500 Greatest Albums of All Time

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

500 Greatest Albums of All Time on pääartikkeli Rolling Stone -lehden erikoisjulkaisussa marraskuussa 2003. Luettelo pohjautui 273 eri muusikon, musiikkikriitikon ja musiikkialalla toimivien ihmisten lähettämiin luetteloihin, jotka olivat heidän mielestä parhaat albumit. Luettelossa on useaa eri genreä olevia albumeita, kuten pop, rock, metalli, punk, jazz, folk, blues, soul ja hip hop, sekä näiden sekoituksia.

Luettelo julkaistiin myös kirjana vuonna 2005, esipuheen kirjaan oli kirjoittanut Steven Van Zandt. Luettelo poikkesi hieman lehdessä julkaistusta. Siitä oli poistettu muutamia kokoelma-albumeita, joiden joukossa oli muun muassa Robert Johnsonin The Complete Recordings.

Luettelo on herättänyt myös paljon keskustelua. Jim DeRogatis, entinen Rolling Stonen toimittaja, julkaisi kirjan Kill Your Idols: A New Generation of Rock Writers Reconsiders the Classics. Kirjassa useat nuoremmat kriitikot kiistelevät Rolling Stonen valinnoista ja siitä, miksi Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band on valittu parhaaksi albumiksi.

Kuten muutkin Rolling Stonen samantapaiset luettelot koostuvat lähes kokonaan yhdysvaltalaisista ja englantilaisista yhtyeistä. Luetteloon pääsi vain kolme ei-englantilaista albumia: Trans-Europe Express, Buena Vista Social Club ja The Definitive Collection.

Top 10[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, The Beatles
  2. Pet Sounds, The Beach Boys
  3. Revolver, The Beatles
  4. Highway 61 Revisited, Bob Dylan
  5. Rubber Soul, The Beatles
  6. What’s Going On, Marvin Gaye
  7. Exile on Main St., The Rolling Stones
  8. London Calling, The Clash
  9. Blonde on Blonde, Bob Dylan
  10. The Beatles, The Beatles

Artistit, joilla on eniten albumeita luettelossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumien lukumäärä vuosikymmenien mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]