Warmen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Warmen
Tiedot
Toiminnassa 2000
Tyylilaji neoklassinen metalli, power metal, progressiivinen metalli
Kotipaikka SuomiEspoo, Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Janne Wirmankoskettimet
Antti Wirmankitara
Jyri Helko, basso
Mirka Rantanenrummut

Levy-yhtiö

Spinefarm, 2000–

Warmen on suomalainen metalliyhtye, joka oli alkujaan Children of Bodom -yhtyeen kosketinsoittajan Janne Wirmanin sooloprojekti, mutta on nykyään lähempänä vakituisella kokoonpanolla soittavaa yhtyettä.

Nimi Warmen on lähtöisin Janne Wirmanin taiteilijanimestä Janne Warman. Koska projektiin oli tulossa mukaan soittamaan myös Jannen veli Antti Wirman, projekti sai nimekseen Warmen. Vaihtelevasta kokoonpanosta johtuen Warmen on soittanut vain neljä konserttia: Spinefarmin 10-vuotisjuhlissa Tavastialla, Spinefeast At Sea 2008 metalliristeilyllä, Helsingin Dom-ravintolassa 2010 sekä Tuska open air 2010 festivaaleilla. Lisäksi yhtye on soittanut muutaman kappaleen television musiikkiohjelma Jyrkissä. Kesän 2015 Tuska open air -keikka on bändin viides kautta aikojen.

Warmenin ensimmäisellä albumilla, Unknown Soldier, soittaa useita vieraita, kuten ennen Children of Bodomissa soittanut kitaristi Roope Latvala ja Stratovariuksen entinen basisti Jari Kainulainen. Unknown Soldier on pääosin instrumentaalilevy: vain kahdessa kappaleessa on mukana laulua ja vokalistina muun muassa Sinergystä tunnettu Kimberly Goss. Albumista julkaistiin ensin virhepainos, jossa etikettinä oli Nightwishin Deep Silent Complete -singlen etiketti. Sekä albumi että kappaleet saivat nimensä yleisöäänestyksellä, sillä valtaosa kappaleesta oli nimettömiä vielä nauhoitusten päätyttyäkin. Lopullisen päätöksen kappaleiden nimistä teki kuitenkin levy-yhtiö Spinefarmin Ewo Pohjola. Tämän vuoksi kaikkien kappaleiden oikeista nimistä ei olla yhtä mieltä. Unknown Soldierin kuudes raita on takakannen mukaan nimeltään ”Fire Within”, mutta levyn sisäkannessa on sanoitukset kappaleeseen ”Fire Inside”.

Toinen albumi Beyond Abilities on Warmenin vakiokokoonpanon tuotos. Laulajina ovat Stratovariuksesta tunnettu Timo Kotipelto ja Kimberly Goss. Beyond Abilities -levyn kansi on siitä harvinainen, että siinä on painettu myös itse muovikoteloon Warmenin logo ja levyn nimi. Myös Beyond Abilitiesin kappaleiden nimet ovat tulleet yhtyeen ulkopuolelta, sillä alkuperäiset projektinimet ”Urpoilu”, ”Loppusoolo” ja ”Kimberly-rock” eivät olleet tarpeeksi myyviä, joten tilalle vaihdettiin ”War of Worlds”, ”Finale” ja ”Hidden”.

Warmenin kolmas albumi, Accept the Fact, ilmestyi heinäkuussa 2005. Ennen kolmatta albumia Warmen julkaisi kesäkuussa 2005 toisen singlensä ”Somebody’s Watching Me”, jolla vieraili myös Children of Bodomin laulaja-kitaristi Alexi Laiho.

Vuonna 2022 yhtye solmi levytyssopimuksen Reaper Entertainmentin kanssa.[1] Maaliskuussa 2023 rumpali Mirka Rantanen jätti yhtyeen, ja uudeksi rumpaliksi pestattiin Seppo Tarvainen.[2] Huhtikuussa 2023 Petri Lindroos liittyi yhtyeen laulajaksi.[3]

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailevat muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelma-albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]