Sonic the Hedgehog 2

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sonic the Hedgehog 2
Pelin eurooppalainen kansi.
Pelin eurooppalainen kansi.
Kehittäjä Sonic Team ja Sega Technical Institute
Julkaisija Sega
Julkaisupäivä Euroopan unionin lippu 24. marraskuuta 1992
Yhdysvaltain lippu 24. marraskuuta 1992
Japanin lippu 21. marraskuuta 1992
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Mega Drive
Jakelualusta 4 MB kasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic the Hedgehog 2 on Sonic Teamin ja Sega Technical Instituten yhdessä kehittämä tasohyppelypeli, joka julkaistiin Sega Mega Drivelle 24. marraskuuta 1992. Se on jatko-osa vuonna 1991 julkaistulle Sonic the Hedgehogille. Pelin pääosissa ovat Sonic the Hedgehog ja uusi hahmo Miles ”Tails” Prower. Toista osaa pidetään yleisesti yhtenä sekä pelisarjan että Mega Driven tärkeimmistä ja parhaista peleistä. Pelille ilmestyi vuonna 1994 jatko-osa Sonic the Hedgehog 3.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sonic the Hedgehogin lopussa pahan tohtori Robotnikin (tunnetaan myös nimellä ”Eggman”) Scrap Brain -laitos tuhoutui, mutta hän onnistui pakenemaan kuin koira veräjästä.

Pelin jatko-osassa Robotnik on tullut takaisin ja aikoo jälleen valloittaa maailman. Hän seuraa salaa Sonicin kaksitasoa, Tornadoa, Sonicin lomapaikkaan Itäiselle saarelle. Legendan mukaan esihistoriallinen sivilisaatio käytti kerran seitsemän voimakiven mahtia Itäisellä saarella. Sonic tapaa eriskummallisen kaksihäntäisen ketun Miles Prowerin, joka tunnetaan paremmin nimellä Tails. Heistä tulee hyvät ystävät.

Sillä välin Robotnik aloittaa kaaossmaragdien etsimisen saadakseen voimanlähteen Death Egg -aluksen moottorille. Eräänä iltapäivänä hän aloittaa täyden hyökkäyksen saarelle. Hän vangitsee kaikki eläimet saarella ja muuttaa ne tahdottomiksi työläisroboteiksi. Onneksi Sonic aikoo pilata Robotnikin suunnitelmat, maksoi mitä maksoi. Tällä kertaa hän ei ole yksin, vaan Tails päättää auttaa häntä. Yhdessä heidän täytyy löytää kaaossmaragdit ennen Robotnikia ja panna loppu hänen hirviömäisille suunnitelmilleen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hill Top Zone

Sonic the Hedgehog 2 pohjaa sarjan ensimmäisen osan perusideoille. Pelaaja läpäisee jokaisen tason pääasiassa liikkuen vasemmalta oikealle kymmenen minuutin aikarajan puitteissa. Matkalla kerätään sormuksia ja tuhotaan vihollisia. Tähtitolpat ovat väliaikapisteitä, joilta voi hengen menetettyään jatkaa peliä. Hengen menettää putoamalla rotkoon, murskautumalla tai osumalla viholliseen silloin, kun pelihahmolla ei ole sormuksia. Mikäli sormuksia on kerätty, ne leviävät osumasta ympäristöön, mutta pelihahmo pysyy hengissä. Jos pelaaja saa vähintään 50 sormusta, tähtitolpat vievät hänet Erikoistasolle. Jokaisen maailman lopussa kohdataan tohtori Robotnik.

Vaikka kentät ovat merkittävästi laajempia kuin alkuperäisessä pelissä, ne sisältävät pääsääntöisesti vain kaksi tasoa kolmen sijasta. Poikkeuksia tästä ovat Metropolis (sisältää kolme tasoa) ja kolme viimeistä kenttää, joista jokainen sisältää yhden tason. Kenttien välillä on myös aiempaa enemmän vaihtelua. Pelattavuus on entistäkin nopeampaa, ja Sonic voi uutena liikkeenä tehdä spin dash -hyökkäyksen, jonka ansiosta Sonic voi pyöriä paikoillaan kuin kaasuttava moottoripyörä, ja sitten kieriä huimaa vauhtia eteenpäin.

Valikosta pelaaja voi valita pelattavaksi hahmoksi joko pelkän Sonicin, Tailsin tai Sonicin ja Tailsin. Oletuksena pelaaja ohjaa Sonicia Tailsin juostessa perässä automaattisesti. Toinen pelaaja voi kuitenkin ohjata Tailsia erikseen. Tails lentää jonkin ajan kuluttua takaisin, jos hän jää ruudun ulkopuolelle.

Kaksinpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksinpelissä pelaajat taistelevat toisiaan vastaan joko Sonicilla tai Tailsillä jaetun ruudun kisassa läpi kolmen normaalikentän ja yhden erikoiskentän. Normaaleihin tasoihin kuuluvat Emerald Hill, Casino Night ja Mystic Cave, joissa on eri musiikit kuin yksinpelissä. Normaalitasoilla pelaajien paremmuutta vertaillaan viidellä osa-alueella (pisteet, aika, sormukset tason lopussa, kerättyjen sormuksien yhteismäärä ja rikotut tavaralaatikot). Erikoistasoilla kilpaillaan vain kerättyjen sormuksien määrästä. Kun toinen pelaaja on mennyt tason loppuun, on toisen päästävä loppuun 60 sekunnissa tai hän menettää hengen. Tasapelin sattuessa pelataan ylimääräinen erikoistaso. Lisäksi vaikeusasteen kasvattamiseksi kaksinpelissä on kaksi ainutlaatuista esinettä: teleporttilaatikot, jotka vaihtavat välittömästi pelaajien paikkaa, ja Robotnik-laatikko, joka vie epäonniselta pelaajalta liudan sormuksia.

Kehitystyö ja julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Sonic the Hedgehog oli Japanin Sonic Teamin suunnittelema, Sonic the Hedgehog 2:n kehitysvastuu annettiin Sega Technical Institutelle Yhdysvaltoihin. Kuitenkin kokeneet Japanin osaston jäsenet kuten Yūji Naka ja Hirokazu Yasuhara (ensimmäisen osan pääohjelmoija ja kenttäsuunnittelija) tuotiin työskentelemään yhdessä amerikkalaisten kanssa.

Prototyyppiversiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hidden Palace Zone Sonic the Hedgehog 2:n prototyyppiversiosta

Pelin prototyyppi, jonka päiväys on ennen Sonic the Hedgehog 2:ta itseään, löytyi kiinalaiselta Geocities-sivustolta, ja sitä on sen jälkeen levitetty internetissä nimellä Sonic 2 Beta. Vain neljää tasoa voi pelata "normaalisti", loput (joihin kuuluu useita keskeneräisiä kenttiä) täytyy ladata huijauskoodilla valikon tasonvalinnan kautta. Useat niistä eivät ole pelattavia, mutta niitä voi tutkia debug-tilassa.Sonic 2:sen poistettu Hidden Palace Zonen koodi on Game Geniessä,mutta Hidden Palace Zone ei ole enää entisellään niin kuin Beta-versiossa.

Tasoja olivat metsätaso Wood Zone, vedenalainen luola Hidden Palace Zone ja Genocide City Zone. Betan Death Egg Zone -tasossa on kaksi aluetta. Hidden Palace oli ainoa melkein kokonaan pelattava taso, joka otettiin pois finaaliversiosta.

Hakkeroijat tutkivat protyyppia usein nähdäkseen, miten Sonic the Hedgehog 2 on kehitetty. Yūji Naka kommentoi asiaa haastattelussa sanoen, että tämä beta löytyi New Yorkista vuonna 1992 varastetulta esittelykasetilta.[1] Akinori Nishiyama on myös todennut, että vuoto johtui sen aikaisista turvallisuusongelmista.[2]

Aasiassa ja Brasiliassa piraattien myyjät laittoivat tämän prototyyppiversion kaseteille ja myivät sitä lopullisena versiona. He kuitenkin muuttivat sitä sen verran, että Segan logoa ei tule kun peli käynnistyy, mikä oli niissä piireissä normaali käytäntö.

Sega Master System ja Game Gear[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sega julkaisi myös versiot omalle Sega Master System ja Game Gear konsoleilleen. Eroa näissä versioissa Mega Driven versioon verrattuna; Erilaiset tasot, Erilaiset taustamusiikit, Pomovastukset (Eggman ja Silver Sonic ovat kyllä mukana, mutta esiintyvät vain alussa ja lopussa).

