yhtyeen ensimmäisillä keikoilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Albert Hammond (nuorempi).