Nikolai Romanovitš Romanov

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Nikolai Romanovitš Romanov (venäjäksi:Николай Романович Романов), (s. 13. syyskuuta 1922 Cap d'Antibes, Ranska) on Romanovin aatelis- ja hallitsijasuvun suvunpäämies. Ruhtinas Nikolai Romanovitš Romanov on ruhtinas Roman Petrovitš Romanovin vanhin lapsi, joka puolestaan oli suuriruhtinas Pjotr Nikolajevitš Romanovin vanhin poika, joka oli taas tsaari Nikolai I:n lapsenlapsi.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nikolai sai koulutuksensa Ranskassa. Hän yritti pyrkiä laivastoon, mutta Neuvostoliiton laivasto ei ollut enää Venäjän laivasto. Nikolai päätti mennä Italian laivastoon. Nikolain perheellä oli hyvä suhde Italian kuninkaalliseen perheeseen. Nikolain isoäiti Militsa, Pjotr Nikolajevitš Romanovin puoliso, oli Italian kuningatar Helenan sisar ja Montenegron Nikola I Petrović Njegošin tytär. Vuonna 1936 Nikolain perhe muutti Italiaan.

Elämä toisen maailmansodan aikana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen maailmansodan aikana Nikolain perhe asui kuningas Viktor Emanuel III:n palatsissa. Kun Italian kuningas pakeni maasta, Nikolain perhe painui maan alle 9 kuukaudeksi. Kun Saksa miehitti Rooman, Nikolain isoäiti Militsa, Nikolain äiti ja Nikolai anoivat turvapaikkaa Vatikaanista, jossa he asuivat sodan loppuaikana. Sodan jälkeen Nikolai asui Egyptissä, mutta palasi pian Italiaan.

Nykyinen tilanne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nikolai asuu nykyään Roomassa. Hänellä on talo myös Rougemontissa,Sveitsissä. Nikolai käyttää vielä juliaanista kalenteria. Nikolai puhuu ranskaa, venäjää, italiaa ja englantia. Hänellä on kolme tytärtä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]