Sonic Riders: Zero Gravity

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sonic Riders: Zero Gravity
Sonic Riders: Zero Gravityn eurooppalainen kansikuva
Sonic Riders: Zero Gravityn eurooppalainen kansikuva
Kehittäjä Sonic Team
Julkaisija SEGA
Jakelija Nintendo eShop
Suunnittelija Kenjiro Morimoto, Takashi Thomas Yuda
Säveltäjä Hideaki Kobayashi
Pelisarja Sonic the Hedgehog
Pelimoottori Havok
Julkaistu Yhdysvallat 8. tammikuuta 2008
Euroopan unionin lippu 22. helmikuuta 2008
Japani 17. tammikuuta 2008
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus 3+
Alusta PlayStation 2, Wii
Jakelumuoto muistikortti, kovalevy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sonic Riders: Zero Gravity on Sonic Riders -ajopelin jatko-osa. Se kuuluu Sonic the Hedgehog -pelisarjaan. Peli on edeltäjäänsä hitaampi ja radat ovat monimutkaisempia.

Peli julkaistiin Euroopassa helmikuussa 2008. Japanissa peli julkaistiin nimellä Sonic Riders: Shooting Star Story. Pelistä on myös CD:nä julkaistu ääniraita Sonic Riders Shooting Star.

Pelin jatko-osa Sonic Free Riders julkaistiin vuonna 2010.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megalon Station -taso.

Peli ei ole perinteisten ajopelien kaltainen, vaan radat ovat monimutkaisempia ja pelaaja voi hyödyntää ilmassa kulkevia rataelementtejä sekä turbulenssia. Pelissä on useita uudistuksia edeltäjäänsä verrattuna ja useimmille hahmoille on uusia kykyjä, kuten myös lukuisia uusia ajokkeja vanhojen leijulautojen ja -luistinten lisäksi. Sormuksia keräämällä pelaaja voi päivittää kykyjään. Peliin on tuotu kolme uutta pelimuotoa.

Pelaaminen tapahtuu Wii Remotella joko pitkittäisellä tai poikittaisella ohjauksella tai GameCube-ohjaimella.

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Story Mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaa peliä Sonicin ja ystävien tai Babylon Roguesin näkökulmasta. Kummallekin on oma tarinansa.

Mission Mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten edeltäjässään myös tässä pelissä on Tarinamoodin lisänä tehtävämoodi. Jokainen kenttä sisältää 7 tehtävää, jossa hahmon tulee täyttää tehtävän määrittämät kriteerit, kuten kerätä sormuksia, reilata tietty määrä raiteita tai kerätä osia kuten edellisessäkin osassa. Tarinasta poiketen tehtävät eivät ole "todellisia"; koko Mission Mode perustuu sarjaan Robotnikin luomia simulaatioita "Sonic Simulator"-laitteessa, jolla hänen on tarkoitus tutkia vihollistensa tekniikoita.

Ranking Mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä tilassa pelaaja voi lähettää oman ennätyksensä Internetin tilastoihin.

Pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitushahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Avattavilla hahmoilla ei voi pelata Tarinamoodia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin aloitusruutu.