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli julkaistiin Japanissa Sega Mega Drivelle 21. marraskuuta 1992. Sega Genesiksen julkaisu Yhdysvalloissa ja Mega Driven julkaisu Euroopassa tapahtuivat kolme päivää myöhemmin 24. marraskuuta 1992. Kyseessä oli tiistai (englanniksi Tuesday), joten päivää kutsuttiin mainoksissa nimellä "Sonic 2's day". Segan mukaan he myivät 400 000 kappaletta viidessä päivässä.[3] Peli on sen jälkeen julkaistu uudelleen useampaan kertaan:

Uudelleenjulkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Knuckles the Echidna in Sonic the Hedgehog 2 on Sonic Teamin ja Sega Technical Instituten kehittämä Sonic 2 ja Sonic & Knuckles-pelien yhdistelmä, joka sallii Sonic 2:n pelaamisen Knucklesilla. Peli julkaistiin 24. helmikuuta 1994.

Erikoistasojen läpäisemiseksi sormuksia tarvitsee kerätä vähemmän ja erikoistasolle mentäessä kerätyt sormukset säilyvät palattaessa takaisin tasolle. Lisäksi pelistä on poistettu kaksinpeli.

Sonic The Hedgehog 2 (2013) On Uusi julkaisu sonic 2, Crishtian Whitehead Loi tämän upean uudelleen julkaisun IOS/ANDROID älypuhelimille. Pelissä voit Pelata Sonic & Tails, Sonic, Tails tai Knuckles. Pelissä on uusi Online kaksinpeli tila jossa voit haastaa muita pelaajia tai ystäväsi. Peliin on myös palautettu Hidden Palace kenttä joka sisältää täysin uuden pomo-vastus taistelun.

Tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaava tuottaja: Hayao Nakayama
Tuottaja: Shinobu Toyoda
Ohjaaja: Masaharu Yoshii
Pääohjelmoija: Yūji Naka (YU2)
Avustavat ohjelmoijat: Bill Willis, Masanobu Yamamoto
Suunnittelija: Hirokazu Yasuhara (Carol Yas)
Hahmojen ja loppupomojen ulkoasu: Yasushi Yamaguchi (Judy Totoya)
Kenttien ulkoasu: Rieko Kodama, Brenda Ross, Craig Stitt, Tom Payne, Jina Ishiwatari, Yasushi Yamaguchi
Erikoistasojen ulkoasu ja CG: Tim Skelly, Peter Morawiec
Esineiden sijoittelu: Yukata Sugano, Hirokazu Yasuhara, Takahiro Antō
Erikoistason esineiden sijoittelu: Yukata Sugano
Säveltäjä: Masato Nakamura (Dreams Come True)
Äänien ohjelmointi: Tomoyuki Shimada
Äänien avustajat: Macky, Jimita, Milpo, Izuho Takeuchi, S.O, Oyz, N. Gee
Projektiavustajat: Shūichi Katagi, Takahiro Hamano, Yoshiki Ōoka, Steve Woita
Ohjeiden suunnittelu: Yōichi Takahashi, Carol Ann Hanshaw
Vastaavat tukijat: Daizaburō Sakurai, Hisashi Suzuki, Thomas Kalinske, Fujio Minegishi, Takaharu Utsunomiya

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivunloppuun tulevien vaakanavigaatiomallineiden tekemiseen.

Mallineen parametrit
Parametri Kuvaus Tyyppi Oletus Tila
Avattavuus avattavuus ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Aihe aihe ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Kuva kuva ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Lisätyylit lisätyylit ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Otsikko otsikko Otsikko unknown tyhjä pakollinen
Sijoitus sijoitus ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Oletus oletus ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Header header ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R1 r1 Ensimmäisen alikohdan otsikko unknown tyhjä valinnainen
C1 c1 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L1 l1 Ensimmäisen alikohdan sisältö unknown tyhjä valinnainen
R2 r2 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C2 c2 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L2 l2 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R3 r3 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C3 c3 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L3 l3 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R4 r4 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C4 c4 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L4 l4 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R5 r5 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C5 c5 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L5 l5 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R6 r6 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C6 c6 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L6 l6 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R7 r7 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C7 c7 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L7 l7 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R8 r8 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C8 c8 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L8 l8 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R9 r9 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C9 c9 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L9 l9 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R10 r10 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C10 c10 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L10 l10 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R11 r11 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C11 c11 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L11 l11 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R12 r12 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C12 c12 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L12 l12 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R13 r13 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C13 c13 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L13 l13 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R14 r14 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C14 c14 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L14 l14 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R15 r15 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C15 c15 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L15 l15 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R16 r16 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C16 c16 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L16 l16 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R17 r17 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C17 c17 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L17 l17 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R18 r18 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C18 c18 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L18 l18 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Footer footer ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen