Nikolai Fraiture

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nikolai Fraiture

Fraiture vuonna 2010
Fraiture vuonna 2010

Syntynyt 13. marraskuuta 1978 (ikä 39)
Kotoisin Yhdysvallat New York City, Yhdysvallat
Taiteilijanimet Nickel Eye
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit indie rock, garage rock, post-punk
Laulukieli englanti
Ammatit muusikko
Soittimet bassokitara, laulu
Yhtyeet The Strokes
MusicBrainz

Nikolai Philippe Fraiture (s. 13. marraskuuta 1978 New York, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten rockyhtye The Strokesin basistina.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fraiturella on venäläisiä ja ranskalaisia sukujuuria. Hän puhuu sujuvaa ranskaa ja suoritti lukionsa ranskankielisessä opinahjossa. Hänen isänsä oli vartija kauppakeskus Macy'sissä ja äitinsä koulun opettaja. Fraiture on ehkäpä The Strokesin ainoa jäsen, joka ei elänyt lapsuuttansa varakkaassa perheessä. Hän asui kaksiossa New Yorkissa viiden sukulaisensa kanssa. Hänellä on myös sisko Elizabeth, joka on tätä 13 vuotta nuorempi sekä isoveli Pierre. Ollessaan nuori, Fraiture saatiin kiinni varastamassa Luke Skywalker -lelua Macy'sin tavaratalossa kaupasta, jossa hänen isänsä työskenteli. Fraiture on kertonut olevansa vieläkin innostunut Star Warsista. Hän kävi päiväkodin samassa paikassa tulevan yhtyekumppani Julian Casablancasin kanssa. He ovat siis olleet ystäviä lähes läpi koko elämänsä.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Fraiture oli ollut kiinnostunut musiikista koko elämänsä ajan, hän aloitti basson soittamisen vasta ollessaan 19. Hän sai basson lahjaksi lukiosta valmistautumisen kunniaksi isoisältään, mutta lahjoitti basson Casablancasille. Myöhemmin hän kuitenkin kiinnostui soittamisesta ja alkoi harjoitella toden teolla. Vielän nykyäänkin hän soittaa saman mallisella bassolla. Hän liittyi Casablancasin, Nick Valensin jonka kanssa oli opiskellut, ja Fabrizio Morettin yhtyeeseen. Pian tämän jälkeen myös Albert Hammond Jr liittyi tähän yhtyeeseen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fraiture on naimisissa Illy-nimisen (Ilona, os. Jankovich) englantilaisnaisen kanssa. Heille syntyi tytär kesällä 2004.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nikolai Fraiture - IMDb IMDb. Viitattu 28.8.2017. (englanniksi)