Nick Jonas

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Nicholas Jonas)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nicholas Jerry Jonas
Nick Jonas vuonna 2017.
Nick Jonas vuonna 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt16. syyskuuta 1992 (ikä 31)
Ammatti laulaja-lauluntekijä
näyttelijä
Puoliso Priyanka Chopra
Lapset 1
Muusikko
Taiteilijanimi Nick JonasView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 2004–
Tyylilajit pop
poprock
Soittimet kitara
rummut
piano
kellopeli
Yhtyeet Jonas Brothers
Nick Jonas & The Administration
Levy-yhtiöt Hollywood Records
Columbia Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
www.nickjonas.com

Nicholas ”Nick” Jerry Jonas (s. 16. syyskuuta 1992) on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten yhtyeestä Jonas Brothers, jonka Nick perusti kahden veljensä kanssa. Nick aloitti soolouransa ennen yhtyeen perustamista, mutta kun Kevin ja Joe alkoivat laulaa Nickin taustoja, kiinnostui tuottaja myös heidän lauluäänistään.

Nick lähti soolouralle vuonna 2010. Bändi kantaa nimeä: Nick Jonas & The Administration. Bändi julkaisi albumin helmikuussa ja lähti neljätoista jenkkikaupunkia kattavalle kiertueelle jo tammikuussa. Nickin soolouralle lähtö ei merkinnyt Jonas Brothersin hajoamista, vaikka niin kovasti uskottiin.[1]

Nuoruus ja yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick Jonas syntyi Dallasissa Texasissa 16. syyskuuta 1992. Hänen vanhempansa ovat Denise, entinen viittomakielen opettaja ja laulaja, sekä Paul Kevin Jonas Senior, joka on lauluntekijä, muusikko ja toimi ennen vihkijänä kirkossa. Jonas Wyckoffissa New Jerseyssä, ja hänen äitinsä opetti häntä kotona. Hänen sukunsa juuret ulottuvat Irlantiin, Italiaan, Saksaan ja cherokee-intiaaneihin.

Kun hän oli 13-vuotias, Jonas sai diagnoosin tyypin 1 diabeteksestä, ja hän käyttää siksi insuliinipumppua. Hän on kehittänyt The Change for the Children -säätiön, jolla on viiden eri yhteistyökumppaninsa kanssa tavoitteena kerätä rahaa ja lisätä tietoisuutta diabeteksestä.

Syyskuussa 2007 laulaja Miley Cyrus kertoi Seventeen-lehdelle seurustelevansa Jonaksen kanssa.[2] Pari erosi vuoden 2007 lopulla.[2] Jonas on seurustellut myös Selena Gomezin kanssa. Hän seurusteli myös itseään kahdeksan vuotta vanhemman laulaja Delta Goodremin kanssa, mutta pari erosi alkuvuodesta 2012.[3] Heinäkuussa 2018 hän meni kihloihin näyttelijä Priyanka Chopran kanssa. Pari avioitui joulukuussa 2018.[4] Tammikuussa 2022 pari kertoi saaneensa ensimmäisen lapsensa sijaissynnyttäjän avulla.[5]

Näytteleminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Broadway[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nickin ura alkoi hänen ollessaan kuusivuotias, hän oli parturissa äitinsä kanssa ja managerin kuullessa Nickin laulavan, otti heihin yhteyttä. 7-vuotiaana hän alkoi esiintyä Broadwayllä. Hän esiintyi näytelmissä Charles Dickensin joulutarina (vuonna 2000), Annie Get Your Gun (vuonna 2001 Little Jakena), Kaunotar ja Hirviössä (vuonna 2002 Chipinä) ja Les Misérablesissa (vuonna 2003 Gavrochena). Kun Les Misérablesin näytökset loppuivat, Nick esiintyi The Sound of Musicissa (Kurtina) Paper Mill Playhousessa. Nick on palkattu elokuussa 2011 Los Angelesin Hollywood Bowlissa alkavaan Hairspray -musikaalin päärooliin. Hänen roolihahmonsa on teini-idoli Link Larkin.Vähän myöhemmin kun Nickin lahjat huomattiin,löydettiin Joe ja Kevin ja heidän musikaalisuus,josta sitten Jonas Brothers syntyi.

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick ja hänen veljensä vierailivat Hannah Montana -sarjan jaksossa "Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas".

Nick, Joe, ja Kevin kuvasivat Disney Channelille elokuvan Camp Rock, jossa he esittävät bändiä nimeltä "Connect Three". Joen hahmo "Shane Gray" on bändin päävokalisti ja elokuvan miespäähahmo; Nick esittää "Natea", kitaristia; ja Kevin esittää "Jasonia", joka on myös yhtyeen kitaristi. Elokuvaan on ilmestynyt myös jatko-osa Camp Rock 2: The Final Jam ja soundtrack.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2009 Night at the Museum 2 Cherub (äänirooli)
2015 Careful What You Wish For Doug Martin
2016 Goat Brett Land
2017 Jumanji: Welcome to the Jungle Jefferson ”Vesitaso” McDonough
2019 UglyDolls Lou (äänirooli)
Midway Bruno Gaido
Jumanji: The Next Level Jefferson ”Vesitaso” McDonough
2021 Chaos Walking Davy Prentiss Jr.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cotliar, Sharon: Jonas Brothers: We're Not Breaking Up People. 27.10.2009. Arkistoitu 1.11.2011.
  2. a b Vena, Jocelyn: Miley Cyrus Finally Admits That She And Nick Jonas Were Dating -- And That She 'Rebelled' After Breakup MTV. Viitattu 19.3.2010. (englanniksi)
  3. Delta Goodrem: Dating Nick Jonas? The Hollywood Gossip. 16.5.2011.
  4. Priyanka Chopra 'engaged to Nick Jonas' after two months of dating Metro. 27.7.2018. Viitattu 22.10.2018. (englanniksi)
  5. Kantola, Iida: Hollywoodin superpari sai tyttövauvan Iltalehti. 22.1.2022. Viitattu 20.3.2022.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.