Heroes Tarina alkaa neljän pyrstötähden iskeytyessä Maahan. Yksi niistä osuu Crimson Tower -torniin ja lopulta MeteorTech-robottiin. Robotti, muiden lukuisten robottien joukosta, aktivoituu ja alkaa riehua. Seuraavana päivänä Sonic ystävineen kuulee uutisia radiosta ollessaan matkalla Megalo Stationille ja he joutuvat robottien yllättämiksi. Robotit käyvät heidän kimppuunsa, koska Sonic sattui pitämään hallussaan yhtä pudonneista meteoriiteista. Onneksi Ark of Cosmos onnistuu levitaatiovoimallaan pelastamaan heidät ja Sonic ystävineen pakenee kaupungista. Matkallaan Sonic kohtaa Eimi Rousiin, joka oli myös joutunut robottien jahtaamaksi. Amyn hallussa on myös yksi neljästä Ark of Cosmosesta. Tails tajuaa robottien olevan meteoriittien perässä ja he lähtevät MeteorTechiin selvittämään mysteeriä. Tiimi saapuu MeteorTechille ja törmää Babylon Rogueihin. Jet yrittää saada palasen Eimin hallusta, mutta Eimi ei tajua mitä hän tarkoittaa. Hälytys tuo robotit paikalle ja Sonic ystävineen pakenee Roguet perässään. Sattumalta Sonic ja Jet törmäävät Tohtori Eggmaniin MeteorTechin keskustietokonehuoneessa. Sonic ja Knuckles uhkailevat häntä ja hän paljastaa miksi hän perusti MeteorTechin. Nähdessään Sonicin hallussa olevan Ark of Cosmosin hän paljastaa, ettei tietokone ole vastannut sen jälkeen kun Robotnik yhdisti yhden Ark of Cosmosin siihen.

Jet muistaa minkä takia hän oli tullut paikalle, muttei näe Eimiä tai Stormia missään. Eggmanin tietokone paljastaa Stormin jahtaavan Eimiä, joita seuraa MeteorTechin robotti. Sonic, Tails ja Knuckles lähtevät etsimään Eimiä Aguatic Capitalista, Eimi kertoo robotin käyttäneen itsetuhomekanismia ja Stormin häipyneen mukanaan jotain siitä pudonnutta. Storm oli maininnut paikasta nimeltä Giga, jonka Knuckles tiesi Gigan Rocks-nimiseksi paikaksi. He saapuvat paikalle ja huomaavat aarteen kadonneen. Knucklesin lukiessa muinaisia tekstejä, he tajuavat Babylon Gardenin olevan avaruusalus, jonka voimanlähde ovat nuo neljä Ark of Cosmosta ja suuren pimeyden hyökänneen sitä vastaan. Eggman jahtaa Babylon Roguesien ilma-alusta, Sonic kertoo että heidän tulisi tavata. Saavuttuaan MeteorTechin torniin he kohtaavat Babylon Roguesit. Wave vahvistaa Crimson Towerin olevan MeteorTechin signaalitorni. Storm kertoo Robotnikin varastaneen heidän keräämänsä Arkit, jolloin jet haastaa Sonicin kisaan panoksena Arkit ja universumin nopeimman tittelin. voittaja on se: kuka nappaa Eggmanin ensin.Tullessaan huipulle yhtä aikaa Sonic ja Jet nappaavat yhden Arkeista. Törmättyään Robotnikin koneeseen Wave kaappaa "pää-Arkin" (Master Ark) joka putosi koneesta, samalla kaikki robottitoiminnot lakkaavat. Wave kertoo sen, Kun kaikki viisi Ark of Cosmosta ovat paikallaan, Babylon Garden laskeutuu. Sonikin havaitessa Arkit tarpeettomiksi hän ojentaa ne Jetille. Kun Jet Syyttää Sonicia karkuunjuoksemista Sonic toteaa kohtaavansa hänet seuraavassa World Grand Prixissa. Babylon Roguet yrittävät saada Ark of Cosmosin Chalisesta Gigan Rocksilla. Se on kuitenkin ansoitettu, joten Jet syöttää koodin vanhalla babylonialaisella tekstillä, jolloin ansa laukeaa, ja Jet ottaa Ark of Cosmosin. Samalla Wave näkee tähdenlennon ja toivoo jotain, joka huvittaa Stormia, myös Jet tekee toiveen. Jet toivoo voittavansa Sonikin. Samalla kolme muuta tähdenlentoa osuu maahan aiheuttaen vavahtelua juuri kun Storm toivoo jotain. Vavahtelu aktivoi kuitenkin ansan saaden kaksi kivenjärkälettä syöksymään kohti heitä. Ark of Cosmos reagoi tähän seisauttaen järkäleet ilmaan. Jet tajuaa voivansa hyödyntää tätä uutta voimaa voittaakseen Sonicin, babylonialaiset poistuvat rauniolta turvallisesti.Ilma-aluksellaan ollessa Wave analysoi löytämäänsä Arkia ja selittää sen voivan ladata painovoimaa ja muuttaa sen energiaksi jolla käytetään Babylon Gardenin moottoriyksikköä, Arkkeja on kaikkiaan viisi.

