Abu Usamah

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Abu Usamah Khalifah At-Thanabi (s. 4. maaliskuuta 1964) on Green Lane Masjidin (moskeija Birminghamissa, Britanniassa) imaami. Hän edustaa wahhabismi-suuntausta.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Abu Usamah Khalifah At-Thanabi syntyi Patersonissa New Jerseyssä Yhdysvalloissa viisilapsisen perheen nuorimpana. Hän eli lapsuutensa Patersonin vaikeissa oloissa, kunnes perhe muutti Passaicin asuinalueelle.

Hän kääntyi muslimiksi vuonna 1986 ja aloitti opinnot Medinan yliopistossa kuten useat muutkin uudet ja innokkaat käännynnäiset.

Hän suoritti opintonsa menestyksellisesti ja opiskeli arabian kieltä. Hän vaihtoi ei-muslimin nimensä hänen paremmin tunnettuun nimeensä kääntymisen jälkeen. Hänet tunnettiin aluksi nimellä Abdur Rahman Khalifah, mutta hänen ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen hän otti nimen Abu Usamah (Usamahin isä) ja lisäsi sukunimekseen At-Thanabi, joka viittaa imaami Ad-Dhanabiin. At-Thanabi tarkoittaa "kullasta tehtyä".

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistumisen jälkeen Abu Usamah matkusti Sh Ibn Uthaymeen kanssa ja opetti Britanniassa ennen paluutaan Yhdysvaltoihin vuonna 1996. Silloin hän pyrki ensimmäistä kertaa imaamiksi. Paikkana oli Orlando, Florida. Hän lähti sieltä vuonna 1999 ollakseen imaami nopeasti kasvavassa salafee-yhteisössä Philadelphian Germantownissa, Pennsylvaniassa.

Hän lähti Philadelphiasta vuonna 2001. Hän käväisi Clevelandissa, Ohiossa, ja päätti imaamin työnsä Yhdysvalloissa olemalla imaami Islamic Center of Peoriassa Illinoissa. Myöhemmin hän muutti Isoon-Britanniaan ja sai imaamin paikan Green Lane Majidista Birminghamista.

Kannanotot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuussa 2007 Abu Usamah tallentui salaa Channel 4:n dokumenttiin, kun hän saarnasi moskeijassa. Dokumentissa paljastettiin, kuinka useissa moskeijoissa saarnattiin vihaan vääräuskoisia vastaan.

Kommenttien joukossa olivat muun muassa, että "kukaan ei rakasta kuffaaria (ei-muslimia), yksikään täällä ei rakasta kuffaaria. Kaikki vihaavat kuffaaria."

"Allah on luonut naisen, vaikka hänellä olisi loppututkinto, arvottomammaksi. Hänen älynsä on epätäydellistä, arvottomampaa. Hän voi kärsiä hormoneista, jotka tekevät hänestä tunteellisen. Kaksi naistodistajaa vastaa yhtä miestodistajaa."

Abu Usamah ei sano hyväksyvänsä Osama bin Ladenin keinoja, mutta kehottaa muslimeja jihadiin: "He taistelevat Allahin puolesta. Rohkaisen teitä olemaan heidän joukossan, aloittamaan itsenne sivistämisen sitä aikaa varten, joka on nopeasti tulossa. Silloin pöytä käännetään ympäri ja muslimit ovat asemassa, jossa heillä on ylivoima."

"Ja kun se tapahtuu, ihmisiä ei kuole - ilman syytä." [1]

Abu Usamah väittää videoidussa vastauksessaan, että dokumentissa näytetyt kommentit "oli irrotettu asiayhteydestään".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]