Jet määrää Waven rakentamaan tutkan löytääkseen loput neljä palaa, ja samalla Storm ryntää sisään kertoen MeteorTechin varastaneen yhden Ark of Cosmosin Megalo Cityn museosta. He suuntaavat Megalo Cityyn, josta Jet seuraa robottia Botanical Kindomiin. Jet tuhoaa robotin ja menettää samalla Arkin. Etsiessään Arkkia hän huomaa Sonicin puhumassa muille. Eimin halatessa Sonikkia hän pudottaa Ark of Cosmosin. juuri saman, jonka Jet kadotti. Kuultuaan heidän keskustelunsa MeteorTechiin liittyen Storm ja Wave tulevat paikalle ja Waven ehdotusta noudattaen he pyrkivät Sonikin ja muiden edelle saadakseen lisätietoa MeteorTechista. He kohtaavat Sonikin ja muut MeteorTechilla, mutta vartiorobotit huomaavat heidät. Muiden paetessa Storm pyrkii saamaan Ark of Cosmosin pakenevan Amyn hallusta. Takaa-ajo vie heidät Aquatic Capitaliin ja Eimi heittää Arkin Stormin naamalle ja vaatii Stormia pelastamaan heidät heitä seuranneelta MeteorTechin robotilta. Robotti kuitenkin räjähtää skannattuaan Stormin hallussa olleen Arkin paljastaen sisältään toisen Ark of Cosmosin. Storm pakenee ilma-alukselle mukanaan molemmat Arkit. Jet iloitsee heidän hallussaa olevista 3 Arkista, mutta turhautuu ollessaan kykenemätön tulkitsemaan muinaisen babylonialaisen tekstin mainitseman "valottoman mustan" merkitystä. Samalla Robotnik liittyy heidän seuraansa.He seuraavat häntä Crimson Towerille, jossa he odottavat Sonikkia ja muita. Jet haastaa Sonikin kisaan kohti huippua. Kun Babylon Garden laskeutuu, viallinen robotti murtautuu sisään ja vie kaikki Ark of Cosmosit Wavelta. Tails kertoo Sonicille Arkkien luovan mustan aukon. jos: ne asennetaan Babylon Gardeniin. Samalla Robotnik toteaa massiivisten energialukemien tulevan Babylon Gardenista. Babylon Gardenin uloimmat osat putoavat muuttaen sen Astral Babyloniksi, babylonialaiseksi avaruusalukseksi ja muodostaen mustan aukon. Kaikki paitsi Robotnik ja Eimi ryntäävät Astral Babylonin Möbiuksen nauhalle kohdatakseen jättimäisen uuden muodon ja irrottaakseen Ark of Cosmokset aluksesta. Lopulta Astral Babylon kiertää Maata, Jet ja Roguet seisovat kallion päällä aavikolla katsoen sitä kohti. Pikaisen sananvaihdon jälkeen he lentävät pois varusteineen (Ex Gear). Sonic, Tails, Knuckles ja Amy ajavat autolla läpi Megalo Cityn Tailsin selittäessä kuinka muinaiset Babylonialaiset "loikkasivat" Maahan ja jättivät moottorinsa kiertoradalle. Pian Sonic kuulee jonkun kutsuvan häntä tunnelissa, Jet lautailee heidät kiinni ehdottaen Sonikille kisaa, Sonic, ja Jet kisaavat kohti tunnelin suuta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]